Scudo Sports

Bisiklet Giyimi ve Aksesuarlar

@Ali İhsan

Böyle bir hayalim benimde var.. Kendi bisiklet atölyem.. Fakat şu an için bu mümkün değilim.. Ama eminim atölye olması size bisikletten daha çok zevk almasını sağlıyordur..
Bisiklet giyimi de bu işin bi parçası.. Bisikletiniz görüntüsü kadar , binenin de dikkat çektiği bi gerçek.. İstediğiniz kadar bisikletinizin hakkını verin.. Ancak bi bisikletçi gibi görünmediği sürece dışarıdaki insanlar size o gözle bakmayabilir..(Tabiki kimsenin ne düşündüğü önemli değil) Ama geçtiğiniz zaman bisikletiniz ve siz uyumlu renkte forma ya , tayta eldivene sahip gözükürseniz dikkat çekici olursunuz ve bu yaptığınız işten daha çok zevk almanızı sağlar..
Yüksek kompenant lı bi bisikletiniz olduğunu düşünün..Ama renk uyumu ve görüntü size zevk vermezse yeteri kadar bisikletinize ısınamazsınız..
Ama tabiki bu işin sonu maddiyata bakıyor.. Dediğim gibi bende full Windstopper lı kıyafetler giymiyorum.. Sadece bilgi vermek amacıyla açtım bu konuyu.. Üretici yi suçlayarak veya "bisiklet giyimine bu kadar para vermem" diyerekten bi sonuca varılabileceğini sanmıyorum..
Umarım yardımcı olabilmişimdir..
@afrika_kaplani
Bazı şeylere biraz erken merak sardım.. Ve erken öğrendim.. Umarım doğru bi şekilde sizlere aktarabilmişimdir.. Tabiriniz içinde teşekkür ederim :)

İyi Forumlar.

Scudo
@Takaya
Eğer bisikleti yaz kış uzun turlar şeklinde kullanıyorsan uygun malzemeleri almak zorundasın almazsan bir tarafında rahatsızlık meydana geliyor. Bu malzemelerin en önemlisi bana göre windstopper denen kumaşlar. Bunlar teri dışarı atıyor yani nefes alabiliyor fakat rüzgarı geçirmiyor.Ben önceleri yağmurluk tipinde kumaşlarla bisiklete biniyordum rüzgarı geçirmiyordu ama uzun turlarda turşu gibi oluyordum içimdekileri değiştirmek zorunda kalıyordum, tabi o sırada da rüzgar yiyorduk sonra kalp çarpıntısı oldu.Daha sonra scott ın rc wind jacketini aldım normal soğuklarda sadece onu giydiğimde bile hiçbir rahatsızlık çekmedim.Aradaki fark inanılmaz derecede.Bu malzeme biraz pahalı ama hasta olduğunda vereceğin para daha fazla ayrıca sağlığın gidiyor.Soğukta uzun süreli dur dinlen git tarzında tur yapacaksan bunları kullanmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Can Sonbay
@Can Sonbay
tek eksik "kaskınızı da çantaya koymayın" demek olucaktı :):)
verdiğin bilgiler çok faydalı oldu,
tek eksik bizim teşekkürlerimiz, eyw ;)

• Beğen
@lukunku86

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Bildiğim 3-5 bilgiyle yardımcı olmaya çalışıyorum..

Bilgiler çok işime yarıycak bütçem kesinlikle bunları almaya yetmiyecektir hele türkiyede bir öğrenciysem neyse bizde yavaş yavaş almaya çalşırız :) bilgiler için teşekür ederim tekrardan...

sadece kışın değil yazın bile terleen bir insansanız o zaman inişlerde o ıslaklık sizi buz kalıbına sokuverir. ciğerlerinizi üşütüp hasta olabilirsiniz. bu nedenle de windstopper önemlidir.

fakat bu formalar bana biraz pahalı geliyorlar. bütçeniz avrolara uygun değilse o zaman naylon yağmurluk gibi yada üstü rüzgar geçirmeyecek ince birşeyle bu problemi çözebilirsiniz paranız da cebinizde kalır. yani illa bisikletçilerden almanıza gerek yok herhangibir giyim mağazasında da bulunabiliyor çoğu zaman...

• Beğen
@tunckuyel

Hemen her yerde bulunabilen en ekonomik çözüm gazete. Kaskınızın altına koyduğunuzda rüzgaz geçirmez bere görevi görür. Terlediğinizde bunaltmaz, teri emer ve bu ıslak haliyle yine soğuk geçirmez. Zorda kaldığınızda formanızın göğüs kısmına koyduğunuzda hastalıktan kurtarıcı görevi vardır ;) Her an aklınızın bir köşesinde bulunsun ;)

• Beğen
@bisikletcanavari

Evet gazete bilinen en ekonomik olması yanısıra en eski windstopper dır.Eski kuryeler falanda kullanıyormuş...

Arkadaşlar, kışlık eldiven olarak ne tavsiye edersiniz? SIDI teknowinter 2008 modelini kullanıyorum, soğuktan korumak anlamında hiçbir işe yaramıyor, ellerim donma derecesinde üşüyor... güya windstopper eldiven ama sürüşlerimin daha onuncu dakikasında parmak uçlarım donuyor...

teşekkürler can...yeni başlayanlar için faydalı bir tecrübe aktarımı;)

Rica Ederim.. :)

bu site şirket reklamı yasaktır diye bir yazı okumuştum ne oldu acaba

@Ahmet Gürkan

merhaba, windstopper membranların soğuktan koruma amacı yoktur. windstopper eldivenlerinizin içine "içlik eldiven" giyerseniz daha az üşürsünüz. tabi ankara soğuğunu düşününce, kayak eldiveni-çok rahat olmasa da- veya gore-tex bir eldiven kesin çözüm olur.. iyi hafta sonları

@Ahmet Gürkan

SealSkinz windproof eldiven kullanıyorum,İzmir'de yeterli oluyor.

@bisikletcanavari

Ben CRC'den aldım bütün kışlıklarımı.Kargo hariç işte bu eldivenler 17 €.Beden konusuna dikkat et,SealSkinz'in kendi sitesinde el için beden ölçüleri yazıyor.

@bisikletcanavari

Sen bilirsin,daha üst modelleri de var hem rüzgar hem su geçirmez.Eğer çok soğuk oluyorsa böyle birşey alabilirsin.
(link)

Geri