Scudo Sports

Bisiklet hırsızının yakalanması

Scudo
Zaten burdaki haber değeri bisiklet hırsızlığı değil, polis ilgisi. Umarım tüm belediyeler bu hale gelir de yakında haber değeri taşıyan olay 'bisiklet hırsızlığı' olur

Yakalanması ve bisikletini geri almasi iyi olmuş. Ama hırsızı geri bırakacaklar. Bunun önüne geçilmez ise daha çok bisiklet çalınır.

• Beğen
Tepkiler: etkiliadam
Şayet bisikleti çalınan arkadaş polis memuru yada polis yakını değil ise ilgi alakasından ötürü emniyet kuvvetlerini tebrik ederim. Ama kafaya silah dayamak filan ''K'amoon adamım!'' dedirtmedi değil, yakın temasta kafaya silah dayama düşünüyorum ki prosedür dışı bir davranıştır, zaten ivedilikle silah ortadan kayboldu ama işte o 3 saniye olan olabilirdi..

@ahmet1905
Engelleme seçeneğiniz yok mu?
Madem benden bu kadar rahatsızsınız,engelleyiverin,olsun bitsin..
@Engin ATAL
Aynı şeyi size de söylüyorum..Benden rahatsız olan engellesin beni..
@Murat B.
Hırsıza suç üstü yapılıyor ve polisler ansızın hırsızın adeta üstüne atlıyorlar..Bu birkaç saniye içerisinde hırsızın polisi bıçaklama ihtimali var mı?Var..Buna rağmen,polisler bu hırsızın üstüne silah çekerek niye atlıyorlar?Madem bu polisler bu kadar profesyonel,arada bir mesafe bırakıp silah çekerek,bu hırsızı etkisiz hale getirebilirlerdi..
Karşınızdaki kişi sizin silahınıza müdahale edebilirse,siz demek ki silahı yanlış yerde çekmişsiniz demektir..
Zaten polis tek başına değil,yanında arkadaşı da var..Tek başına olsaydı,bu amatörlüğünü anlıyabilirdim..

Silahın emniyeti açık mıydı?Açıksa da sorun,açık değilse de..Açıksa,o kargaşada yanlışlıkla tetiğe basılması sonucu ölüm veya yaralanma gerçekleşebilirdi..Mesela yoldan geçen birinin kafasına bir mermi isabet edebilirdi ki,bu tarz haberleri çok duyuyoruz..
Emniyet açık değilse de,niye o silah çekilir?
Zaten polis,silahı çeker çekmez,silahı ortadan kaybediyor..Ne yaptığını kendi de bilmiyor bence..
Yani burada polisin yaptığı,kendisinin ve çevredekilerin güvenliği için gereken önlemi almamaktır..
Bir de konunun şu yönü var..Adam banka soymamış..Çaldığı bir bisiklet..Bisiklet çalan birinin kafasına silah dayanması ilginç değil mi?

Polisin böyle durumlarda silah kullanma yetkisi kanun ile mevcuttur. İlk paragrafta açık yazılmış.

Şahsi fikrim zanlının silahlı olabileceği düşünülerek emniyeti kapalı bir halde hazır tutulabilir. Bu arada emniyeti açmak o kadar da zor bir eylem değil. Parmak hareketi ile 0.5 saniyede açılıp tetiğe basılabilir.

(link)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@asibol
Polisin silah kullanması yanlış değil,silahı kullanım şekli yanlış..
İki polisten biri,arada mesafe olacak şekilde silah çekerek,kişiye bir gözdağı verebilir..Diğer poliste,kişi tepkisiz kalırsa kelepçeyi takabilir..Böyle güreş yapar gibi adamın üstüne atlayıp,kafaya silah dayamak doğru değil..
Eğer kaçmaya çalışırsa,polis ayaklarından vurabilir de..Ben bunlara itiraz etmiyorum..Tamamen kontrolsüz bir şekilde silahın suçlunun kafasına dayanmasının,hem polis açısından,hem suçlu açısından,hem de etraftaki insanlar açısından tehlikeli olduğunu söylüyorum..

