Scudo Sports

Bisiklet forum forma tasarımları anketi

Hangi grafiker veya arkadaşın çalışmasını beğeniyorsunuz

• 1.Eser Sevinç

• 2.Hüseyin Külcüoğlu

• 3.Oktay Erkan

• 4.Forma İste Firması

• 5.Hüseyin Gündoğdu

• 6.Yusuf Yılmazvural

• 7.İhsan Gencer

• Toplam katılım
    236
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Beğendiğiniz Çalışmalar için oy kullanabilirsiniz. En çok oyu alan arkadaş veya arkadaşların yapmış oldukları bu tasarımlarını hayata geçireceğiz ve Bisiklet Forum için forma yaptıracağız.

Aynı arkadaşların birden çok tasarımları da var. Bizler ilk olarak tasarım yapan arkadaşı belirleyeceğiz. Daha sonra da mevcut tasarımları veya yeni çalışmaları üzerinden giderek durumu neticelendireceğiz.
...................................................

Merhaba,
Sn Ulaş beyin yukarıdaki açıklaması doğrultusunda hangi tasarımcı arkadaşın /arkadaşların formasının yapılacağı belli olacak ancak benim söylemek istediğim yaklaşık 200 arkadaşımın oylarını kullandıktan sonra yeni bir tasarımın oylamaya dahil edilmesi sonucu son katılanın istenilsede pek şansının olamıyacağı.Ankete katılmasına fırsat verildiğine göre ,adil yarışma içinde fırsat verilmeli diye düşünüyorum.
Forma yapımı konusunda bilgim olmadığı için beni mazur görün,üretici firma ile daha uygun fiyatlı forma almak için yapılacak pazarlıkda sadece forma adedinin çok olması yeterlimi yoksa formanın üzerine basılacak tasarımların (seçeneklerin ) artması fiyatıda yükseltecekmi.
Elbetde tek seçeneğe takılmamak gerekir tüm katılımcıların tasarımları çok güzel , emeklerine saygı duyarım.Anketimizin başlığı '' sizce hangi grafiker veya arkadaşın çalışması daha güzel '' yerine 'hangi çalışmayı tercih ediyorsunuz' desek daha şık olurdu.
Bazı arkadaşlarımın yazdığı gibi istersem beğendiğim tasarımları münferit olarak tabiki yaptırabilirim, izin verirse İhsan arkadaşımın tasarımını kullanmak isterim.tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.
Saygılarımla..

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
Scudo
Arkadaşlar tekrar özetliyorum,

-Oylama P.Tesi son bulacak.
-En çok oyu alan arkadaşımızın son revize tasarımları tekrar oylamaya sunulacak ve forma netlik kazanacak
-Yeni arkadaşlar çalışma yapabilir ve oylamaya katılabilir demiştik zaten. Halen yeni tasarımlara açığız.
-Oylamanın yeniden düzenlenmesi veya ben kullanmıştım başkasına kullanacağım demek teknik olarak söz konusu değil.
-Sonradan eklenmiş tasarım veya tasarımlara destek vermek istiyorsanız yorum yazın ve gerçekten çok ciddi anlamda beğeni alırsa değerlendirmeye alırız.
-Günlerdir duyurusu yapıldığı halde geç kalan arkadaşlarımızdan da bu konuda anlayış bekleriz.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
En çok oyu alan arkadaş mı yoksa arkadaşların mı ? Buna bir netlik getirelim Ulaş Bey.

@Hüseyin Külcüoğlu

Eğer arada çok fark yoksa tabi ki arkadaşları. Oylamada çok fark varsa o zaman tek kişinin tasarımını dikkate alacağız.

@ulas

Farka değil de oylara bakmanız mantıklı olucaktır. Oy sınırı olması lazım bu tür anketlerde. Baskı işlerini araştırmanız lazım. Ne kadar talep olunca ne kadar indirim yapılıyor diye vs.

Bir tasarımcı olarak değil de normal bir üye olarak yorum yapıyorum. Tabi tüm kurallara saygı duyarım fakat etik olmayan çok şey var bu yarışmada. Örneğin sonradan katılımcı eklemeniz çok saçma bir davranış. Dediğiniz fark olayı da keza öyle. Şimdi seçimlerde %51 oy alan iktidar oluyor. Yani kazanan oluyor. Geri kalan %49 da pek umursanmıyor. Şimdi böyle bir durumda bu davranış doğru mu yanlış mı ?

@Hüseyin Külcüoğlu

Hüseyin Bey,

Bu bir seçim yarışması veya bir yarışma değil. Foruma ve forum üyelerine yararlı olacak bir durum. Oy sınırı diye bir şey yoktur. Nereden bilebilirsiniz ki kaç kişi oy verecek. Baskı işleriyle ilgili ne yapıp ne yapmadığımızı da bilmeden yorum yazmışsınız. Sadece forumu açarak konuya bakmıyoruz. Araştırıyoruz pazarlık yapıyoruz adet belirliyoruz. Bu konuda inanın çok tecrübeliyiz.

Biz burada iktidar aramıyoruz birinci de aramıyoruz biz burada beğenilecek ve de giyilecek bir forma tasarımı arıyoruz.

Etik olmayan hiç bir şey yok burada. Her şeyi açıkça söylüyor ve değerlendiriyoruz. Ayrıca keyfi hiç bir şey yapmıyoruz. Tamamen değerli üyelerimize bırakıyoruz. Emin olun binlerce üyesi olan forumda dengeyi yakalamak öyle kolay da değil.

Siz güzel tasarımlar koydunuz ortaya ve gerçekten her biri de bir birinden güzel. Gerisini bize bırakın lütfen.

@mustafa tabanlı

mustafa bey elbette, isteğiniz üzere formaya eklenecek logolar, yazılar vs. işi teknik olarak sonlandırıp size vektör tabanlı gönderebilirim, bunun için üretici firmadan gelecek olan kalıba ihtiyacım var.

Ulaş Bey söyledikleriniz birbirleriyle çelişiyor. İktidar örnekti sadece...Sonuçta böyle birşey yazmak için bir örneklendirme yapmam gerekiyor. Bende herkes için yararlı ve adil olmasını savunuyorum sizden farklı birşeyi savunduğum yok.

Şimdi baskıyı yapacak olan firma bir sınır vermeli ki; Misal benim 100 tane baskım var. 100 baskı da üretici bana 75 lira fiyat veriyor. Bir başkası 50 tane bastırmak istiyor. Aynı fiyat yani 75 tl istiyor yine. Şimdi 50 tane mi bastırmak mantıklı, yoksa 100 tane mi ? Yani üretici şu kadar ürün gelirse şu fiyattan basarım. Şu kadar gelirse de şu fiyat. Burada 3-5 kuruşu savunmuyorum lakin herkesi düşünmek arz ediyor ve forumun çoğunluğu da bu formayı destek amaçlı alıcak. Herkesin de bütçesi aynı değil o yüzden bunları da düşünmek gerekiyor.

Etikten kastım tam olarak anlamadınız sanıyorum. Kurallar bir kere yazılır ve köklü yazılır. Değiştirilebilir ama yarışma bu kadar ilerlemişken sonradan bu denli köklü birşey eklenemez.

Bunları yazma gereği duydum benim düşüncelerim bunlar. Kimileri destekler, kimileri de eleştirir. Hepsine saygı duyarım. Teşekkürler.

Sn İhsangencer,
İlginize çok teşekkür ederim,anket sonuçlarını bekleyelim,bu işin tekniğini bilmediğim için gerekirse size özelden mesaj atarım.Zarif ve zevkli çalışmalarınızın devamını dilerim ve sizi kutlarım.
Saygılarımla..

anketi beklemek en doğrusu, forumun dinamik yapısının, teknik altyapıdan daha üstün oldğunu düşüyorum, destek veren forum üyelerine teşekkür ederim.

@ulas

Şu madde gerçekten dediğiniz gibi olsaydı ben de katılmıştım şimdi. 14 Mart yoğun olmak üzere, 15 ve 16 Martta arkadaşlar anket talebinde bulunmuşlardı. Yönetimden anketin açılabileceğine veya ne zaman açılabileceğine dâir hiçbir açıklama ve sizin bahsettiğiniz tabirle "duyuru" yapılmadan 17 Mart günü çoktan açılmıştı konu. Ben konuyu gördüğümde yaklaşık 50 oy kullanılmıştı bile. O saatten sonra tabii ki katılmak istemedim. Hatta farklı bir konu açarak tasarımı ekleyeyim; fakat oylamaya dâhil edilmemesini belirteyim diye de düşündüm kendi kendime. Daha sonra da kirlilik yaratmamak adına bundan da vazgeçtim. İşte bu yüzden katılmadığım oylamaya bir arkadaşımız diğerlerinden çok daha iyi bir tasarımla(şahsi fikrim) katılıp şansını denemek istemiş. Ortaya da böyle sayfalarca tartışmalar çıkmıştır. Şimdiden kimin formasına karar verilirse hayırlı uğurlu olsun. Emek verenlere teşekkürler...

