Scudo Sports

Bisiklet Harcamalarınız Psikolojik mi? İhtiyaçtan mı?

harcama şekliniz

• ihtiyaçtan

• psikolojik

• diğer yani ucuzsa affetmem.

• Toplam katılım
    32
hikaye :
yol bisikleti alıyım dedim
en az 105 setli olsun dedim almışken. sigara alkol başka bi alışkanlıgım yok . almışken karbon kadro olsun dedim.bu arada elde parada yok.
carraro dan girdik en son lapierre sipariş geçildi.atın olümü arpadan olsun dedim . gelenler arasından en üstünü alacam :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Scudo
Bende yüzde 40 ihtiyaç yüzde 60 psikolojik.
Deore setli bianchim vardı sattım onu hala pişmanım.
Şimdi mosso topluyorum neymiş slx miş deorenin neyi vardı hiçbişeyi daş gibiydi daş.
Kendimiz kaşınıyoruz kesinlikle marka düşkünlüğü, psikolojik alışveriş düşkünlüğü avm deki kadınlar gibi. ihtiyaç fazlası bu aldıklarım yılda 10 bin yapan biri de değilim deorenin üstüne ihtiyacım olsun.. şimdi lastik alıcaktım maxxis lere bakıyorum çifti 200 lira kendimi durdurmak için ilk önüme gelen ikinci el ilanına girdim sworks lerden aldım çifti 60 lira işimi fazlasıyla görür :)

yuzde 70 psikolojik yuzde 30 ihtiyac.[emoji51]

• Beğen
@Yunus M.
Tabi ki Slx iyidir. Fakat Deore ile arasında çok ciddi bir fark yokken, böylesine bir değişim yapmasaydınız keşke. Hadi XT sete geçseniz tamam da, Slx ile arada upgrade gerektirecek kadar büyük fark yok. Kesinlikle psikolojik sizinki :) :)

pisikolojik bence

• Beğen
@Deniz Tezcan
Aynen öyle hocam x harfinin bulunduğu ama bi taraftanda paramın yettiği komponentler kullanmak tamamen psikolojik :)

• Beğen
kaller eriyip artık 2 pedaldada durmayana kadar kullandım 3 defa artık kullanılamaz duruma gelmeden değiştim. öyle değiştim artık ihtiyaçtan çok benım kı zorunluluk sonra lastıkler 4 defadan fazla patlarsa kısa surede değiştiriyorum.

diğer demirbaş bisiklet gözlüğü geçen kırıldı. gittim karşıma çıkan ilk bisiklet gözlüğünü aldım gözlüksüz olmuyor. sonra zincir belli kmden sonra artık değişmesi gerekiyor vs...

• Beğen
Parayı nasıl kazanıyorsanız öyle harcarsınız.

Şu zamana kadar hep ihtiyaç benimkiler.
Arka kırmızı ışık
Kask
Üçgen çanta
Eldiven
Pompa
Zırhlı dış lastik
Ön far
Telefon tutucu
Pedal lazım ama bulamıyorum

• Beğen
İhtiyaç psikolojiye, psikoloji ihtiyaca yardım ediyor. Sonuç: İşe yaramayan evdeki canlı frenler.

@ÇAMKOMLU
Bende bi sele var kardeşim

Fotoda rahat gibi duran ama antirahat olan bir selle royal

• Beğen
Sele demisken, brooks sele hakkinda luks mu ihtiyac mi diye uzun sure dusundukten sonra bir gazla aldim kullandikca buyuk ihtiyacmis

• Beğen
Yahudi taktiği uygulamak lazım.
Olmasa da olur dediğiniz ürünü almayacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Hobi konusunda ihtiyacım olanı bile kolay kolay almam. Gerçekten ihtiyaç olduğuna kendimi ikna edebilirsem ikinci el alırım. Tarzım bu :) İkinci el almak beni daha çok mutlu ediyor galiba :) Boşta olanı değerlendirmiş ve tüketime katkı sağlamamış olduğumu düşünüyorum böyle yaparak. Vites kolumun kapağı yok. Umrumda değil çünkü işlevini yerine getiriyor. Görüntü, karizma, başkası ne der gibi dertlerim yok. Hatta böyle de olabileceğini insanlar görsün diye düşünüyorum. Tüketmek kolay ama tüketimin de doğaya bir bedeli var. Bisikletçiler olarak en çok biz dikkat etmeliyiz buna.

• Beğen
@serdarsezgin
Ben bu dediklerinizi bi nebze de olsa bisikleti alarak yaptım. 2.el değil ama uygun yollu diyelim

• Beğen
@Taxonera kesinlikle katılıyorum. Zaten bisiklet kullanmak atılacak adımların en büyüğü. Sonrası işi detaylandırmak.

• Beğen
@serdarsezgin
Kaliteden biraz ödün verdik ama ne yapalım acemilik ikinciyi alırken daha dikkatli olmak gerek

• Beğen
@Taxonera

Genel manada konuşuyorum. İlk bisiklet alma durumlarında en iyi tercihi yapmak çok zor. Satıcı ile alıcı arasında, piyasa ile tüketici arasında muazzam bir bilgi farkı var.
O durumda da mükemmel tercihi yapmak çok zor oluyor. Mesela benim bisikletimin göbeği rulmanlı değilmiş. Bilyalı sistemmiş. Ben bu farkı bile bilmiyorum mesela hala.
Öğreneceğiz bakalım birşeyler. Bu arada benim hiç bir hobim yok. Nasıl hobi sahibi olunur bilmiyorum. Hobi sahibi olmak için görgü, kültür, merak, beceri, para ve mekan gibi
durumların olması gerekiyor galiba. Bisiklet benim hobim olur mu bilmiyorum. Hobi için illa ekstradan para harcamak mı lazım onu da bilmiyorum. Sahi nedir hobi?

Hobi ne midir.
Mesela fotoğraf çekersin hobi olur. Ama fotoğraf çekersin bundan para kazanırsan meslek olur.
Evinde tual çalışırsın. Onu satarsan ressam olursun.
Bisiklete binersin gezersin hobi. Ama yarışlara katılırsın bir federasyona bağlı olursun sporcu olursun

• Beğen
Hobi veya uğraşı, yapılması gerekli veya zorunlu olmayan kişinin kendi mesleği dahilinde veya farklı meslek türüne giren genellikle boşta kalan zamanları değerlendirme amacıyla yapılan
yetenek beceri geliştirici oyalayıcı iş fiil faaliyetlerinin bütününe verilen genel adlandırma.

Bu tanıma uyabilecek bir şeyim yok. Bisikletforum galiba benim hobim. :(

Allah Allah açtığım bir konudan nerelere geldim.

Geri