Scudo Sports

Bisiklet Forum'u Bisiklet Forum'a Şikayet Ediyorum

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

mtbcandir

Forum Bağımlısı
Tepki
722
Bisiklet
Scott
Benim anlamadığım bir şey var. Burda market sistemine geçilmiş. Eskiden mtb yedek parça bölümüne ürünlerimizi ağırlıklarına kadar paylaşır, özel mesaj gelmesini bekler, sınırsız satışlar yapardık. Dolandırılma korkusu da pek olmazdı. Herkes herkesi nerdeyse yüz yüze görmeden tanırdı bir saygı vardı. Şimdi son 10 senede gelinen nokta parayla market denilen istenilen ürünlerin aşırı zor bulunduğu ürünlerin bile anlaşılmadığı bir yer haline gelmiş ...

Tama bu bisikletforum para kazanacak doğrudur. Sponsorları var. He üyelerinden de para kazanmak isteyebilir ama bunu güzellikle yapsa daha hoş olmaz mıydı? Tşört bastırabilir üyelerine, anahtarlık,bisiklete uygun bazı ürünler getirebilir, ya da aktif olan sabit konusu olan bizim gibi paylaşım yapan insanlara bir imtiyaz tanıyabilirdi. Direk ticarete döndürmek burda olan aile bağlarının yok olmasına neden oluyor diye düşünüyorum. Burdan bir iki arkadaşa özelden yazdım ama bana dediler ki böyle daha iyi oldu. :D açıklama bu oldu. Sağolsunlar çok kibarlar ama ille de böyle olucaksa bizde forum açabiliriz. Ya da faceten aktif mtb gruplarına kaçabiliriz.

Benim önerim şu eğer marketi açık bırakacaksa o zaman komisyonlu alışveriş yaptırsın, yok mtb yedek parçadan para kazanıcam diyorsa 1 2 tl gibi bir üyelik ücreti getirsin. Hem biz gibi üyeleri bu duruma sinirlenmez hem de binlerce üyesinden para kazanır... Kaldı ki bu parça konusunda tek alternatif burası değil. Sahibinden gibi ya da başka bisikletforuma benzer gibi sitelerde bulunuyor... Benim şahsi görüşüm buranın elbette dönmesi için paraya ihtiyaç vardır ama bisikletforumun artık oturmuş gelenekçi yapısını bozarak olmasın... Benim şahsi düşüncemdir... Ben bir üye olarak bundan rahatsız oldum. Ve bu devam edicekse hala buranın yöneticleri basit cevaplar verip sallamayacaksa sabit konularımda üyeliğimde her şeyimde silinsin.... Bunu da yönetici arkadaşlara bırakıyorum. Bisikletforum benim en sevdiğim yerdi. Ama artık düşündürücü oldu açıkcası.

Scudo
Market bölümü bana da biraz karışık geliyor ama bir yandan da her şey derli toplu belli bir yerde duruyor, sanki böylesi daha iyi gibi. Çok emin olamıyorum. Böyle yeniliklere zamanla alışılır, o yüzden şimdilik görüş belirtmek de hatalı olabilir. Henüz geçiş aşamasında sayılırız.

@Emre Nakipoğlu

Mevcut market sistemimizin, alternatif olarak saydığınız sitelerden, özellikle de sarı renkli malum siteden ne farkı olduğunu açıklayabilir misiniz?

Ürünlerinizi yine bir sihirbaz yazılım aracılığıyla, kategorilerine kadar ayırarak ve doğrudan forum veritabanına resim yükleyerek, bulunduğunuz yerin harita konumu da görünecek şekilde ilana açıyorsunuz. Arama yapacağınız zaman doğrudan kategori içinde arama yapabiliyor, sizinle ilgili olmayan sayfalarca ilanın arasında kaybolmuyorsunuz. Bunun neresi karmaşık?

Market bölümünü mevcut haline getirmek için yönetim olarak inanılmaz büyük bir efor sarfettik ortaya çıkan eser ise, siz takdir etmeseniz bile, eski sisteme göre çok daha üstün özelliklere sahip hale geldi. Gelişmiş SEO yapısı sayesinde ilanlarınız google aramalarında ilk sayfaya çıkar hale geldi. Otomatize hale gelen ilan yükleme sihirbazı sayesinde hem ilan vermek çok kolaylaştı, hem yönetimin iş yükü önemli ölçüde azaldı.

