Bisiklet için 300-400 tl bütçem vardı... Sonra ne mi oldu..? :)

Salih Eroğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Haziran 2012
Mesaj
765
Tepki
290
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Selamlar. Arkadaşlar aranıza yeni katıldım İstanbul Eyüp'den Ahmet ben. 1981'liyim daha önce bisan ve beldesan markalarına uzun süre bindim sonra bisikletlerimi sattım tabi. Uzun bir süre bekledim. Bir hafta öncesine kadar arkadaşımın ısrarı üzerine bisiklet almaya karar verdik. İnternette araştırmaya başladım ve bütçeyi düşük tuttuğumun farkına bu forumu bir hafta önce izlemeye başladığımda karar verdim. Bütçem başlıkta olduğu gibiydi.. Önce bianchi modellerinden başlayayım dedim "Classic" ve "Speed 1000" modelleri arasında karar verip alacakken bu site ile karşılaştım. Derken ben bisiklet değil başka birşey almaya karar vermişim meğer. Fakat dediğim gibi bütçem az olduğu için daha iyi marka modellere bakarken kedinin ciğere baktığı gibi bakıyordum...
Neyse bütçeyi zorlayarak biraz da forumdaki yazılardan dolayı ve "Kron xc 250" modeline yakışıklı duruşundan dolayı tav oldum 500 tl'ye (nakit) alabileceğim ümidi ile karar kıldım.. Sonra forumda daha gerilere gittiğimde "Carraro 419" modelini önerenlerin cok daha fazla oldugunu gördüm kafam iyice karışarak biraz daha bütçeyi zorlayarak 600 tl'ye çıkardım. Forumda okuduğum üzere bisikleti almakla kalmayacak fren pabuçları (baradine 3 renk 20 tl :)) suluk kilit dijital km sayacı vb ile birlikte 700 tl'yi geçmemesini ümid ederek "Carraro 419 " modelinde karar kıldım.
Bazı arkadaslar aksesuarların bir kısmını belki bedavaya getirebileceğimi düşünebilir fakat bana mesafe olarak yakın bir firmaya "İleri Bisiklet Sirkeci" yi aradım 670 tl fiyat çekti gelin pazarlık yapabiliriz dedi.. Hem pazarlık ile 600'e indirip hem de eşantiyon vereceklerini sanmıyorum.
Diyorum ki 600 liraya alsak, başlangıç olarak bu model ile aranıza katılsak nasıl olur... Tavsiyeleriniz nedir benimle paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden tesekkur ederim.
Not: nasib olursa pazar günü, eğer tavsiyeleriniz dogrultusunda fikrim değişmezse "carraro 419" bende olacak.. Buradaki sıcak ortama, aranıza katılmaktan dolayı cok heyecanlıyım 15 sene önceki maceralarımız yeniden başlayacak inşallah:)) uzun yazarak kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin.
 
  • Beğen
Tepkiler: ender özkan
Scudo
Kayıt
15 Mayıs 2012
Mesaj
60
Tepki
13
Şehir
Denizli
Aleyküm selam her yeni başlayan, başta ben olmak üzere, kron xc250 ile başlayıp carraro 419'la bitiriyor :). Ben de sizin gibi başlayıp 419a karar verdim ve aldım. Yaklaşık 1 aydır bende ve gayet memnunum. 668 liraya internetten aldım. Hayırlısı olsun :)
 

hturannet

Üye
Kayıt
8 Haziran 2012
Mesaj
31
Tepki
6
Şehir
Ankara
@omerbahadir

Güzel tespit :) Bu arada bence kron xc250 daha yakışıklı duruyor dostum, aralarında büyük fark olduğunu da sanmıyorum açıkçası
 
Kayıt
15 Mayıs 2012
Mesaj
60
Tepki
13
Şehir
Denizli
@hturannet

Kron xc250 Carraro 419un dengi bile değil ki ondan iyi olsun. Ancak kron xc500 ile Carraro 419 karşılaştırılır onda da 419 üstün :). xc500 ile 419 'un çoğu özelliği aynı ancak kronun her tarafında yazı olması benim hoşuma gitmedi 419 da ondan iyi olunca onda karar kıldım, tercih meselesi :)
 
  • Beğen
Tepkiler: gok

Mesut C.

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Mayıs 2012
Mesaj
516
Tepki
179
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Merida
Sizinle benzer hikayeye sahibiz.

(link) okumanızı öneririm. :D
 

gok

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Nisan 2012
Mesaj
1.029
Tepki
324
Şehir
ankara
kron da yerli üretim olarak en iyi bisikletdir.carraro da bildigim dünyada bilinen kalite markalar icinde.yalnız su var ki kron xc 250 nin ön maşa kitlenmiyor buda yokuslarda efor gücü cok emer.lock-out sistemi alarak extra eklemek lazim.kron xc 250 donanım eksiklikleri cok var.carraro 419 ön maşa kitlenebilir donanım kalitesi daha yuksek.ancak kron xc 500 ile kıyaslanabilir.kron nedense donanımlar her üst seviyede cok az arttırarak cok cimrimi desek:D.mesela soyle carraro daytona vs kron xc 2000 kıyasla yine donanımda carraro üstün gelir.carraronun kadro ve donanımda rakiplerine bayag fark atiyor.kron sadece kadro da kaliteyi göz önünde tutuyor.mesela sedona kronun kadrosunu ancak üst seviyedeki bisikletlerde kullniyor.her firmanın degisik stratejileri var.upgrade yapmaya elverisli bisikletler.uzun ömürlü.önemli kaza olmadıgı surece.bisiklet eskitmesi cok zor ya bıkarsin ucuza satarsin yenisini alirsin ya da donanım ekleyip binmeye devam edersin.kronun mesajı sanirim iyi kadro veriyorum.donanıma acık istedigin gibi sekillendirmesi sana ait.donanım gercekden her fiyat araliginda diger bisikletlere kıyasla cok dusuk.mesela hor kullanacagim saglam bisiklet bakiyorum.kron bakiyorum hep üst seviye mecburi oluyor carraro kıyas bakinca tutulacak bir yeri kalmiyor:D.bu sene icinmi bilmiyorum gecen sene takip edemedim.ülkemizde gümrük vergileri herseyde oldugu gibi bisiklettede cok fzla,ülkenin ancak %20 gibisi üst -%30 orta-%50 orta-alt gelirli oldugunu dusunursek bisiklet seciminde ne karbon kadro -üst seviye donanım konusan sayısı cok az bende dahil:D.ancak zorlayınca orta seviye ya da ona yaklasık deger donanımları konsuyoruz.genel olarak yüzdesi fazla olan gelir grup icin strateji carraro da bayag ciddi ve tatmin edici goruyorum.herkese saglam kaliteli iyi donanım sunmuslar gibi geldi.baska marka da var mı goremedim.olmasını isterim rekabet guzeldir:D
 

Salih Eroğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Haziran 2012
Mesaj
765
Tepki
290
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Evet arkadaslar yorumlarınız benim icin cok değerli.. Öyle görünüyor ki carraro 419 fikrim sabitlesti gibi.. Yorumlarınızın devamını bekliyorum.