İhsan Bey'in formasını gerçekten beğendim. Biraz daha uğraşsa o formayı 10 numara bir hale getirebilir sanırım. :)

Ayrıca Hüseyin Bey'in tavrını da doğru bulmuyorum. Son anda çok şık bir tasarım gelirse değerlendirilmeyecek mi yani sizin mantığınıza göre ?

Sonuçta kamu ihalesi açmıyoruz burada. Önemli olan herkesin hoşlandığı bir şey bulabilmek.

Ayrıca İhsan Bey'in formasını gördükten sonra fikir değiştirmek isteyen kişiler olduğuna eminim.

Fakat İhsan Bey söylemeden edemeyeceğim, şorta forma kadar özenmemiş siniz gibi geldi. :)

İyinin de iyisi her zaman bulunabilir sonuçta bu bir anı niteliğinde olan bir şey .İhsan Beyin forması gerçekten güzel ama seçimlerde durum böyledir biliyorsunuz birini seçmek zorundaydık en azından biz üyeler için bu böyle.Biz de var olanlardan yana tercihimizi kullandık ve olay bizim için bitti.Forum yönetimi insiyatif kullanıp(???? )İhsan beyi yarışmanın içine sonradan sokunca ister istemez tartışma çıkmış oldu.İhsan Beye haksızlık etmek istemem çizimi hoş duruyor(şort güzel değil) bence de ama durum çok da vahim değil, zamanımızda forma yaptırmak çok da zor değil o kadar beğenilirse herkesin o dizaynı edinme şansı zaten var.Anketimizin ilginç sonuçları olduğuna şüphe yok ama.

@Mustafa Y.

mustafa bey, teşekkür ederim, daha fazla geç kalmamak adına hızlı bitirmeye çalıştım, ulaş önceliğin forma olduğunu yazınca, bu şekilde bitirmeyi uygun gördüm.

Bu yüzden oyumu son ana kadar kullanmadım. Kimse de pişman olmasın verdiği oy için. O an için gözünüze hoş geleni seçtiniz. Ben de şu an gözüme hoş geleni seçtim. Bundan sonra daha iyisi de katılsa asla pişman olmam. Vatanı kurtarmıyoruz, alt tarafı kumaş parçasının üzerine desen seçiyoruz...

• Beğen
Açıkçası çok forma sahibi olma heyecanı duyan birisi olmadığımdan, alıp giymek amaçlı değil, sadece beğendiğim formaya oy verdim. İhsan beyin formasını daha önce görseydim, renkli & cıvıl cıvıl olmasına rağmen -renk cümbüşünden hoşlanmayan ve hemen hemen tüm pantolonları aynı renk olan bir insan olarak- oyumu ona vermek isterdim ve bir gün forma alacak olsam, o formayı tercih edebilirdim.

Buradaki tartışmanın neticesine gelecek olursak; burada herkes bunu bir yarışma olarak algılıyor; ki bence asıl yanlış burada. Burada herkesin gözüne ve gönlüne hoş gelen bir tasarım bulunmaya çalışılıyor. Foruma bugün üye olan muhteşem bir tasarımcı da, başlığı görüp heyecanla bir tasarım yapabilir ve herkes tüm atılmış oyların üstüne "BUNU İSTİYORUM, ÇOK İSTİYORUM, BUNU VERİN BANA" :)p) diyebilir nihayetinde. Önemli olan kimin tasarımının tercih edildiği değil, herkes tarafından kabul görmesi. Bütün tasarımcılar elbette kendi tasarımlarının kabul görmesini ve beğenilmesini isteyecektir; ki verdiği emekle, beyin fırtınalarıyla bunu hak ediyor olabilirler ama maalesef işler çoğunluğun talebine göre ilerliyor. Ki bence her beğenilen ve çoğunluk tarafından kabul gören tasarımın baskıya verilmesi pek mantıklı değil. Tek model seçeneği hem daha belirleyici, hem de daha uygun fiyatlı olacaktır. Mantıklı olan budur. Ne demiş büyüklerimiz; demokrasi çoğunluğun diktatörlüğüdür. Her demokratik seçimin sonucunda sadece çoğunluğun dediği olur. Olaya biraz anarşizm felsefesi katmak isterseniz, yukarıda hepsi birbirinden güzel olan tasarımlardan en beğendiğinizi seçer, tasarımcısının izniyle kendinize bastırabilirsiniz. :)

bence pazartesi cok geç cumartesi günü oylama bitsin ve formanın üzerimizi şehir ad soyad kan grubu yazdırabilecegimizbir yerde olsa iyi olur.

