Scudo Sports

Bisiklet Güvenliği

Tepki
18
Bisiklet
Cannondale
Şehir içi,şehirler arası geziye çıktığınızda,antremanlarda ve ulaşım amaçlı kullanımda bisikletinizi dışarıda bırakmak orunda olduğunuz durumlarda nelere dikkat ediyorsunuz?Kilit kullanıyor musunuz?Kullanıyorsanız seçtiğiniz kilit tipi ve nedeni nedir?
Biraz baktım ama eğer daha önceden bu konu altında açılmış bir başlık varsa da yardımcı olursanız memnun olurum.

Scudo
Genel olarak hiçbir kilidin bisikleti korumadığından söz ediliyor.
Kadro kilitlenirse jant, jant kilitlenirse kadro alınıyormuş. Ayrıca o kilitler kerpeten vb. şeylerle 2dkda kırılıyormuş.

Onguard markasının kilidi bence güzel. Önce ön tekerden ve kadrodan geçiriyoruz sonra arka tekerde kilidi birleştiriyoruz..Böylece tekerlerin çalınma riskide azalıyor..:p

• Beğen
Tepkiler: Mert Kabtan
Ben şifreli kilit kullanıyorum. Ama uzun süreli ve tanımadık mekanlarda bırakmıyorum bisikleti. Güvenlik için güvenli bir yer gerekli önce, daha sonra kilit kullanılmalıdır bence. Şifreli kilidimden memnunum. Kerpeten vb. aletlerle çabucak açılamayacak kalınlıkta. Ben İzmir'de yurtta kalıyorum. Oda arkadaşımla birlikte odaya zor sığdığımız için bisikleti çıkaramıyorum. Evde muhafaza etmek en doğrusudur. Dışarısı için ise önce güvenli mekanlar gereklidir.

Bence kesinlikle tanıdığın bir yere emanet et, yoksa bağlamak çözüm değil, yürütülme ihtimali her zaman yüksek.

Arkadaşlar size kendim kullandıgım yöntemi tavsiye ediyorum ve acıklıyorum ;

1metrelik Çelik Zİncir Alıp Eski Bir iç lastikden gecirip iki ucunda sadece kilit takacak kadar yer bırakıp bantlıyoruz

Zincirin kalınlıgına göre güzel bir asma kilit alıyoruz

Ve kilit hazır ama aldıgınız kilitler kale gibi markaların ve tırtıklı anahtarlı pahalı ve kaliteli birşey olmasına dikkat ediniz.Bahsettigimi bu kilitlerin fiyatı 14 ile 20 ytl arasında değişiyor

Ben bisiklet kuryeyim ve kilidimi cantamda tasıyorum ve bisikleti heryerde gönül rahatlıgıyla kilitliyorum

@swattr

Dayanır ..Dayanır :D

@apocahpto

bisikletin calınmasından ii dir

@Bulunmaz
Bende onguard aldım umarım işe yarar zaten kısa süreler için kullanıcam uzun süre bırakmam hiçbir yere :)

ben hiç kilit kullanmıyorum bisikletle iş yerimize geldiğimde dükkanın önüne bile bırakmıyor hemen içeri alıyorum bisikletimi ne olur ne olmaz hırsıza kilit dayanmaz demişler.

Geri