Scudo Sports

Bisiklet giyimi

O zaman SPD SL pedal almalısınız. Ona uygunda bir ayakkabı.. Bütçenizi bilmiyorum ama orta halli birşey olsun derseniz, pedal olarak Shimano PD-R550 öneririm. Bütçem uygun daha hafif ve karbon olsun derseniz, Shimano 105 PD-R7000 yada Shimano Ultegra PD-R8000.. Gerçi bu pedallar arasında öyle ahım şahım ağırlık farkı pek yok, aradaki ücret farkına değermi siz kendiniz karar vermelisiniz.

Ayakkabı olarak Shimano RC502 işinizi görecektir. Bir tık üst seviye olsun derseniz. Shimano RC702 uygun olur.. Şuan bu modellerin yeni nesilleri 503 ve 703 çıktığı için daha uyguna satılıyorlar. Yine bütçem yeterli derseniz, çift BOA sistemi olanlarından bakabilrsiniz.
(link)

Bu nasıl olur hocam? Decathlon'dan hediye çekim var onu değerlendirmek istiyorum

Scudo
(link)

Bu nasıl olur hocam? Decathlon'dan hediye çekim var onu değerlendirmek istiyorum
Hiç kullanmadım ama özelliklerine bakınca hiçte kötü değil, alınır yani..

(link)

bu her türlü işinizi görür, açık renk alabiliyorsanız alın dicem ama bunun açık renginde fiyat farkı var bayağı. siyah ayakkabı da iş görür tabiki de. ayakkabı için kal de almalısınız birde

Kal-ayakkabı ve pedal uyumluluğunu nasıl öğreniyoruz peki
Üçgen şeklinde 3 delikli shimano uyumlu ayakkabılara SPD-SL pedal ve kal alacaksın üçgen şekilde. 2 delikli olanlara (Genellik dağ ve gravel için yürümesi daha kolay )SPD kal ve pedal. Yukarıdaki NCR ayakkabıya SPD-SL alacaksın.

Mesela başlangıç için sora pedal olabilir. Yanında uyumlu sarı kal de geliyor ama ben mavi tavsiye ederim. Sarıda benim için boşluk çok fazla ama yeni başlayan biri için ideal olur. İlerleyen zamanlarda sonradan maviye geçebilirsin.

(link)

Ayrı yedek olarak almak istersen kallerin fiyatı 700-1000 TL arası.

(link)

Çok teşekkürler

Kal-ayakkabı ve pedal uyumluluğunu nasıl öğreniyoruz peki
pedalın yanında kal geliyor genelde, önce pedalı al gelen kalle bir denersin sonrasına bakarsın

Çok teşekkür ederim destekleriniz için. SPD-SL ismiyle alsam hepsi uyumlu o zaman

Çok teşekkür ederim destekleriniz için. SPD-SL ismiyle alsam hepsi uyumlu o zaman
Evet shimano alacaksan öyle ki ben shimano tavsiye ederim bulunabilirliğinden dolayı. Look markasının keo seriisi de yol bisikletleri için alternatif ararsan.
Yol bisikleti kullanıyorsun diye SPD-SL almak zorunda değilsin. Bisikletten inince yürümesi zor oluyor çünkü. Eğer bisikletten sık sık inip gezmeyi seviyorsan SPD al dağ/gravel için üretilmiş olan. Onların ayakkabısı ile günlük ayakkabıyla dolaşır gibi dolaşabilirsin altta çıkıntı gibi durmayacağı için. Yarışlara katılma gibi bir hedefin yoksa SPD daha rahat olabilir. Yarışlara katılsan bile SPD-SL ile SPD arasında performansı doğrudan etkileyecek bir fark yok. Sadece SPD-SL kalleri 3 noktadan bağlandığı içindaha rijit hissettiriyor. Yani yol bisikletinde SPD-SL yerine SPD kullanınca bir şey kaybetmiyorsun ama yine de yol bisikleti camiasındaki bir sürü kişi SPD kullandın diye garip garip bakabilir suratına xD

• Beğen
Tepkiler: MaRZoCHi
Üstte paylaştığım ayakkabıyı sipariş ettim, pedal olarak da @Amanita beyin önerdiği pedalı aldım üstte var. Önerileriniz için teşekkür ederim. Gelince deneme yapıp görüşlerimi yazarın

Üstte paylaştığım ayakkabıyı sipariş ettim, pedal olarak da @Amanita beyin önerdiği pedalı aldım üstte var. Önerileriniz için teşekkür ederim. Gelince deneme yapıp görüşlerimi yazarın
Pedalın ayakkabıyı bırakma sertlik ayarı var. 4 alyanla ayarlanıyor sanırım. ALışıncaya kadar en hafif modda yani kolayca bıraktığı modda kullan. Kilitli ayakkabı ile bisiklete her bindiğin zaman ayaklarının pedala bağlı olduğunu kendine sesli olarak hatırlat sürmeye başlamadan önce. Bir kaç güne alışırsın. Durduğun yerde tak çıkar antremanı yap trafiğe çıkmadan önce.

Çok teşekkür ederim

Arkadaşlar ayakkabı ve pedal-kal elime ulaştı, montajını nasıl yapıyoruz ben yapamadım

Arkadaşlar ayakkabı ve pedal-kal elime ulaştı, montajını nasıl yapıyoruz ben yapamadım

İngilizce yoksa yaptıkları basit anlaşılır ama yine de Türkçe otomatik çeviri kullanabilirsin zorlanırsan. Bu şekilde uğraşmak istemezsen en geriye ve ayakkabıların iç kısmına doğru konumlandırabilirsin düz duracak şekilde. Benim tavsiyem biraz meşakkli yoldan başlayıp doğrudan kendi ayağına göre yerleştirmen olur.

• Beğen
Tepkiler: gravelworld
Pedal için muhtemelen 8alyan ile sökmen lazım, bazılarında farklı oluyor bir de ingiliz anahtarı ile karşılamak gerekiyor sökmek için ama sıkıştıysa işin zor. O yüzden takarken uygun gres kullan mutlaka

• Beğen
Tepkiler: gravelworld
Castelli Premio Evo tayt kullanan var mı aramızda?

iç giyim olarak (link) kullanan veya alternatif bu fiyatlarda ürün önerisinde bulunabilecek var mı?
bu temu da bulunan (link) ürünlere ne diyorsunuz?

iç giyim olarak (link) kullanan veya alternatif bu fiyatlarda ürün önerisinde bulunabilecek var mı?
(link)

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
ben Decathlon'un ürününü kullanıyorum herhalde 5-6 yıl olmuştur. 2. ve 3. defa aldım, hepsini dönüşümlü kullanıyorum. Yaz kış sürekli kullandım ne bir koku ne de bir eskime var. Haftada 4 antrenmandan aşağı da düşmedim, gayet memnunum açıkçası. 2 tane de Sora'nın eski versiyonu var. onlar da iyiydi ama bi süre sonra koktular maalesef. Bir de yerel bir ürün almıştım (arkadaş üstte linkini paylaşmış) markasını hatırlayamadım o da güzel ama decathlon çok başarılı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Geri