Benim konu hakkındaki kişisel görüşlerim şu şekilde. Anket te oyumu ilk gün kullandım. Eser Sevinç ve Hüseyin Külcüoğlu nun tasarımlarını gayet hoş buldum ve ikisi arasında kaldım ama bence kesinlikle ve kesinlikle Esir Sevinç Bey in tasarımları daha güzeldi ve oyumu bu yönde kullandım. Hüseyin Bey in bir tane tasarımı hoşuma gitmişti. Ankete eklemeler olsa da oyum hala değişmemiş durumda. Şuan olsa oyumu hala Eser Bey in tasarımları yönünde kullanırdım. Konu hakkında site yönetiminin tutumunu da yanlış bulmuyorum. Olabildiğince iyi yönetiyorlar şuan konuyu. En azından bu işin altına ellerini koyup yönetim olarak bu işi destekledikleri için teşekkürü hak ediyorlar. Ben kendi adına onlara teşekkür ederim.
*
Bence sorun anketin yarışma olarak algılanmasından kaynaklanıyor. Bütün tasarımcı arkadaşlar kendi beğenileri doğrultusunda tasarımlar yapıp ankete sundular. Forum üyeleri arasında çoğunlukta beğeni alan kişinin tasarımları da tasarım boyutunda ankete sunulacak zaten. Konunun bir yarışma olarak algılanıp burada bir çekişme ortamı yaratılması çok yanlış. Sonuçta burada bir anket yapılacak ve en çok beğenilen tasarım formamız olacak.Tabi ki tasarımcı arkadaşlarımız kendi tasarımlarının seçilmesini isteyeceklerdir. Emek harcadırlar ama kendi tasarımlarını beğeniye sunarken seçilmesini isterken diğer tasarımcılara karşı kırıcı ithamlarda bulunmak yanlıştır. Bazı yanlış gördüğüm mesajlar oldu. Oylamaya hile katıldı, oylar yönlendirildi açıkara önde giden tasarım açıkara geri düşmüş vs. Bunların tamamen yanlış ve fevri davranışlar olduğunu düşünüyorum. Konuyu ilk günden beri her gün günde 4 5 defa açarak takip ediyorum böyle bir şey görmedim. İlk günden beride oylama da Eser Bey önde zaten. Anket açısından tek kuralsız sayılabilecek olan durum belki İhsan Bey in ankete dahil edilmesi olabilir. Ancak burada memleket meselesini oylamıyoruz. Forma oyluyoruz. Belki anketin son günü çok güzel bir tasarımla karşılaşacağız hepimiz beğeneceğiz ama ankete sonradan katıldı diye neden daha az beğendiğimiz bir formayı yaptırmak zorunda kalalım. Eğer oy kullanıp ta sonradan İhsan Bey in tasarımını beğenenler olursa bunu konuya yazarak belirtirlerse site yönetimi de bunu dikkate alacaktır ve alacağını da Ulaş Bey söyledi zaten. Konuyu takip eden tüm forum dostlarımdan isteğim forumda anketi yaybildiğimiz kadar yayalım daha çok kişiy ulaştıralım. Ve sonucunda bisiklet forum ailesi olarak güzel ve ucuz bir fiyata edindiğimiz bir formamız olsun. Bu anket sonlandıktan sonra ankette en çok oy alan kişinin tasarımları ve yönetimin beğeniler doğrultusunda ekleyeceği bir kaç tasarım daha eklenerek tasarımlar ankete sunulacak galiba (tahminlerime göre) İkinci yapılacak oylamada talebe göre basımı yapacak olan firma ile görüşerek 2 yada belki 3 farklı forma bastırılabilir düşüncesindeyim. Saygılar.

Keşke Eser Beyin yaratıcı sehir tasarımı ile İhsan Beyin forma tasarımları tek bir formada buluşsa...
Nasıl olur acaba ?

• Beğen
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri