Ben de bir fikir ortaya atayım.
İlk olarak renkle başlayayım dedim. Forumun rengi mavi, o yüzden ilk maviyi düşündüm. Nasıl bir mavi olsun diye düşünürken aklıma Fransız sanatçı Yves Klein geldi. Bilenler bilir. Klein'ın kendi karışımıyla oluşturduğu meşhur bir mavisi vardır, bütün sanat hayatında sadece o maviyi kullanır. Derin ve koyu olmasına rağmen çok canlı, vurucu bir mavidir. Bence bisiklet forması için uygun. Aşağıda rengi paylaştım.
(link)
Bu da rengin Wikipedia sayfası.
Ben şahsen hep sadelikten yana olduğum için ikinci bir renk düşünmedim. Tek renk bu mavi olarak düşündüm.
Logo konusuna gelince. Moda evleri ve markalar bir araya gelip işbirliğiyle bir tasarım yaptıklarında bu "collaboration" denen işbirliğini "marka ismi 1" x "marka ismi 2" şeklinde ifade ederler. Son yıllarda görüyoruz bu örnekleri. Rapha x Palace, Nike x ACG, Supreme x Louis Vuitton...vb.
Şimdi biz kendimizi temsil için bisiklet forum adını kullanamıyoruz. Ama sadece "forum" kelimesini kullanabiliriz. Forum latince kökenli bir kelime ve herkesin fikrini paylaşabildiği halka açık meydan gibi bir anlamı var. Ben böyle ortak bir hareketi temsilen çok uygun bir isim bence.
Yani formanın göğüsünün sol tarafına,
Sora
x
forum
şeklinde yazılabilir diye düşünüyorum. Güzel minimalist bir font kullanılır. Yazı rengi olarak beyaz güzel durur, hem de forumun temasının ikinci rengi de beyaz, fermuar da beyaz olursa güzel bir uyum olur. Sol göğüsteki yazıya görsel örnek olarak Le Col x McLaren işbirliğinin formasını koyuyorum.
Bence sadece bu şekilde de gayet güzel, başka birşey eklemesek de olur. Ama göğsün sağ tarafına da bir logo eklenebilir. Logo olarak beyaz daire içinde bisikletin 2 üçgeni yapılabilir. Bizi ortak buluşturan şey bisiklet sonuçta. Sadece bisikletin 2 üçgenini koyarak bütün bisiklet dünyasını temsil etmiş oluyoruz. Farklı gidon kullananlar var, bazısının maşası süspansiyonlu, bazısının düz ama bütün bisikletlerde o sele borusuyla birleşen iki üçgen var. Sora'nın tasarımcıları bu logoyu güzel ve minimalist bir şekilde hallederler eminim ki.
Sağ tarafa alternatif logo olarak. Antik Roma forumunun sütunları bir şekilde logolaştırılabilir diye düşünüyorum. Sonuçta biz bir forumuz ve temsil açısından meşhur Roma forumu uygun bir grafik olabilir diye de düşündüm.
(link)
Bu linkte Roma forumu resimlerinden fikir edinebilirsiniz.
Böyle bir öneriyi ortaya atayım dedim. Bakalım bunun sonu nereye gidecek.