Kaldı ki bunu para kazanma amacı ile de yapmış da değiliz. Forumun herhangi bir yerinden, herhangi bir yöneticinin maddi hiçbir beklentisi yoktur. Her üyenin ücretsiz market ilanı hakkı yine vardır. Sadece işi ticarete dönüştürmek isteyen veya çok miktarda satış yapma ihtiyacı olan üyeler için Gold üyelik sistemimiz var. Ayrıca foruma sadece satış amaçlı girişlerin de önünü kesti bu sistem. Forumun giderlerinin yanında Gold sisteminin getirisi denizde damla hükmünde. Bu mudur paragözlük ithamınız?

İlanlarınızı saydığınız alternatif sitelere verme hakkına eskiden olduğu gibi yine sahipsiniz elbette. Ancak insanüstü çabalarla yapılan, aslında herkesin faydasına olan bu ileriye dönük adımı sırf siz anlamadınız diye yerden yere vurmanız da kıdemli bir üye olarak size yakışmıyor.

Valla ben bu marketi çözemedim bir ilanım bar satıştan çektim ama marketten çekemiyorum:D

Bence de konu şeklinde ilan daha iyiydi. Aradığımı daha kolay buluyordum. Daha kolay ilan veriyordum.
Mesela geçenlerde jant seti ve grup set ilanı verecektim üşendim vermedim :)

Benimki eski alışkanlıktandır marketede alışılır elbet.

• Beğen
Tepkiler: olympos
@Emre Nakipoğlu Herkesin her şeyi her şekilde eleştirme hakkı vardır. Hiç bir eleştiri, içinde saygısızlık barındırmıyorsa karşı saldırıyı hak etmez. Kendi adıma teşekkürler eleştiriniz için. Farklı sesler, düşünceler, fikirler ve öneriler, var olanı ileriye taşıma potansiyeline sahiptir. Kıdemli bir üye olarak siz ne de güzel yapmışınız eleştirerek. Selamlar.

Ben de ikinci el kısmına ilan açamıyorum şu an. O kısma yazma yetkim yok. Üyeliğimden bu yana 5 kez ilan açmışım ve hepsi ufak tefek ürünler. Ben şimdi işi ticarete dökmek isteyen üye konumunda mıyım. Bunun ölçüsü nedir ? 2.5 senedir üyeyim ve senede ortalama 2 kez ilan açmışım. Kaldı ki burada bir kez dahi satış yapamadım malum sarı sitede sattım ve bu yetkimin kaldirildigina dair bir bildirim almadım diye hatırlıyorum. Zahmet olmazsa kirlilik yaratmamak adına bu başlık altında ilgili yöneticiye sormak isterim.
@Sadettin Z.
Örneğin tontonçocuk adlı üye ikinci el bölümüne sadece 2016'da 6 adet konu açmış, benim 5 ilanla yetkim sınırlanmış. Menfi bir şey aklıma getirmiyorum ancak bu ayrımın sebebini merak etmiyor değilim.

@Onur YCL

Galiba market konusundaki şu başlığı incelemediniz:

Markete Geçiş

Paylaştığım başlıkta da göreceğiniz gibi ikinci el bölümüne Gold üyeler ve yöneticiler de dahil kimse yeni ilan açamaz. Bu bölüm mevcut ilanların satışından/iptalinden sonra tamamen sonlandırılacaktır. Burada herhangi bir hak ihlali söz konusu değil, gördükleriniz eski ilanlardan ibaret.

Kramer kramere karşı.

Ben forum yönetimini taktir ettim; market bölümü açtıkları için genelde eleştiri yapanlar satış yapanlar ürün arayanlar almak isteyenler için çokda güzel olduğu kanatindeyim:harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Market bölümü çok güzel ve her şey derli toplu. Bence de açıldığı iyi olmuş. Birkaç yenilenmesi gereken şey olduğu kanaatindeyim ama bunları markete geçiş başlığında konuşmak daha iyi olur gibi...

@Kerem Özbayrak teşekkür ederim Kerem kardeşim. En azından bu yapıda olabildiğimizi görebilmek bile güzel...