@ahlaksız

Asıl gereksiz ve profesyonellikten uzak olan arada mesafe varken, saldırganlık göstermeyen şüpheliye silah çekmektir. Hırsız silahı görüp kaçmaya başlarsa ne olacak? Polisin şüpheliyi sırtından vurmasını mı istiyorsunuz, Amerikan filmlerine aksiyon olsun diye konulmuş kovalamaca sahneleri gibi peşinden koşmasını mı? İlkini yaparsa meslek hayatı biter ve muhtemelen hapse girer, ikincisini yaparsa hırsız kendisinden hızlı koşabilir.

Polisin silahı, emniyette mi yoksa ateşe hazır mı bilmiyorum, doğrusu ateşe hazır olmasıdır. Silah güvenliğinde, mekanik emniyetten daha önemli olan silahı tutanın hareketleridir. Doğru düzgün eğitim almış profesyonel birinin elindeki silahın "kargaşada yanlışlıkla" ateş alması imkansıza yakındır, ateş alsa da mermi gitmemesi gereken bir yöne gitme. Videoyu dikkatli izlerseniz görürsünüz, polisin parmağı tetik korkuluğunun içinde değil.

Özetle, polis, gözaltı işlemi yaparken şüphelinin silahlı direniş göstermesi ihtimaline karşı önlem olarak silah çekmiştir. Şüpheli direnç göstermeyince de hemen silahını beline geri takmıştır. Polisin silahını çekmesine bu gibi durumlarda bile gerek yoksa, İngiliz polisi gibi silahsız gezmesi daha doğrudur.

@ahlaksız

Kusura bakmayın ama burada saçmalamışsınız.

1) Polisin, silahsız şüpheliyi, sırf kaçıyor diye ayağından bile olsa vurmaya yetkisi yok.
2) Koşan birisini ayağından veya bacağından vurmak çok zordur (makinalı tüfek ile falan ateş etmiyorsanız).
3) Şüpheli ayağından da vurulsa, mermi atardamara gelirse öldürücü olabilir.

• Beğen
Tepkiler: asibol ve salih67
@Murat B. iki polis bir anda hırsızın üstünde beliriyor..Hırsız zaten para saymakla meşgul..O arada yanında silah/bıçak varsa bile,silahına/bıçağına uzanacak zaman yok ama ben yine de,küçükte olsa böyle bir ihtimal var dedim..

Burada hırsızın saldırganlık gösterip göstermemesi mühim değil..Eğer bu kişi yakalanacaksa,bir kişi bu kişiye uzaktan silah çekerek,diğeri veya diğerleri de bu kişinin yakınında yer alarak,bu kişiyi etkisiz hale getirebilirlerdi..10 metre geriden bu kişiye polisin silah çekmesi demek,bu kişinin oradan uzaklaşacağı anlamını da doğurmaz..Silah çekildi diye,illa ateş edilecek diye bir şey de yok..Burada mevzu,hiç kimseye bir zarar gelmeden operasyonun yapılması ama ben bu kontrolü,bu profesyonelliği göremedim..
Videoyu tekrar izledim..Polis nerdeyse silahı çocuğun ağzına sokacak..
Mesela benim dediğim operasyon yapıldı ve kaçtı diyelim..Arkadan vursun,hiç itiraz etmem..
Ben polisin yetkilerini veya yasaları ciddiye alıp yorum yapmıyorum..Bana bu tavır,bu operasyon ''acemice'' geldi,bunu söylüyorum..
Hadi o ''yat lan'' denildiği anda,hırsız direnç gösterseydi ve silah ateş alsaydı ve mermi de hırsızın kafaya girseydi,ne olacaktı?
Polis kendini bile düşünmüyor..Sanki amiri ''kafasına silahı doğrultun'' demiş..Böyle bir şey yok..Madem silah çekeceksin,bari silahı çocuğun kafasına doğrultma..

Geri