Scudo Sports

bisiklet eski parçalarından neler yapabiliriz.

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
arkadaşlar,kullanamadığımız,hatalı ve arızalı yedek parçalarımızdan neler yapabiliriz.
ben bir sehpa yaptım.aşağıda sunuyorum.selamlar,saygılar..
bisiklet jantından sehpa yapımı
2 adet darbesiz bisiklet jantını (benimki 26 inç) birbirine yarı mesafede,eşit jant delikleri bırakmak şartıyla iç içe geçiririz(jantlar esnek olduğu için biraz bastırılınca esner ve içe geçen jant biraz elipsleşir). jant deliklerine uygun ince 2 adet vida ve somunları ile jantları birbirlerine sabitleriz.jantın en alt sibop deliğine sehpa ayak sabitlemesini uygun vida ve somunlarla yaparız.ben bu vidayı bisiklet arka teker göbek vida ve somunları ile yaptım.bisiklet arka milim geniş olduğu için sibop giriş deliğini biraz genişlettim.ince vida olursa tam uyar.sehpa tablasını ince suntadan kestim(kıl tesetere ile).eski bir dolap altlığını sehpa altlığı olarak kullandım.sehpa tablasının sağa sola eğilmemesi için eski bir bisiklet maşası(24 jant) aralıklarını açtım.maşa borusunu kestim.maşa borusu ve sehpa ayağını birbirine sabitledim.bisiklet maşasının oynamaması için eski bir gidon boynu kullandım.bunu kestiğim maşaya çaktım (gidon boynunun gidon borusuna geçme yerini kestim).

Dosyalar

• IMG_7547.JPG
    IMG_7547.JPG
    99,8 KB · Okunma: 230
  • IMG_7548.JPG
    IMG_7548.JPG
    164 KB · Okunma: 219
Scudo
Müthiş olmuş , bu konu tutar önden yerimizi alalım :)

Vay arkadas adam yapmis yaa, bende de iki tane alu cember var, ne yapsam diye dusunuyordum, onlara bulayim bi zihni sinir procesi bakiyim.

raf.JPG raf.JPG

bu sehpaya,bir kat jant çıktım.dikey jant 27 1.1/4,içerdeki jant 26
bir de metal raf çıtasını,arkadan jantlara sabitleyerek sallanmasını önledim.
resim yatay oldu,kusura bakmayın düzeltemedim.selamlar..

Geri