@Sadettin Z.... Bakın size anlatmak istediğimde aslına bakarsan para kazanması gerekiyorsa evet kazanmalıdır. Ama biz ürünlerimizin listesini mtb yedek parçada bulmaktan keyfi alıyordukç Orda sıralı olmasından güncel diye eklemekten ya da liste liste mtb parçalarını arayıp taramaktan keyif alıyorduk. Ayrıca çok ürün satan ya satacak birinin ticaretinin önüne geçmek niye. Adam üniversitede okuyordur bundan gelir elde ediyordur. Dediğinize bakılırsa siz buraya ticaret amacıyla takılanların önünü kestiniz, ama bu gözle bakanların gold üye olmasıyla tekrar dönmesi sorun değil yani :D :D :D Tamam siz anladığınız. Yaptığınız modül olmamış. Ben bu işlerden anlarım. SEO uygulama işlemlerinden de anlarım, google rootlarında nasıl gözüktürüleceğinden de anlarım. Bunlar bizim mtb bölümümüzün alınmasını gerektirmezdi. Bakın ben buraya seviyorum. Burdaki arkadaşlarımı burda yapılan her şeyi seviyorum...
Bakın en basitinden süspansiyon bölümünde şu maşa olayı bile sırf burdaki insanlara faydalı olmak için ellerim yağlı çektim o fotoları. Emek verdim. Burayı birileri böyle kiralamış açmışsa da bizim gibi insanlarda yükseltiyor. Buna yanlışsınız diyemezsiniz. Benim gibi düşünen çok arkadaşım var. İsterseniz sitede bir anket yapın... Eski sistemi savunanlar içinde 5 ürün sınırlaması koyun ya da sabit üyelik paraları koyun. Ticaret olucaksa ticaret olsun, gönül işi olucaksa o olsun. Bu arada kalmışlık beni soğutuyor zira..

Market bölümü bence iyi oldu(5 aktif ilan kısıtlaması dışında). Gayet düzgün, kişi neyi isterse o bölüme girip bakıyor ve eskisi gibi konu içinde kaybolmuyor. Gördüğüm eksiklikler ise ilanın sonradan düzenlenememesi ve iptal edilememesi. Düzenleme için yöneticiyi rahatsız etmeye gerek yok. Ben gerekli düzenlememi yaparım. Sistem de "gerekliyse" otomatik olarak tekrar yöneticinin incelemesi ve onayına sunar. Mesela ürünün sadece fiyatını değiştirdiğimde ilanımı tekrar yöneticinin onayına bırakmamalı. Umarım bunu da gerçekleştirirler.. Bunun gibi basit ama kolaylık sağlayan düzenlemeler yapılırsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum..

İyi çalışmalar..

Market hakkında, yeni sistemin bana faydalı olmadığını belirten bir kaç cümle yazmıştım. Sağolsun yönetimden arkadaşlar üşenmeden bana cevap verdiler.
Ancak sayfalarca da yazsalar, bu sistem benim için cazip değil ve alışacağımı da sanmıyorum.

Son 15 yıl içerisinde binlerce ürünü farklı siteler üzerinden alıp sattım, bunu marifet olsun diye yazmıyorum. Burada ki sistem de ise bir şey satmak kısmet olmadı. Sisteme kabahat bulmaya çalışmıyorum ama ilanların eskisi kadar dikkat çekmediğini bilin diye son kez yazıyorum.

Teşekkürler

bende yıllardır sarı siteden yüzlerce ürün sattım. forumun satış bölümünden de herhangi bir sıkıntım yok. hatta şuanda bisikletim ilanda. bir kere kıpırdama oldu sadece. sarı site daha hareketli haliyle. görücü sayısı çok çünkü.
sonuç olarak forumun satış bölümünün erişebilirlik, fonksiyon olarak bence herhangi bir sıkıntısı yoktur.

@Emre Nakipoğlu

Sizinle polemiğe girecek değilim Emre Bey, bilgilendirme amacı ile yazıyorum. Bisikletforum ilan sistemi kalıcı olarak değiştirilmiştir. Bu durumda eğer isterseniz Market bölümü hizmetinizde, istemezseniz alternatifleriniz zaten mevcut.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Sadettin Z. burda mevcut bir sorun var benim gördüğüm sadece ben bunu yazmak istedim. Polimik mi :) asla buna girmem. Burdaki insanlar her şeyden kavga edecek bir hal almış durumdalar zaten... Şuan yolun başındasınız belki. Belki yaptığınızın iyi olduğu düşüncesindesiniz. Sadece yanlış bulduğum bir uygulamayı diğer arkadaşlarımızında değerlendirmesini istedim. Ve şikayetimi de zaten buraya yazdım. Bununla beraber belki ben sadece öngörmüşümdür bu durumu. Sizlere bırakıyorum... tekrar iyi akşamlar.

@Emre Nakipoğlu bey size ben bir kaç soru yöneltmek istiyorum müsadenizle. Öncelikle hasta halime, şu konuyu sonradan gördüğüm için ayrıntılı olarak yazacağım.

Daha önce forumda yöneticilik yaptınız mı ?
Cevabınız 'hayır' ise eleştirilerinizin müspet hiç bir tanımlaması kalmıyor. Neden kalmıyor size izah edeyim. Alışmış olduğunuz eski sistem forumun mesaj altyapısını kullanır. Yani bilgisayarda bir word sayfası aracılığı ile ilan açmaya benzer yaptığımız iş. Bu üyelerimize yük, yöneticilere ise "kötü adam olma, aşırı bürokrasi, zaman kaybı, iş yükü" getirmekteydi.

Şimdi size soruyorum; eski tip bir ilan açılışında bizim tek tek kontrol ettiğimiz unsurları, arkasından eksik bulduklarımızı ( kullanıcıya bildirme yükümlülüğü olmadığı halde ) bildirmeyi, arkasından ilanların süresi dolunca kullanıcı ile özel mesaj vasıtası ile iletişime geçmeyi, bundan dolayı kaybedilen vakitte diğer kullanıcıların ilanlarına gerekli zamanı ayırmadığımızı, kendi işimizden olduğumuzu, bu işten şu ana kadar zerre miktar para kazanmadığımız halde etrafımızda böyle bir intibanın oluştuğunu, hizmet veremediğimiz zaman burnu havada yöneticiler ilan edildiğimizi, herkese yetişmeye çalışırken gereksiz yıprandığımızı görmeniz için ne yapmak lazım ?

Kullanıcı açısından ise bürokrasinin verdiği eziyetleri ( bu linkte neyi kastettiğimi okuyunuz Markete Geçiş ) gidermek, işlemleri hızlandırmak, herhangi bir menfaat talep etmemenin ne gibi zararları olabilir anlamıyorum. Şu anda herkes istediği kadar ilan açabiliyor. Altyapımız yetsin ilan sınırlamasını tamamen kaldıracağız, arkasından ilanlarınızı 24 saatte bir güncellemeye, kendiniz kapatmaya veya rezerve etmeye başlayacaksınız.

Bence yapılan eleştirilerin tamamı bilgisizlikten kaynaklanıyor. Bunlar hep afaki ve kusura bakmayın amaçsız konuşmalar. İşin mutfağına hiç dahil olmadan, ahkam kesmek kusura bakmayın ama hoş değil.

Ticaret konusunda ise forumun reklam ve sponsor gelirleri hariç 1 TL kazandığını ıspatladığnız gün, sizden şahsınızda özür dileyip, görevi benden daha iyi yapacak olan arkadaşlara bırakacağım.

El insaf eleştirirken biraz merhametli olun, öyle bir hava estriyorsunuz ki sanki sistem çok karışık. Son cümlemi aşağıya alıntılayacağım iki fotoğrafla noktalıyorum.

Yeni market sistemi
bf1.png

Eski forum sistemi
bf2.png

@Atilla G. " Bence yapılan eleştirilerin tamamı bilgisizlikten kaynaklanıyor. Bunlar hep afaki ve kusura bakmayın amaçsız konuşmalar. İşin mutfağına hiç dahil olmadan, ahkam kesmek kusura bakmayın ama hoş değil. "

Sayın Atilla sizi kimler eleştird bilmiyorum. Bu benim açımdan yansıyan durumdu. Şuandaki mevcut market sisteminde sadece mtb'e ait ürünleri ya ben bulamıyorum ya da yaptığınız iyi olmuştur gerçekten. Asıl sıkıntı burda başlıyor. Benim yazdıklarımı okursanız para kazanacaksa da belli sistemler olmalıydı dedim. Alt yapınız 5taneden fazla ilana izin vermiyor ama para verince oluyor gold üye olunca oluyor. Açıkcası şu üst tarafa yazdığım yazınız olmsaydı size karşı güzel uzun bir açıklama yapardım ama daha cevap bile vermiycem.

İşte size söylemişler ya burnu havada falan diye :D Bunu sorgulayın bence de... Neden öyle demişler ? Dünyadaki tek forum siz değilsiniz. Ve kimin neleri yönettiğini neler yaptığını da bilemezsiniz. Şu da var ben hiçbir şey yapmamışsam bile burda en az 7 8 senelik üyeyim. Sisteminizde kaç tane yazı paylaştım. Bana da dediler yöneticilik yapar mısın ? Gönüllülük esaslı. Buranın yapısını 3-5 biliyorum. Ve her geçen gün eski tadı kaçmaya başlamıştı.

Neyse benim canım sıkılamayacak kadar neşeliyim. Hele ki şu açıklamalardan sonra.

