Scudo Sports

Bisiklet forum forma tasarımları anketi

Hangi grafiker veya arkadaşın çalışmasını beğeniyorsunuz

• 1.Eser Sevinç

• 2.Hüseyin Külcüoğlu

• 3.Oktay Erkan

• 4.Forma İste Firması

• 5.Hüseyin Gündoğdu

• 6.Yusuf Yılmazvural

• 7.İhsan Gencer

• Toplam katılım
    236
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Reklamlar arkadaki boş kalan bölgeye konabilir mi acaba? Ön taraf çok doldu gibi geldi.

Scudo
İller olsun daha güzel görünüyor. Ama herkesin ili yazılması istenirse çok sorun olur.Bence 5-6 büyük il yazılsın yeter. Turkuaz mavisi çok güzel olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
İllerin üye sayılarına göre mi sıralama? merakımdan soruyorum aslında mantıklı.

@sezer16
Üye sayılarını bilmiyorum, tahmini olarak bazılarını büyük bazılarını da küçük yaptım. :)

Kişisel görüşümdür bu turkuaz rengin artık kabak tadı verdiğini söyleyebilirim. Birşeyi anlamını yok edene kadar kullanmak bizim milli fıtratımız olsa gerek. Turkuazda bu kapsamda yer alıyor. Turkuaz renk, yöresel bisiklet guruplarının bastırmış olduğu formalarda nerdeyse milli marş gibi benimsenmiş durumda. En azından ben Argos bisiklet grubunu biliyorum bu renklerin müptelası olan. Facebooktan forma tasarım ve renklerine bakılabilir. Bunu yerine yazın koyu renk olupta güneş ışınlarını çekip pişirmeyecek, çok açık olupta kiri pası belli etmeyecek renkler tercih edilebilir. Bir ktm turuncusu formaya acayip yakışır diye düşünüyorum.

@Eser SevinçBence iyi tutturmuşunuz sıralamayı üç aşağı beş yukarı böyledir herhalde şehir sıralaması.Ama bu şehir işi biraz sorun yaratacak gibi duruyor.

Kesinlikle şehirler bu formayı güzel yapan etken. Şahsen kendim şehrim olmasa da seve seve alırdım çünkü ülkemin vilayetlerini sırtımda taşımak bana gurur verir.

Eser Bey in tasarımlarının son hali de gayet güzel olmuş. Şehir konusuna gelirse şehir isimleri yazması güzel olur tabi. Bu durumda doğal olarak herkes kendi şehrini arayacak ki ben de Denizli yi aradım ama göremedim :) Benim için pek bir sorun değil açıkçası. Laleli tasarımda arkaya şehir isimlerinin altına eklenen lale şekli karmaşa yaratmış bence orada şehir isimleri olacaksa eğer laleyi kaldırmak yalınlık katabilir. Eğer olmayacaksa sadece lale olması hoş durur. Şehir isimleri konusunda tüm şehirlerin ismi olacak şekilde sıralı bir tasarım da yapılabilir. Yapılan yorumlara göre Eser Bey son şeklini verir güzel bir tasarım olacağından eminim. Hüseyin Bey inde tasarımlarının son halini bekliyoruz bu arada.

Arka kısımda arka fondaki lale kaldırılıp, şehirler daha yaygın bir şekilde konulabilir. Arka kısım üst bölüme bisiklet forum logosu onun altına da bütün şehirler yazılabilir. Yaygın bir şekilde yazılırsa güzel gözükebilir. Cep hizasına kadar şehirler ceplere sponsorlar şeklinde. Formada bir şeyler eksik fazla gibi duruyor.

Kişisel fikrimi belirteyim muhtmelen formadan almıyacam, zaten oyda kullanmadım ama ben genede konuyu baştan beri takip ettiğim için yorum yapacam ,
tasarlanan formalarda yoğunlaşma hep bir noktada örnek eser beyin tasarlamış olduğu formanın arka yüzündeki şehir isimleri gibi , ağırlığı oraya çekince geri kalanlar boş gibi geliyor bakıldığında yani formaların ön ve arka yüzlerinde belirli noktalar diğer noktalara nazaran daha ağır basıyor ,(ön yüz lale - arka yüz şehirler) bunlar kötü değil ama diğer figürlerde bunlar kadar dikkat çekici olmalı bir diğer eksik husus bence formanın kumaşı kendindeen desenli olmalı yada silüet gibi formanın boş kalan yerlerinde desen olmalı (alt yüzde tabi)

Bu arada şu her zaman hissedilecektir, herşey tamam ama bir şey eksik sanki , sebebi de kendi tasarımımızdan kaynaklanıyor , adidas- nike - .... tarzı firmalar tasarlasa bunu düşünmezdik

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Şöyle bir şey nasıl olur ?
Hızlıca yaptım, fikir olması açısından ortaya atıyorum Eser'in affına sığınarak.. :)
http://s26.postimg.org/ezbl0xl7d/Untitled_3.jpg

Edip bey yazınca aklıma geldide sözlük avı bulmaca vardı hatırlarsanız onun gibi yazılıp iller işaretlenebilir hatta renkli olabilir, onun üstüne şeffaf logo olabilir edip beyde ki gibi

(link)

linkteki 2,3 kelime avı örnek yada altındakide olabilir görsel atamadım işyerinden dolayı

@Edip Dinçer

Elinize saglik ama biraz daha estetik olmali bence.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@taylantugay

Direk bu olsun demiyorum zaten, çirkin göründüğünün farkındayım :) . Fikir olması açısından.
İlla dağınık olmak zorunda değil il isimleri. Böyle düz yazı şeklinde, renklendirilerek, farklı hareketler katılarak bir şey yapılabilir ;)

Yalnız Edip hocam senin avatarını çok tuttum(yeni farkına vardım) tam formaya koymalık valla:)

Açıkcası ben tasarımcılar yerine tasarımlar için yeni bir oylama açılması taraftarıyım. Belirli bir süre verilsin tasarımlar oluşturulsun ve böylece daha çok kişinin beğenisine ulaşılsın. Ama açılacaksa da sonradan tasarım eklenmesin böylece adil bir oylama olsun

@ihsangencer

ihsan bey kıyafet tasarımı hakkında bir geçmişiniz var mı ?

@Aytuğ Şenoğlu

aytuğ bey merhaba, mersin ünv. gsf / seramik mezunuyum, genel anlamda tasarımcıyım, tekstil üzerine geçmişim yoktur

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ Ş.
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri