@Murat B. iki polis bir anda hırsızın üstünde beliriyor..Hırsız zaten para saymakla meşgul..O arada yanında silah/bıçak varsa bile,silahına/bıçağına uzanacak zaman yok ama ben yine de,küçükte olsa böyle bir ihtimal var dedim..
Burada hırsızın saldırganlık gösterip göstermemesi mühim değil..Eğer bu kişi yakalanacaksa,bir kişi bu kişiye uzaktan silah çekerek,diğeri veya diğerleri de bu kişinin yakınında yer alarak,bu kişiyi etkisiz hale getirebilirlerdi..10 metre geriden bu kişiye polisin silah çekmesi demek,bu kişinin oradan uzaklaşacağı anlamını da doğurmaz..Silah çekildi diye,illa ateş edilecek diye bir şey de yok..Burada mevzu,hiç kimseye bir zarar gelmeden operasyonun yapılması ama ben bu kontrolü,bu profesyonelliği göremedim..
Videoyu tekrar izledim..Polis nerdeyse silahı çocuğun ağzına sokacak..
Mesela benim dediğim operasyon yapıldı ve kaçtı diyelim..Arkadan vursun,hiç itiraz etmem..
Ben polisin yetkilerini veya yasaları ciddiye alıp yorum yapmıyorum..Bana bu tavır,bu operasyon ''acemice'' geldi,bunu söylüyorum..
Hadi o ''yat lan'' denildiği anda,hırsız direnç gösterseydi ve silah ateş alsaydı ve mermi de hırsızın kafaya girseydi,ne olacaktı?
Polis kendini bile düşünmüyor..Sanki amiri ''kafasına silahı doğrultun'' demiş..Böyle bir şey yok..Madem silah çekeceksin,bari silahı çocuğun kafasına doğrultma..