Scudo Sports

Bisiklet Forum forması

Scudo
Bu arada ben projeyi tam olarak doğru açıklayamamışım. Toplu alım gibi bir şey değil bu. Sora'nın normal ürünü gibi olacak, ama biz tasarlayacağız. Alım sırasında da kodla yüzde 30 indirim olacak. Yani hep birlikte birleşelim alalım gibi bir şey değil. İsteyen istediği zaman alacak ya da almayacak.

Ama şöyle bir eksiklik varmış gibi geldi bana:Eğer indirim koduyla bu ürünü alacaksak,bize verilen kod herkese açık olmuş oluyor dolayısıyla bu indirimden sadece bisiklet forumdan olanlar değil diğer kullanıcılarda faydalanmış olacak.Bence,bu indirim sadece bisiklet foruma özelse soranın sayfasında bisiklet forumdan olduğumuzu kanıtlayacağımız bir şeyler olması lazım.Umarım anlatabilmişimdir

Tasarımla zaman kaybetmeye gerek yok bence de. Mevcuttaki bir modele veya yeni bir tasarıma %30 indirim yapsın, beğenen alsın.

Kaldı ki bizim katkılarımizla yapılacak tasarımı da herkes begenmeyebilir.

Bisiklet foruma özel olması kısmına da takılmayın.
Pazarlama taktikleri bunlar...

Eşim tasarımcı, kendisine danıştım bize bi tasarım yap diye :), kendisi çabuk eve dön, geç kalma işler seni bekliyor gibi temalar attı ortaya. :)
Şaka bi yana eğer daha önceden tasarım varsa onun üzerinden çalışmaya çalışırız.
Ancak eğer bu tarz bi konu varsa kendileri de basit bir tasarım veya belli ürünlere bu indirim uygulanabilir.

Girayhan Bey, kendi tasarımlarının yanında müşteri kitlesinin nasıl bir tasarım istediğini görmek de istiyor olabilir, böylece bu proje tutarsa belki o tasarıma benzer bir model de çıkarabilir. Her halükarda bir firmanın müşteri kitlesiyle böyle bir bağ kurmak istemesi, pazarlama taktiklerine rağmen iyi bir şeydir. Nihayetinde iki taraf için de win-win. (Sonradan eklendi: ) Bu durumda firmanın böyle taktik gütmesinin bizim işimize gelen tarafı varsa niçin kötü olsun?

İşte müşteri taktiği: En beğendiğiniz Castelli tasarımına benzer bir tasarım koyun, Sora etiketiyle alın. İşte müşteri cinliği, işte feraset.

Belirli bir modele indirim yapılırsa ve BF üyeliği mecburiyeti de gelirse çok da efektif bir kampanya olmaz takdir edersiniz ki. Sora üstünden BF trafiğini artıracak, belirli modeldeki kumaş+ped vesaire bitecek.

Güzel bir fırsat ayağımıza gelmiş, (300 TL'de 90 TL indirim, yani 300 TL'lik ürünü 210 TL'ye alabileceğiz) tüketici refleksi göstermek yerine bu projeye sarılalım, bir aile olduğumuzu hissedelim. Hep şikayet edilmiyor mu forumda çatlak sesler var, herkes ukala, herkes x, y, z. E kardeşim sonra niye bir komünite kuramıyoruz diye de düşünüp durmayalım.

Son düzenleme:
güzel pazarlama taktiği :)

(link)

Şunun Türkiye varyasyonunu, beyaz ve kırmızı olarak sunabiliriz. Madem ki daha teklif gelir gelmez ortalık karıştı, hepimizin mutabık olacağı bir tasarımla gidelim.

Solda Sora logosu, sağda TC amblemi ve düz renk olmak kaydıyla, hiçbir ekleme olmaksızın beyaz ve kırmızı renkte iki forma tasarımı ile gidebiliriz ilgili firmaya. Böylece mis gibi, kaliteli kumaşla A Milli formamız olur, şahsen ben ikisinden de alırım.

movistar ve fdj nin formasını yapan ale markasının tasarımları çok hoşuma gitti. şöyle birşey yapılabilir

Ben de bir fikir ortaya atayım.

İlk olarak renkle başlayayım dedim. Forumun rengi mavi, o yüzden ilk maviyi düşündüm. Nasıl bir mavi olsun diye düşünürken aklıma Fransız sanatçı Yves Klein geldi. Bilenler bilir. Klein'ın kendi karışımıyla oluşturduğu meşhur bir mavisi vardır, bütün sanat hayatında sadece o maviyi kullanır. Derin ve koyu olmasına rağmen çok canlı, vurucu bir mavidir. Bence bisiklet forması için uygun. Aşağıda rengi paylaştım.

(link)

Bu da rengin Wikipedia sayfası.

Screenshot_2021-05-09 Yves Klein Blue Monochrome 1961 MoMA.png

Ben şahsen hep sadelikten yana olduğum için ikinci bir renk düşünmedim. Tek renk bu mavi olarak düşündüm.

Logo konusuna gelince. Moda evleri ve markalar bir araya gelip işbirliğiyle bir tasarım yaptıklarında bu "collaboration" denen işbirliğini "marka ismi 1" x "marka ismi 2" şeklinde ifade ederler. Son yıllarda görüyoruz bu örnekleri. Rapha x Palace, Nike x ACG, Supreme x Louis Vuitton...vb.
Şimdi biz kendimizi temsil için bisiklet forum adını kullanamıyoruz. Ama sadece "forum" kelimesini kullanabiliriz. Forum latince kökenli bir kelime ve herkesin fikrini paylaşabildiği halka açık meydan gibi bir anlamı var. Ben böyle ortak bir hareketi temsilen çok uygun bir isim bence.

Yani formanın göğüsünün sol tarafına,

Sora
x
forum

şeklinde yazılabilir diye düşünüyorum. Güzel minimalist bir font kullanılır. Yazı rengi olarak beyaz güzel durur, hem de forumun temasının ikinci rengi de beyaz, fermuar da beyaz olursa güzel bir uyum olur. Sol göğüsteki yazıya görsel örnek olarak Le Col x McLaren işbirliğinin formasını koyuyorum.

Mens_LeCol_x_M111.jpg

Bence sadece bu şekilde de gayet güzel, başka birşey eklemesek de olur. Ama göğsün sağ tarafına da bir logo eklenebilir. Logo olarak beyaz daire içinde bisikletin 2 üçgeni yapılabilir. Bizi ortak buluşturan şey bisiklet sonuçta. Sadece bisikletin 2 üçgenini koyarak bütün bisiklet dünyasını temsil etmiş oluyoruz. Farklı gidon kullananlar var, bazısının maşası süspansiyonlu, bazısının düz ama bütün bisikletlerde o sele borusuyla birleşen iki üçgen var. Sora'nın tasarımcıları bu logoyu güzel ve minimalist bir şekilde hallederler eminim ki.

Sağ tarafa alternatif logo olarak. Antik Roma forumunun sütunları bir şekilde logolaştırılabilir diye düşünüyorum. Sonuçta biz bir forumuz ve temsil açısından meşhur Roma forumu uygun bir grafik olabilir diye de düşündüm.

(link)

Bu linkte Roma forumu resimlerinden fikir edinebilirsiniz.

Böyle bir öneriyi ortaya atayım dedim. Bakalım bunun sonu nereye gidecek.

1620577267663.png

1620577295377.png

Ben de beğendiğim bir tasarımı paylaşayım.
Girayhan Bey, kendi tasarımlarının yanında müşteri kitlesinin nasıl bir tasarım istediğini görmek de istiyor olabilir, böylece bu proje tutarsa belki o tasarıma benzer bir model de çıkarabilir. Her halükarda bir firmanın müşteri kitlesiyle böyle bir bağ kurmak istemesi, pazarlama taktiklerine rağmen iyi bir şeydir. Nihayetinde iki taraf için de win-win. (Sonradan eklendi: ) Bu durumda firmanın böyle taktik gütmesinin bizim işimize gelen tarafı varsa niçin kötü olsun?

İşte müşteri taktiği: En beğendiğiniz Castelli tasarımına benzer bir tasarım koyun, Sora etiketiyle alın. İşte müşteri cinliği, işte feraset.

Belirli bir modele indirim yapılırsa ve BF üyeliği mecburiyeti de gelirse çok da efektif bir kampanya olmaz takdir edersiniz ki. Sora üstünden BF trafiğini artıracak, belirli modeldeki kumaş+ped vesaire bitecek.

Güzel bir fırsat ayağımıza gelmiş, (300 TL'de 90 TL indirim, yani 300 TL'lik ürünü 210 TL'ye alabileceğiz) tüketici refleksi göstermek yerine bu projeye sarılalım, bir aile olduğumuzu hissedelim. Hep şikayet edilmiyor mu forumda çatlak sesler var, herkes ukala, herkes x, y, z. E kardeşim sonra niye bir komünite kuramıyoruz diye de düşünüp durmayalım.
Söylenecek söz bırakmamış zaten. Herkes hemen birilerine "sallama" derdinde :) Garip milletiz

Kaldı ki bizim katkılarımizla yapılacak tasarımı da herkes begenmeyebilir.
Kendimiz yaptığımız tasarımı kendimiz mi beğenmeyeceğiz :D

Şahsen ben bir hatıra gibi olursa bir muhabbeti olursa almayı düşünürüm. Yoksa 10 tane formam var indirimli forma almama gerek yok.
(link)

Şunun Türkiye varyasyonunu, beyaz ve kırmızı olarak sunabiliriz. Madem ki daha teklif gelir gelmez ortalık karıştı, hepimizin mutabık olacağı bir tasarımla gidelim.

Solda Sora logosu, sağda TC amblemi ve düz renk olmak kaydıyla, hiçbir ekleme olmaksızın beyaz ve kırmızı renkte iki forma tasarımı ile gidebiliriz ilgili firmaya. Böylece mis gibi, kaliteli kumaşla A Milli formamız olur, şahsen ben ikisinden de alırım.
Türkiye takım tasarımı vardı zaten modeller arasında hala var mı bilmiyorum ama

Buna gerek yok.Forum üyelerine her daim yüzde 30 indirim yapsınlar. Daha makbule geçer.
Şimdi olur mu bilemem ama yetkililer bu öneriyi dikkate almalı. Belki sezon sonu indirimlerine ek bisiklet forum ailesine de bir şeyler yapılabilir. Ciddi bir talep olacağına benziyor.

bisikletforum'a davetiyeyle üye olunuyor da benim mi haberim yok. Her seferinde yüzde 30 indirim yapacak bir kod paylaşmak demek, tüm ürünlerini herkese yüzde 30 ucuza satmak demek. Kim enayi gibi o kodu girmeden alışveriş yapar ki o zaman?

bisikletforum'a davetiyeyle üye olunuyor da benim mi haberim yok. Her seferinde yüzde 30 indirim yapacak bir kod paylaşmak demek, tüm ürünlerini herkese yüzde 30 ucuza satmak demek. Kim enayi gibi o kodu girmeden alışveriş yapar ki o zaman?
Hocam belki sizde biliyorsunuzdur vakti zamanında tekstil işiyle haşırneşir olmuştum,tekstildeki kar marjlarına baktığınızda %30 komik ötesi,düşünün sezon sonu 1 alana 1 bedava yapılan bir sektörden bahsediyoruz.

Geri