Scudo Sports

Bisiklet Güvenligi..

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
300
motorsikletleri tehlikeli bilirdim asıl tehlike bisikletmiş,şehirler arası yola çıksam ortalama 25-3okm hızla tırafigin genel akışı içinde çok yavaş kalacagım,bunun yanında motorsuz bir taşıt(taşıt bile degil) kullandıgımdan diger sürücüler nezdinde ezilecek sinekten farksızım,bu şartlar altında bisiklet extreme olarak bilinen sporlardan daha extrem kalmıyor mu? kafada bir kaskla yaradana emanet gidiyoruz.

ciddi bir argüman sunan yada deneyimlerini aktaran arkadaş olmazsa bisikleti istememe ragmen motorla devam etmeyi düşünüyorum,motorun tehlikesi kişinin kendi hatalarından kaynaklanıyor bisiklette ise sizin kontrolünüzde olmayan etkenler var..

Scudo
Sadece seyir süreti düşük olduğu için kendinizden kaynaklı hatalarda karşılaşacağınız durum motorsiklete kıyasla oldukça hafif kalıyor, bunun dışında eğerki sürekli aktif olarak akan trafik içinde bisikleti kullanıyorsanız, benim fikrime göre haklısınız.
Ancak bulunduğunuz konum itibariyle(trabzon) en azından istanbula kıyasla bir çok orman yolu ve benzeri yerlerde bisikete keyifle binebilirsiniz motorun yanında sizin için çok farklı artı bi değer olarak bulunabilir diye düşünüyorum.

Not: Hem bisiklet hemde motor tecrübesi olan biri olarak naçizane görüşlerimi belirttim.

bisiklet kullanırken bisikletçi dikkat edebilir ama karşı taraf dikkat etmeye bilir

Selamlar,

Motora bisikletten daha çok binen biri olarak, motorun daha az tehlikeli olduğunu söyleyemem. Bir arabanın size çarpma olasılığı motorda ve bisiklette aynıdır. Kısacası motorun tehlikesi sadece kişinin kendi hatalarından kaynaklanmıyor. Dış etkenler çok fazla. Bence motorda, bisiklette Türkiye'de araçtan sayılmıyor. Eğer trafikte gidiyorsanız her ikiside extrem. Bu yüzden bisiklet ile işe gitmeye korkuyorum.(motor ile gidiyorum ama)

Örnek vereyim; her ikisini sürerkende önüme arabalar atladı.(bir çok kez) Her ikisini sürerken de sıkıştırıldım. Değişen bir şey yok bence.

Her ikisininde zevki başka, bisikletle gittiğiniz yolu motor ile daha kısa sürede gidebilirsiniz ancak bisikletle giderken gördüğünüz detayı göremezsiniz.

Karar sizin... :)

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
Motor kullanmadım ama kullananlar otomobil kullananların motor kullananları görmediği,görmezden geldiği veya umursamadığı(adam yerine koymadıklarını)söylüyorlar.Benzetmek gerekirse ''hayalet sürücü'' gibi oldukları gibi bir durum söz konusu.

Çoğu otomobil kullanıcısı için motor sürücüleri böyle iken bisikletinde motordan farkı yok.

Bence sorun bisikletin veya motorun diğer taşıtlara göre boyutunun küçük olmasından kaynaklanmıyor.Trafikte bisiklet sayısının az olmasından kaynaklanıyor.Sayı fazla olursa otomobil sürücülerinin dikkati de o yönde artacaktır diye düşünüyorum

bisiklet sadece bir spor aracıdır başka bir şey değil yani

@ninja

Tabi ki sadece spor aracı değil.Senin söylemene göre otomobiller de sadece ulaşım aracı o zaman:rolleyes:

Sadece spor aracı olsa kimse bisiklet yolu istiyoruz diye bas bass bağırmaz:eek:

Bence güvenlik açısından bakarsak nerede ve nasıl sürüldüğüne göre çok değişir. E-5 gibi trafiğin hızlı aktığı yerlerde bisiklet çok yavaş kalacağından motora göre daha güvensiz denebilir. Ama ortalama trafiğin olduğu yerlerde riskin çok da farklı olduğunu zannetmiyorum.

Zevk açısından bakarsak ikisi de iki tekerli olarak temelde benzer hareketler yapabilen zevkli araçlardır. Ancak ikisinin de tadı başka olduğu için kıyaslamanın pek de doğru olmayacağı düşüncesindeyim.

konuyu açan arkadas iyi bir konuya değinmiş ben ege üniversitesi bisiklet topluluğunda görevliyim ve bizim gibi doğa sporlarıyla ilgilenen başka topluluklarla; yamaç paraşütü,dağcılık,kaya tırmanma, mağaracılık gibi topluluklarla beraber bir merkezimiz var ve bu sporlarla ilgilenen arkadasların çoğu kendi yaptıkları sporun en tehlikeli olduğunu savunur ve övünür(nedense). bana göre doğa sporlarında şartlar iyi değerlendirilip önlemler ona göre alınırsa yani kişiye bağlı hatalar sıfıra indirilirse yaptığınız faaliyet tehlikeli olmaktan çıkar ama bisiklete baktığınızda sizin dışınızda akan trafik gibi çok büyük bir tehlike var kesinlikle bizim kontrolümüz dışında. çünkü işin içinde insan faktörü var ve doğa anadan çok daha tehlikeli.

Geri