Scudo Sports

Bisiklet Federasyonu 2008 Faaliyet Programı

2006 yılı;
Rank Name / First Name UCI Code Team Country Points
97 AKGUL Bilal TUR19821013 TUR 218
148 YILDIZ Muammer TUR19811023 TUR 145
181 KURT Mehmet TUR19781215 TUR 116

2007 yılı;
Rank Name / First Name UCI Code Team Country Points
56 AKGUL Bilal TUR19821013 TUR 351
121 YILDIZ Muammer TUR19811023 TUR 179
122 ALEV Kamil TUR19850416 GCA TUR 178

Unutulmaması gereken bu her 4 sporcunun da olimpiyat puanlarında payı olduğudur.

Scudo
@hasanyildiz
dediğine de katılıyorum.. elini taşın altına koyanlar (özellikle bu işte ter döken sporcular) sayesinde 1 kişi gidiyor ama bu kafilede hiç bi işe yaramayan geleceği göremeyen kişiler onlar sayesinde gidecek..
aslında şunu demeye çalıştım ; örnek vereyim,atletizm federasyonu olimpiyatta ülkemizi temsil etmek için trilyonun üzerinde para harcayarak 3 devşirme sporcuyu milli sporcu olarak oraya götürecek..
sadece 3 sporcu için harcanan para inanılmaz,sene içi org. ve diğer harcamalar hariç..bizim federasyon ise bizim en iyi sporcularımıza (üstteki yarışçılar başta olmak üzere) ne kadar maddi imkan (olimpiyat komitesinden alınanlar hariç) sağladı.
bu yüzden böyleyiz..

cevap gelmemiş,

bilginiz varsa cevap yazarsanız çok sevinirim...

@elif

(link)

Elif çeşitli linkler çıkıyor. Yine de resmi makama (GSGM) gidip görüşmek gerek.

• Beğen
Tepkiler: selimcan ve elifm
@latif kavak

Evet, ben de tam bu yarışlar nerde diye soracaktım...
Çok yazık..Çoook....

bu ne ya... bu gidişle bu sporu yapacak kimse kalmayacak.. şuna baksanıza.. 3-5 yarışla ne yapmaya çalışıyorlar.. en iyi antrenman yarıştır derler ama bizim ülkemizde bu kadar az yarışla sporcudan zor verim alırlar.. sporu bıraktım die üzülüyordum faliyet programını görünce bıraktığıma üzülmemeye başladım. ne için o kadar çaba ne için o kadar masraf... daha söylemek istediğim birçok şey varda bulunduğumuz ortam müsait değil. saygılar

Programı incelerken Ülkemizin başkenti Ankara ve 3.büyük kentimiz İzmir' de hiç bir MTB yarışı organizasyonu olmadığı gibi mevcut yarışlarda iptal edilmiş gözüküyor.Ankara' nın, Adana' nın esamesi okunmadığı gibi, hiç bir bisiklet aktivitesi ve hareketliliği görmediğimiz(tur, amatör yarış organizasyonu, bisiklet topluluğu vb..) kentlerde ciddi organizasyonlarla karşı karşıya kalıyoruz.
Büyük kentlerde yapılan yarış etkinliklerinin katılım açısından bir problem yaşamadığını gördük hep...Acaba yarış parkurları seçilirken, ilgili bölgedeki konaklama, ulaşım imkanları göz önünde bulunduruluyor mu?
Bir düşünün...
Adana nın...
İzmir' in...
Türkiye Bisikletçiliğine katkılarını...

@mystery of altarEvet yazık. Ama burada oturup yazışırsak bizim de bir katkımız olmaz değil mi? Gerçekten rahatsız olanlar bunu federasyona karşı dile getirmelidir, işte o zaman anlaşılır. Aksi halde yöneten "madem kimsenin sesi çıkmıyor o halde haklıyız" der, biter.

Arkadaşlar, federasyonun internet sayfasında iletişim bölümü var bildiğiniz gibi. MTB yarışlarının azaltılmasından rahatsızlık duyan, üzüntü duyan arkadaşlar (ben de dahil olmak üzere), uygun bir dille bizim burada paylaştıklarımızı oraya da yansıtabilir, Ülkenin dört bir tarafından imza toplayamayacağımız için sanırım mevcut koşullarda en uygun yöntem bu.
Şu anda yapılabilecek fazla bir şey yok...
İyi bir sponsor bulup, özel yarış düzenlemek dışında....

• Beğen
Tepkiler: ahmet ozgen
Federasyon başkanı ile bizzat konuşsanızda bişey değişmiyor ben denedim kendisininde yüzüne bizzat tekrar söyleyebilirim.Sayın Başkan sporcularına sahip çıkmıyor desteklemiyor kendisinede söyledim burdanda dile getirmek istedim boşuna uğraşmayalım yada uğraşçaksak hep beraber teknik toplantılar olsun başka tarzda olsun sıkıntılarımızı hep bir ağızdan toplu olarak dile getirelim yoksa bir arpa boyu yol alınamaz gerçi ilgileneceklerini pek sanmıyorum ama denemekte fayda var malesef durum böyle.Söyleyecek okadar çok şey varki bu yarış programı hava cıva kalıyor.
Bilal'e ve diğer arkadaşlarıma başarılar dilerim.Bilal anlının akıyla bu işi başaracaktır.Arkasında tüm Türkiye var.

Geri