Scudo Sports

Bisiklet forum forması

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Aklımda farklı tasarımlar da var. Fakat bir karar verilmeli forumdan biri mi tasarlıycak, yoksa formasite gibi bir siteye mi hazırlatılıcak. Önce bu netleşmeli bence.

3-4 adet farklı forma tasarımım olacak, ben gibi bir kaç kişiden daha tasarım gelecektir.
Son olarak forma iste firması sahipleriyle forumu temsil edecek birisi görüşüp anlaşılabilir.
Reklam panosu muhabbetine gelirsek, bu forumu bedavadan kullanıyoruz, bedavadan tanıtımını yapmaya ben razıyım, zaten forum kar amacı gütmediği için buna reklam denmez, kişisel destek denir.
Razı olmayanlara da saygı duyarım, bu formayı kullanmaz ve onun için bir problem oluşturmaz.

Formaların birden fazla seçenekle oylamaya sunulması çok daha doğru ve çözüm odaklı olacaktır.
Ayrıca alınan fiyatlar zaten firmanın perakende fiyatı olduğundan baskı adeti ne kadar fazla olursa o doğrultuda firmadan indirim talep edilebilir.
Renklerin ana renklerden seçilmesi de baskıda ki renk canlılığını ön plana çıkaracaktır.
Şimdiden kolay gelsin.

Reklam panosu muhabbetine gelirsek, bu forumu bedavadan kullanıyoruz,
:alkis:

Ewt bende kullanırım ki zaten yeniyim formam yok üstünde varsın forumun logosu olsun, yabancı sitelerdeki formalarda marka bile yok tasarımcının basit logolarını bile kullanrken ses yok ama forum olunca herkes reklam derdine düştü.
Ayrıca kol biyelerine ben kendim Nakışla Ahmet F. gibi birşey bile yazdırabilirim-yada isteyen baskı ile formasının bir köşesine adını yazdırabilir.

Buradaki birçok insan hobi olarak bisikleti kullanıyordur. Benim gibi bu forumla birlikte bisiklete olan ilgisi artan birçok arkadaşımız da vardır. Bu bağlamda günlük yaşamda bir grup ya da bir topluluk üyesi olmayan üyeler adına -reklamdan ziyade- foruma duyulan aidiyet hissi için forma olmalı bence.

-Tasarıma yada üzerindeki yazılara takılmamak gerek bence. Piyasada giyilen ne formalar var...
-Renk seçeneğinin geniş tutulması kişisel tercihler açısından kullanışlı olabilir.

Tabii bunlar benim görüşlerim. Muhakkak farklı görüşler de çıkacaktır. Umarım ortak paydada buluşulur. :)

İsteyen giyer, istemeyen giymez. Reklâm konusunu tartışmaya bile gerek yok. Önce bir tasarımlar çeşitlensin, sonra eğer toplu alım için ortak fikir çıkarsa oylama ile en beğenilen tasarım için görüşmeler başlanabilir arkadaşların da dediği gibi. Üzerinde metin olan formayı giymek istemeyen arkadaşlar zaten almayacakları bir ürün için de boş yere yorum yapıp yorulmasınlar...

Ben de "Ben reklam panosu muyum?" diyenlerdenim ancak eminim ki bu şekilde düşünenler direkt olarak yazısız/logosuz bir şey olsun demiyorlardır.

BF logosunun ya da site adresinin/isminin forma üzerinde yer almasına bir itirazım yok açıkçası. "Ben reklamlı formam giymem" şeklindeki düşüncem, daha evvel yazılmış olan şu öneriye karşıdır;
Son aşamada reklam alınarak sponsor destek sağlanabilir.

Bilmem ne çerezleri bu forma için sponsor oldu diye formada onun marka logosu yer alacaksa, o forma hiç bastırılmasın daha iyi. Ben her bisiklete binişimde, x firmasının ticari çıkarları için tekerlekli reklam alanı olmam. Aksini düşünen, isteyen varsa kendisine saygı duyarım ancak kimse kalkıp da "Reklama karşı çıkanları anlamıyorum" diyerek hedef saptırmasın.

• Beğen
Tepkiler: Oğuz Mert
Dostlar nacizane bir önerim var ne kadar kabul görür bilmem. Buradaki herkes doğaya büyük bir sevgi besliyor. Bu sevgimizi temsilen küçük bir logo da formamızda bulunabilir. Örneğin Soner ve İnci Sarıhan çiftinin kullandığı save the world ride a bike logosu hem sade hem de çok anlamlı. Kendilerinin de izni olursa ben forumun formasında kullanılmasından yanayım.

Birde formanın yapılacağı malzeme nasıl olacak? Kullanışlı bir malzeme olması lazım sanırım bu işten anlayan arkadaşlar nasıl olması gerektiği söyleyecektir. Ben forumun t shirt üne de giymek isterim.