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
@Emre Nakipoğlu Ben herkesin ne demek istediğini gayet açık algılıyorum. Eleştirilecek husus olmadığından mütevellit markete karşı geliştirilecek tüm argümanların nesepsiz olduğundan bahsediyorum. Hiç yarış atı ile katırın yaptığı iş bir olur mu demeye getiriyorum ? Sizin eleştiriniz ise paralı olsun ancak komisyon falan alınsın doğrultusunda. Fikir vermekten çok kendinize göre biçimlendirme yoluna gittiniz. İstediğinizi yazmakta serbestsiniz. Ancak öneri getirirken başlıkta şikayetçiyim diye yazmak ne derece tutarlı pek anlayamadım. Her neyse, bu tarz popülist eleştirilerin yerine daha kısa ve forumun eski kurallarını bilerek, okuyarak konu açabilecekken gelip bilmeden, konuşmadan yazabilmeniz, benden önceki dönemlere bulunduğunuz atıflar falan bunların hepsi sizin ya konuyla hiç alakanız olmadığını veya buraya maksatlı gelip konu açtığınızı gösteriyor.

Ben mesajınızı cümle cümle incelemek isteseydim, kusura bakmayın ama bana cevap verecek cesareti bulamayacaktınız. Madem siz istediniz size kısaca sadece bir hususu sormak istiyorum, en son ikinci el forum kurallarını ne zaman okudunuz ? Benim kayıt tarihim, profilimde herkese açıktır. O günden beri forumda ikinci el dahil 5 ten fazla aktif ilan açılmadığını kuralları okuduğumda öğrenmiştim. Siz 2009 kayıtlısınız ve ikinci el kuralları 2010 yılında kaleme alınmış. Yani 6 yıldır kurallara eklemeler olmuş ancak temel hatları aynı. Kuralları okusaydınız aktif ilan diye bir şeyden haberiniz olacaktı. Not olarak belirtmek isterim ki ben bu aktif ilan olayını markette biraz esnettimde. Siz ise eskiden bu işler sınırsızdı deyip haksızca marketi eleştirirek işe başlamışsınız.Şimdi size soruyorum buraya benden önce hizmet eden @Edip Dinçer 'i davet edelim ve onada soralım, ne kadar zamandır kullanıcıların açması gereken aktif ilan sayısı 5 ile sınırlandırılmıştı ? Bilmediğinizi ve işin mutfağına dahil olmadığınızı söylediğim halde kızdığınız cümleyi büyüterek ve kalın harf kullanarak ve altını çizerek belirtmişsiniz. Böyle yazıları kalın yazıp, altınız çizmeler mesnetsiz iddiaların son çırpınışları oluyor. Forumdan habersiz yaşıyorken bu derece cesaretli olmanızı hiç anlayamıyorum doğrusu.

Şimdi ilgili başlığı lütfen okuyun İkinci El Forum Kuralları sonra gelip tutarlı bir şekilde isterseniz eleştirerek öneride bulunun. Derdiniz üzüm yemek ise sonuna kadar beraber keyif alalım, bağcıyı dövmeye geldiyseniz eliniz boş dönersiniz. Birde buranın yapısını biliyorum diyen kullanıcıların forumun ikinci el kurallarını bilmeden bir cesaretle gelip konu açması çok manidar. Okuyun, okuyun ki forum cehaletiniz bir nebze olsun ayyuka çıkmadan evvel doğru hareketler sergileyebilesiniz.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Market satışından forum komisyon alsa asıl o zaman üyelerin zararına olur.

Ama yönetim maalesef "Gold Üyelik" sisteminin pazarlamasında başarılı değil bence. Merak edenler için, pazarlamacı değilim, görüşlerim tamamen alıcı gözüyle yapılan değerlendirmedir.

"Gold Üye olduktan sonra üyeliğinize dahil olacak şeylere kısaca değinirsek" yazılıp gerçekten kısaca değinilmiş. Aradaki maddeleri silerek ilk ve son maddeye bakalım (parantez içindeki kısımlar benim yorumum):

-Daha güzel bir görünüm ve arayüzde ilan paylaşmak (Nasıl bi görünüm bizi bekliyor olacak, bişeyi almadan önce görüyoruz, bi demo gibi örnek sayfa göstermek çok mu zor?)

-Ve fazlası... Hepsi Gold Üye olduktan sonra sizinle! (Fazlası? Nasıl fazla, ne kadar fazla? Açın da bilelim. Sürpriz yumurta mı alıyoruz?)

Ayrıca en az 3 aylık Gold Üyelik ben dahil biçok kişiyi satın almaktan vazgeçirmek için bi sebep. Hiç olmazsa her üyeye 1 defaya mahsus 1 hafta veya 15 gün gibi kısa süreli (market ayrıcalıkları dahil olmadan) Gold Üyelik satın alma imkanı sunulursa daha iyi olur. Düşük bi ücretle deneriz görürüz, beğenen devam eder, bu süre sonunda devam etmeyenlere ise bi anket sunulur, ona göre geliştirme yapılır ilerde.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri