Scudo Sports

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

@Murat Cömez tekrar soyluyorum tecrubesi , bisiklet ile ilgili çalismalari ve ustalik seviyesinde yanlis anlamayinda sizi muhattap almasi ile guzel bir hareket yapmisken siz hala haklilik haksizlik uzerinden gidiyorsunuz , agresif tavirlar gosteriyorsunuz. Bir kere o sizin Bentley sandiginiz bisiklet tamamen siradan bir market bisikleti , ömur boyu garantisini arastirin derken yine iyi niyetle soylemis bunu garantisi 5 yil ( kadrosu ) o kadar. Basta soylemistim meseleyi buyuten ve krize ceviren yine sizssiniz hala bana burda agresif agresif yaziyorsunuz. Yapmayin boyle lutfen, koca koca adamlariz. Kapattim ben konuyu .

Pardon ? Ustalık seviyesinde adam neden market bisikletinin incelemesine yazıyor ben bunu anlayamadım ? Sizi kaale alması ??? Özür dileriz ya foruma girip aidat ödemediğimiz için. Bu nasıl bir sınıfsal ayrım ? Bisikleti bentley falan sandığımı da element olarak uydurdunuz galiba. Ben bisikletin eksilerini yazmışım, açık kapı bırakmışım ve editleyeceğimi bildirmişim, daha ne neyi irdeliyoruz. Gına geldi bu forumda birilerinin birilerinden kendini üstün görmesi.. Yapacağımız alt üstü iki zevk sürüşü, lanet ettiriyorsunuz aldığımıza alacağımıza.

Scudo
@Murat Cömez tekrar soyluyorum tecrubesi , bisiklet ile ilgili çalismalari ve ustalik seviyesinde yanlis anlamayinda sizi muhattap almasi ile guzel bir hareket yapmisken siz hala haklilik haksizlik uzerinden gidiyorsunuz , agresif tavirlar gosteriyorsunuz. Bir kere o sizin Bentley sandiginiz bisiklet tamamen siradan bir market bisikleti , ömur boyu garantisini arastirin derken yine iyi niyetle soylemis bunu garantisi 5 yil ( kadrosu ) o kadar. Basta soylemistim meseleyi buyuten ve krize ceviren yine sizssiniz hala bana burda agresif agresif yaziyorsunuz. Yapmayin boyle lutfen, koca koca adamlariz. Kapattim ben konuyu .
Cumhur bosuna yazip da beynini yorma, ona ne yazarsan yaz son lafi hep o yazacak ve kendini üste cikiyorum sanacak. Nede olsa o bir Mühendis ve 20 senelik bisikletsürücüsü.
Yalniz ben hic bir hakarette bulunmadimgim halde durmadan bana hakaret yagdiriyor ve bunun farkinda bile degil, arti "seni kaale almayacağım artık" diyen önce kendisi simdi nedense biz olduk.
Neyse böylelerini cok gördük, 3 gün sonra bisikleti birakir forumuda terk eder ki zaten öyle olacaginida yazmis tabiki yazarkende seni suclayarak yazmis.

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
Gına geldi bu forumda birilerinin birilerinden kendini üstün görmesi..

Şu konuda inanılmaz haklısınız. Bunu yapan birkaç kişi var, biri de diğer başlıkta tartıştığınız şahıs. Pasif agresif yorumlar yapar, insanları çileden çıkarır, sonra da "ben bir şey demedim ki, siz abartıyorsunuz ve ortamı geriyorsunuz" der. En az 5-10 tane bu tarz olayına şahit oldum. Yaptığı tam olarak şu: (link)

Bir de kendine tapan bir güruh yaratmış ki, kimle çatışmaya girse, kime gereksiz çıkışsa, bu güruh hemen o kişiyi ezmeye, linç etmeye başlıyor. Lafa bak, sizi muhatap alması bile güzel hareketmiş. Komedi cidden gülüp geçiniz efendim.
... kendini üste cikiyorum sanacak. Nede olsa o bir Mühendis ve 20 senelik bisikletsürücüsü.
...bana hakaret yagdiriyor ve bunun farkinda bile degil,
...Neyse böylelerini cok gördük.

Klask gaslighting başlamış yine, güzel oldu hemen gelip örneği vermesi 😂

Cumhur bosuna yazip da beynini yorma, ona ne yazarsan yaz son lafi hep o yazacak ve kendini üste cikiyorum sanacak. Nede olsa o bir Mühendis ve 20 senelik bisikletsürücüsü.
Yalniz ben hic bir hakarette bulunmadimgim halde durmadan bana hakaret yagdiriyor ve bunun farkinda bile degil, arti "seni kaale almayacağım artık" diyen önce kendisi simdi nedense biz olduk.
Neyse böylelerini cok gördük, 3 gün sonra bisikleti birakir forumuda terk eder ki zaten öyle olacaginida yazmis tabiki yazarkende seni suclayarak yazmis.

Hocam, sizinle anlaşamayacağız sanırım. Burada konuyu uzatıp başlığı gereksiz yere yormayalım derim ben. Siz usta tayfanızla takılın ben bisikleti zevk için çevirenlerle. Sizin gibi üst sınıf birisi keşke market seviyesi bisiklet incelemelerinin altına gelip ego kasmasaydı. Neticede ben ne yazsam size uymayacak. En ufak hakaretim olmuşsa da özür dilerim. Bisikleti yeni öğrenmedim, bırakmayı da inşallah düşünmüyorum. Sevgiler
Şu konuda inanılmaz haklısınız. Bunu yapan birkaç kişi var, biri de diğer başlıkta tartıştığınız şahıs. Pasif agresif yorumlar yapar, insanları çileden çıkarır, sonra da "ben bir şey demedim ki, siz abartıyorsunuz ve ortamı geriyorsunuz" der. En az 5-10 tane bu tarz olayına şahit oldum. Yaptığı tam olarak şu: (link)

Bir de kendine tapan bir güruh yaratmış ki, kimle çatışmaya girse, kime gereksiz çıkışsa, bu güruh hemen o kişiyi ezmeye, linç etmeye başlıyor. Lafa bak, sizi muhatap alması bile güzel hareketmiş. Komedi cidden gülüp geçiniz efendim.

Klask gaslighting başlamış yine, güzel oldu hemen gelip örneği vermesi 😂

Dostum ben burada kimseyi ne fiziken tanırım ne de birilerinin fanboyluğunu yaparım. Ben kendimce Rockrider St530 incelemesi yapmıştım. Piyasada doğru dürüst anlatan yok. Fiyatına göre iyi işler yapan bir bisiklet. Yazdım foruma katkı amaçlı. Gün gün editleyeceğim dedim. Benim param 5 bin tlden fazlasına yetmez. Dolayısıyla öyle bir bisiklet inceledim. Ama söz konusu arkadaş üslupsuz şekilde saldırmaya başladı. Dünyanın en iyi bisikleti ilan etmişim falan. Yahu palavra. Girin açın okuyun başlığı. Neden forumda bazıları birilerini ezmeye çalışıyor. Bisikleti icat eden insanlar gibi yazıyorlar.

Neden forumda bazıları birilerini ezmeye çalışıyor.

Çünkü çok uzun süredir bu forumdalar ve yeni gelenleri manipüle ve linç edebilecek bir güruh oluşturmuşlar. Bu etkiyi kaybetmemek için, dominant olduklarını göstermeye çalışıyorlar. Çok klasik bir karakter sorunu.

Cumhur yazmana gerek yok, böyle seviyeli kisilerin arasinda biz salak salak yazinca onlarin zoruna gidiyor. Market posetine cöp atanlari bunlar sevmez.

Başka bir konudan Gaslighting örneği. Yine iki kişi birlikte yaptıkları bir saldırı. Tartıştıkları kişiyi, tartışmanın konusundan uzak tutarak, pasif agresif şekilde manipüle etmek. Medeni ülkelerde birçok şirkette yöneticiler çalışanlarına bu tarz davranışlarda bulundukları için kovuluyor ve davalara maruz kalıyor.

Dediğim gibi, komediden ibaret. Gülüp geçiyor, forumu keyifle takip etmeye devam ediyoruz.

Bazen bazı şeyleri görmezden gelmek, gereksiz şeyleri ortadan kaldırabilir. Mesela karşınızdakinin eksiğini söküğünü bilerek görmemek gibi. Yanlışını görmemekten bahsetmiyorum. Onu bile karşıdakini rencide etmeden arkaplandan sessizce düzeltmekten bahsediyorum. Bazen alttan almakta doğrudur.
Mesela eskiden komşu evine gittiğimizde bir misafir olma adabı vardı. Gözünüzü evin içinde dolaştırmaz, sadece muhatap olduğunuz komşunuz ile sohbetinize bakarsınız. Bu, komşunun eskimiş yada kırık bir eşyasını görürsem utanır mı, gibi nazik düşünceler içinde olurdu. Mesela komşunuz yaşlı olabilir. Böyle bir durumda da onun yeterli temizliğe gücü yetmemiş duvarın köşesindeki bir örümcek ağını almayı unutmuş olması olasılığı bile düşünülür.
Bazen karşınızdakinin yalnızca hepimiz gibi bir canlı olduğunu görmek yeterlidir. Birbirimize, söylediklerimize ve yazdıklarımıza önce pozitif yönle yaklaşmanın, bakmanın hiç bir zararı olmaz arkadaşlar.
Eee fiyat performans bir kask aynası öneriniz var mıdır? 🤪

Bazen bazı şeyleri görmezden gelmek, gereksiz şeyleri ortadan kaldırabilir. Mesela karşınızdakinin eksiğini söküğünü bilerek görmemek gibi. Yanlışını görmemekten bahsetmiyorum. Onu bile karşıdakini rencide etmeden arkaplandan sessizce düzeltmekten bahsediyorum. Bazen alttan almakta doğrudur.
Mesela eskiden komşu evine gittiğimizde bir misafir olma adabı vardı. Gözünüzü evin içinde dolaştırmaz, sadece muhatap olduğunuz komşunuz ile sohbetinize bakarsınız. Bu, komşunun eskimiş yada kırık bir eşyasını görürsem utanır mı, gibi nazik düşünceler içinde olurdu. Mesela komşunuz yaşlı olabilir. Böyle bir durumda da onun yeterli temizliğe gücü yetmemiş duvarın köşesindeki bir örümcek ağını almayı unutmuş olması olasılığı bile düşünülür.
Bazen karşınızdakinin yalnızca hepimiz gibi bir canlı olduğunu görmek yeterlidir. Birbirimize, söylediklerimize ve yazdıklarımıza önce pozitif yönle yaklaşmanın, bakmanın hiç bir zararı olmaz arkadaşlar.

Artık maalesef o eski komşuluklar da incelikler de kalmadı. Mesela komşumuz rahmetli Şefik amcayı hatırlıyorum da... Kendisi misafirliğin uzamasından pek haz etmezdi. Biraz uzadım mı, hemen gider çizgili sümerbank pijamalarını çeker gelir koltuğuna kurulurdu. Gerçi tamam pek incelikli sayılmaz ama en azından yüzünüze karşı tamam artık hadi evinize demekten iyidir :) Siz mesajı anında alıp eh bize müsaade dediğinizde de, "aa olurmu, yengen daha meyve getirecekti diyerek dümenden nezaketini sergiler, sonra da kapıya kadar uğurlayarak sizi yolcu ederdi. Şefik amcanın da huyu buydu, herkes bilirdi bunu. Ama işte artık böyle hatıraların kalacağı komşuluklar da kalmadı. Bırak komşunun huyunu, adını bile bilmiyoruz. Açıkçası şu şartlarda bazen bilmek de istemiyoruz. Ne diyelim, zaman değişti evet ama önemli olan sizin bahsettiğiniz inceliklerimizi, aile yadigarı kıymetli bir broş gibi yakamızda taşımaya devam edelim.

Söylediklerinize harfiyen katılıyorum,maalesef burada çok bilmişlikler ukalalık hatta hakaret seviyelerine vardığı için ve maalesefte sert ifadelerle karşılaşınca hayretler içerisinde kalıyorum,sırf bu yüzden uzun uzadı giden konulara hiç girmiyor hatta yazılanları okumuyorum bile.Burası bisiklet üzerine ihtisas yapılan bir okul değil,hayatında bisikletten daha önemli bir şeyi olmayanlar değil ama,normal insanların hayatının küçücük ama çooooook küçük bir kısmını kapsayan hobimiz olan bisiklet bilgi haber vs paylaşımı yapılan bir mecra,üslup üstadım üslup! Kırmayın kırılmayın!