Reklam panosu gibi geziyoruz zaten. Aldigimiz kullandigimiz hersey bir firmanin reklami sonucta. Uzerinde yer alan yabanci logolar, kliseler, sozler cabasi. Ancak benim dikkat cekmek istedigim konu baska!
Cesitli tasarimlar icin arkadaslar ugrasiyor zaten sagolsunlar. Bunlardan bir tane standart guzel sade bir model secilirse sonrasi icin ne olacak? Eger bu "forma iste" veya benzeri belli bir firmada sunulacak, her isteyen buradan siparis verecek ise firmanin ozel bir uygulama yapmasi gerekmez mi?
Bisiklet forumun hali hazirda 52.800 uyesi var. Elbet bunlarin hepsi forma almayacak. Bazilarida birkac tane birden alabilir veya eskidikce yenisini siparis verebilir. Ayrica uye sayisi gun gectikce artiyor. Sonucta azımsanmayacak bir potansiyel var.
Bu durumda biz gonullu olarak forum adina ve bisikletcilik adina para harcamaya ve bu formalari giymeye raziysak, uretici firmada bu modele ozel bir fiyat uygulamali. Sonucta kar marjini dusurerek yuksek surum yakalayabilir. Eger bunu yapmak istemiyorsa yapacak bir firma bulunabilir. Ama bu isi hangi firmalar, hangi siteler yapar bilemem. Bu islerle ilgilenen tekstilci veya online siparis sisteminde calisan arkadaslar varsa yardimci olmalarini rica ederiz...

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
bende aynı sebeple forum dışında başka bir sponsor reklamı taşımak istemem yoksa forum ismini taşımak konusunda hiç bir sıkıntım yok.
@Sefa.

bence doğa mesajı çok güzel olur.

@Oğuz Mert

zevkler ve renklerin tartışılamaz olduğu günümüzde bu dizayn işi risklide olsa bence güzel.
ben kendi adıma çok renkli belki fosforlu bir kıyafet giymeyi tercih ederim. görünürlüğümü artırmak için.
öncelikle yapılacak tasarımın belirli kriterleri olmalı. forumun ismi belirgin olacakmı olmayacakmı, kullanılacak renkler neler olmalı, vurgulanmak istenen tema nedir gibi şeyler karara bağlanmalı ve tasarım yapacak arkadaşlar ona göre birşeyler yapmalı.
reklam panosu işine gelince ozaman neden forumda sürekli markalı bisikletlere hayranlık vurgulanıyor. bisikleti alır almaz ghost, salcano, cube vs... herneyse yazısını zımparalıyormusunuz görünmesin diye yoksa arkadaş ortamlarında birazda hava atarak şu marka aldım 2000tlye diyemi konuşuyorsunuz.

ben kendi adıma spor aktivitelerinde renkli giysilerden yanayım.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Ben de yeni bir üye olarak epey faydalandığım forumun logolu formasını giymekte bir sakınca görmüyorum. Değerli vakitlerini harcayıp gönüllü olarak tasarımlarını ortaya koyan/koyacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Onların tasarımları arasından yapılacak oylamada ilk 2-3'e giren tasarım yaptırılabilir. Dileyen dilediğini seçer. Hiçbirini beğenmeyen ya da reklam istemeyen almaz.

bisikletforum'un bir forması olması güzel bir fikir bence de. önemli olan dışardakilere "bak biz bisikletforum insanlarıyız" mesajı vermek değil, birbirimizi tanımak olmalı öncelikle. bu yüzden de reklamsız/logosuz vs. sadece ortak grafikte bir forma hepimiz açıından yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

şöyle bence düz bir kalıp olup bir atrafında küçük bir şekilde logo vs diğer taraflarında mesela ben saxobank veya katusha forması almayı düşünüyorum hani düz önünde işte saxobank vs yazacak mavi lacivert aynı şekil gözüken yerlerde logolar olacak gibi ama gidipte düz bir forma almam diye düşünüyorum yani 9-10 takım forması çizicez belli yerinde bisiklet forum logosu inşallah anlatabilmişimdir kusura bakmayın :)

Arkadaşlar Yönetim olarak bu konuya tam destek veriyoruz.

Öncelikle bu konuyu başlatan destekleyen bütün arkadaşlara teşekkürlerimizi sunarız.

Ekte pdf Forum logosu bulunuyor.

Bu tasarım oldukça hoş duruyor fakat aceleye getirmeden daha güzel tasarımlar da çıkartabiliriz.

Slogan konusuna gelince bir sloganımız var. Alışkanlık Yapar İngilizcesi kullanılmalı mı tartışılır.

Dosyalar

• bisiklet.pdf
    6,1 KB · Okunma: 40
Bisiklet forum forması çok güzel fikir. Zaten forumda tasarımcılar var. Tasarımlar ortaya çıkar sonra bisikletforum formasını seçiyor diye bir anket yapılır. Ortak forma birlikteliği simgelemek adına güzel bir girişim olur.

bu arada World cup çizgileri de çok güzel ve anlamlı olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri