Scudo Sports

Bisiklet Giyim fiyatlarına ne oldu?

AeroKnight

Daimi Üye
Tepki
459
İsim
Emre
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Cidden bu yerli markaların ürettiği fiyatlar bile almış başını gitmiş. Önceden Kipeo ne güzel ucuz diyordum, Sora alamazsam Kipeo alırım diyordum. Şimdi Kipeo bile en ucuz 200 TL'ye forma verir olmuş. Sora zaten alamıyorum 1 senedir. Hep elimdekileri giymekten de sıkıldım. Para biriktirip alayım desem stok (Sora) zaten yok.
Jordanred yine aynı şekilde baya tuzlu.

Decathlon'dan niye almıyorsun derseniz: Decathlon'u zaten geçiyorum hiçbir giyim ürününü almadım çünkü çok dandikler.

Scudo
Katılıyorum ... bu yüzden aliexpress 'ten aldığım forma takımı sudan ucuz duruma geldi ve kalitesi yeterli seviyede . Kanalımda da forma takımını tanıtmıştım bir bakın isterseniz. Bir daha alırsam başka rengini ama aynı takımı alır geçerim.

Sebebi burada:
Dolar 8 Plus

"Yerli markaların fiyatları döviz kurundan etkilenmemeli" diye düşünmeyin; kesimi, dikimi burada olsa da kumaş ithal. Kumaş da yerli bile olsa, ipliği ve boyası ithal.

Sadece hammaddenin ithal olmasıyla da bağlantılı değil, ürünü yapan kişinin direkt yaşamı ithal ve enflasyonla başa çıkmak zorunda. 25 dolara ürün satıp maliyet ve kabul edilebilir kâr oranını içinde barındırmaları bence makul. Tek parça bir şeye 200 lira vermek kolay mı, tabii ki de değil. Ama öyle zamanlardayız işte.

Muhalefet üretim seferberliği diyor ya alıyor beni bir gülme. Nasıl? O nasılı bilmiyorlar. Mantık evet üretir ve satabilirsen bu önemli ama yerli tohum kullanman yasaklanmak üzere. Otomotiv yan sanayi ithal hammaddeye dayalı, en basitinden ülkemizdeki bisiklet üretimi Shimano ve aram olmadan hintli çinli ama özetle yabancı mala dayalı. Uzar gider. Bu ülkede teşviksiz üretmek zor.

Benim de tayt almam lazım ve nasıl alırım diye kara kara düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Özellikle son 3-4 yılda alım gücümüz hangi ürün veya hizmetin altında ezilmedi. TL olarak değerlendirdiğimiz her ürün ne yazık ki pahalı.

Decathlona kalitesiz demişsiniz ama benim 8 sene önce aldığım formalar,taytlar hala ilk günkü gibi duruyor.Bence decathlon ürünlerininde hiç geri kalır yanı yok.
Taytı az kullandıysanız ilk günkü gibi durması normal, en kalitelisi bile olsa taytın fazla ömrü yok zaten.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
10 bin km kadar kısa olan 3 bin km kadarda uzun olanı kullandım hocam içi mavi jelli olan taytları hem çok konforlu hem çok kaliteli tavsiye ederim.

@AeroKnight hocam Kipeo'nun hangi forması 200 TL, ben kaç gündür araştıriyorum 275 TL'den aşağı formasını bulamadim.

Hatta bugün Kipeo'ya yazdim, "Fiyatlar çok pahali, daha önce markanizin formasını kullanmadim, 1-2 gün indirim yapsaniz da formalarinizdan alip kullanip denesek." diye ama cevap da gelmedi.

Sora aynen yurt dışına (Ukrayna, Azerbaycan) odaklandı bizleri unuttu.

Exuma piyasadan çekildi, piyasadaysa bile cok pasif.

Joardanred ise önceden kampanya yapip fiyat indiriyordu simdi fırlamış gitmiş fiyatları.

Bilmiyorum, bizler de sinaniyoruz bu ekonomiyle.

Böyle devam ederse birçoğumuz bu güzel sevda ile başa çıkamaz hale gelecek.

Bizler f/p ürünü decathlon taytları/formalarıyla devam. 1 tık üst kalite ürünlere bakayım diyorum ikinci bir forma tayt takımım olsun diye fiyatlar anında uçuyor. 250 300 liralar orta seviye formalar için çok yüksek değil mi yahu? Üst kalite ürünler zaten 1000 lira civarında direkt. Kur bu kadar fazla olmasa büyük ihtimalle yüzüne bakmayacağımız ürünleri kullanıyoruz mecbur.

• Beğen
bundan 2 ay önce dolaptan içe giyilen pedli tayt almıştım 22 tl'e 2. el
bide forma aldım askılı takım olarak sahibindende 120 tl'e arkadaş aliexpresten getirtmiş 2 sefer deneme amaçlı giymiş.
2. ele bakmakta da fayda var.