Hani Matrix'te diyor ya "Belli bir yaşın üstündeki zihinleri özgürleştirmiyoruz, zihin geçmişini bırakmakta zorlanıyor." diye; tüm dünya başkasına yargı dağıtmadan kendini ifade etmeye geçti ama bizim ülkemizdeki belli bir yaşın üstündekiler asla bunu yapamıyor. Sonra da ayarı yiyince afallıyorlar. @seko35.50 Benim hayatımda bisikletten başka bir şey yok, siz böyle olamayacağına nasıl karar verdiniz?

Herkes kendi işine bakmayı öğrense sıfır efor, sıfır sorun olacak aslında. Ama illa başkasının davranışlarına bir dil uzatılacak. Diliniz kopsun e mi, başka bir şey demiyorum.

Herkes kendi işine bakmayı öğrense sıfır efor, sıfır sorun olacak aslında. Ama illa başkasının davranışlarına bir dil uzatılacak. Diliniz kopsun e mi, başka bir şey demiyorum.
Bu cümle sizin için de geçerli aslında. Takılmayın işinize bakın sıfır efor, sıfır sorun.

@seko35.50 Benim hayatımda bisikletten başka bir şey yok, siz böyle olamayacağına nasıl karar verdiniz?
Size ithafen yazdığımıda nereden çıkardınız? halbuki ukalalıklar konusunda yazdıklarımın sizinle uzaktan yakından alakası yoktu ama demekki yaranız varki gocunuyorsunuz! Hep diyorum ya üslup üstadım üslup, ne zamanki okuduğumuzu anlayacağız işte o zaman birbirimizi anlayabiliriz.Aksi halde böyle kurudan nem kaparsınız işte.
Herkes kendi işine bakmayı öğrense sıfır efor, sıfır sorun olacak aslında.
Burada ne boş muhabbetler döndü zamanında,kendi işimize bakmasaydık zaten işin içinden çıkamazdık.;)

............
👆
Bir sürü gözlük ve kask aynası bakındım internetten. Ama hani bir türlü netleşemedim. Şu an bende basit bir gözlük aynası var. Kask aynası da denemek istiyorum. Ama yüksek paralar da vermek istemiyorum. Bu yüzden sormuştum. Acaba düşük bir ücreti olan ama işe yarar kask aynası kullanan arkadaşlar, ne dersiniz? Nette gördüklerimin şu ucuz olanların hepsi birebir aynı mı? Yoksa kimisi kolayca deforme olup işe yaramıyor mu?

Arkadaşlar herkesin yardımları için teşekkür ederim. Yine Decathlon'dan bütçe işi bişeyler aldım, salgından dolayı pek sağa sola gitmek istemedim:

Kışlık Softshell:

Screenshot_20210716-182137(1).jpg

Yaz giyimi için Rockrider MTB formaları:

Screenshot_20210716-182202(1).jpg

Screenshot_20210716-182212(1).jpg

Softshell montu görerek mi aldınız internetten mi?

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Softshell montu görerek mi aldınız internetten mi?

Üzerime deneyerek aldım. Normalde dağ trekking aktivitesi için tasarlanmış (Özellikleri bisiklet softshelleri ile benzer, rüzgar kesme, sıcak tutma vs.) bir softshell ama ben bisiklet için kullanacağım. Bu arada bedenim L idi ama biraz sıkınca XL aldım altıma kazak, içlik vb. giysiler için. malum Ankara soğuğu :) En azından çok soğuklar girmeden rahat kullanılır.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben Trek900 modelini internetten alıp iade etmiştim, beklentimi karşılamadığı için. Mizuno aldım sonra. İyi günlerde kullanın 😊

Hava alma fermuarları bırakmışlar, ne kadar etkili olur bilmem.
Cep fermuarlarını açmak bile yetiyor. Kış için boynunu ve kafanı sıcak tutacak 2 balaklava almayıda ihmal etme.
Kazağa gerek yok ,iyi bir içlik mont altına yeterli. Hafif üşüyerek sürmeye alışmalısın. Terleme olayı çok oluyorsa çantanda yedek içliğinde olursa değiştirme fırsatın olur.
Yağışlı havalarda kışın yağmurluk kullanmıyorum. Hava da yağmur veya kar varsa softshell takım, kuru ve ayazsa içlik ve eşoftman yeterli oluyor. İşin sırrı sıcak bir vücut ve terden uzak sürüş.

Geri