• Beğen
Bisvo adında Konyalı bir spor giyim firması var. Bisiklet forması da üretmeye başladı.
Fiyatlar daha hesaplı. Kalite çok yüksek olmasa da f/p ürünleri diyebilirim.

Gına geldi bana bu ekonomik şartlardan. Elimi attığım, almaya heves ettiğim ürünlerim fiyatını görünce çarpıya basıp tarayıcıyı kapatıyorum. Önceden yedekli alırken, şimdi,”sezon bitine kadar yırtılmasa da giyebilsem” diyorum.

Bisvo adında Konyalı bir spor giyim firması var. Bisiklet forması da üretmeye başladı.
Fiyatlar daha hesaplı. Kalite çok yüksek olmasa da f/p ürünleri diyebilirim.
Selam abi. Formalar fena gözükmüyor ama adamların siteleri patlak, satın alma işi nasıl oluyor? Sanırım sadece toplu üretim yapıyorlar.

Valla ben dövizle falan hala anlamlandıramıyorum, nasıl bir kumaş ve boyaymış bu bir tane tayt 350 liradan başlıyor. Kipeo bir de gelip "fiyatlarımız gayet uygun" yazıyor postların altına, kime göre uygun? Fiyatlar sanki dersin santini forma...

bundan 2 ay önce dolaptan içe giyilen pedli tayt almıştım 22 tl'e 2. el
bide forma aldım askılı takım olarak sahibindende 120 tl'e arkadaş aliexpresten getirtmiş 2 sefer deneme amaçlı giymiş.
2. ele bakmakta da fayda var.
İkinci el tayt nedense bana hiç hijyenik gelmiyor. Forma vb. ikinci el giyebilirim ama tayta pek ihtimal vermiyorum.

İkinci el tayt nedense bana hiç hijyenik gelmiyor. Forma vb. ikinci el giyebilirim ama tayta pek ihtimal vermiyorum.
dolapta sürekli ticaret için alıp satım oluyor. giyildiğini sanmıyorum. etiketi pırıl pırıl.
diğer askılı taytıda 2 sefer giydim dedi. yıkadıktan sonra sıkıntı olmaz ya 250TL nerde 120 TL nerde :)

Valla ben dövizle falan hala anlamlandıramıyorum, nasıl bir kumaş ve boyaymış bu bir tane tayt 350 liradan başlıyor.
Teknik özellikli kumaşları saymaz isek taytlarda en kaliteli kumaşlar kullanılıyor bile diyebiliriz.
Tayt kumaşının içinde elastan, spandex, lycra gibi çeşitli ticari isimlerle anılan elastik bir lif vardır. Bu lifin esnedikten sonra tekrar yerine gelebilmesi,formunu kaybetmemesi istenir yani elastikiyet modülünün yüksek olması gerekir. Bu önemli maliyet. Lycra var lycra var yani.
Tayt kumaşta poliamid lifi de kullanılır. Dayanıklıdır. Ama kolay nefes alamaz. Kolay boyanamaz. Ancak spor için kullanılan bir ürün olduğu için poliamidin nefes alabilmesi istenir, teri atabilmesi istenir. Bu da özü itibari ile nefes almayı hiç sevmeyen bir lif için zor bir durumdur. Bundan dolayı taytta kullanılan poliamidin modifiye edilmesi gerekir. Özel bir poliamid olması istenir. Maliyet yine yükseldi.
Sonra sentetik liflerin sıkı kristalin bölgesi boyanmasını zorlaştırır. Ama taytın boyası çok önemlidir. Renk atmaması için yine modifiye edilmesi özel olması gerekir. Çok fazla sürtünme boyayı attırmasın diye sürtünme haslıkları iyi olmalı yine maliyet.
Terlemeye karşı boya atmasın yani ter haslığı iyi olsun yine maliyet.
Taytlar çok sık yıkanır. Yıkama haslığı sağlamak yine maliyet.
Yani kimse demesin ama bisiklet kıyafetlerinde işin içine bisiklet ibaresi denilince çok pahalı oluyor. Çünkü üründen beklenilen talep hem çok fazla hem de birbirine ters kolerasyonlu özellikler talep edilir.Bu çok ciddi maliyet.
Bir de şunu hesaplayamıyorlar. Bisiklet giysileri ile herhangi bir mağazada satılan casual sıradan basic ürünün üretim satış adetleri aynı değildir. Sıradan kiyafetler çok satıldığından birim maliyetleri daha düşüktür. Çünkü ölçek ekonomisi kavramına girer.
Ayrıca sıradan kiyafetlerde kar marjı rekabetten ötürü daha azdır.
Asıl sorun reyizin tepemize çay yerine dolares atamamasıdır.

Geri