Scudo Sports

Bisiklet erkekleri kısır yapar mı?

Yetkin Şahin

Forum Bağımlısı
Tepki
261
Bisiklet
Scott
Kulakdan dolma bir bilgim var çok merak ediyorum bisiklete binmek kısır yaparmış ne kadar doğru bilgisi olan var mı?

Scudo
Bisiklete aşırı derecede fazla binilirse teorik olarak kısır olma tehlikesinden bahsedildiği doğru ama ben bu riskin, birçoğumuz gibi normal bir hayat süren, günlük hayatı iş ve aile meşguliyetleriyle dolu olan ve bu hayat temposu içerisinde bisiklete binmek için fırsat yaratmaya çalışan insanlar için gözardı edilebilecek kadar küçük olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yetkin Şahin
Merhaba,
10 sene önce bisiklet sporunu pro yapan insanların %60 ının kısır olduğu söylenirdi arkadaşlar arasında, yine ben bisiklet hayatımın ilk 5-6 yılında çevrem tarafından bisikletin erkekliği öldüreceği söylentileri vardı hep, bunlara kulak asmadım, günümüzde bütün bunların hurafe olduğu biliniyor...
Bisiklet antrönörlüğü kursunda da konu üzerinde duruldu, ve bisiklet sporunun kurallarına uygun yapıldığı takdirde hiçbir kronik rahatsızlığa ve sakatlanmaya (kazalar dışında -ki bu her sporda bir risk) sebeb olmayacağı belirtildi..

• Beğen
Tepkiler: felis911
Selam Lüftü,

Neredeeeen nereye, demek sen de de 2 tekerlek merakı vardı ya da yeni başladı ya da benden çok iyi saklamışsın :) Ben de Antalya da BSD üyeleri ile tanıştım. Artık yalnız binmekten bir nebze olsun kurtuldum sayılır. Antalya ya yolun düşüyor mu?

Görüşmek üzere
Tuncay-Başak

Aman da aman, gökte ararken bisikletforum'da buldum ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Bisiklet bende biraz geç başladı, istanbulda beraberken dere-tepe yürümek daha hoşuma gidiyordu ama artık öyle değil. neredeyse ekmek almaya bile 2 teker üstünde. Bu arada basri kocaman adam olmuş, sanırım bu gidişle üniversiteyi basriy'le beraber bitireceğiz. İşin doğrusu antalya'ya yolumun düşme ihtimali çok düşük ama siz buralara uğrarsanız mutlaka görüşelim. Hem 2 teker üstünde bir de gezi yaparız, ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: basakoz
Lütfü gerçekten bu çok güzel bir sürpriz oldu. Ben isim benzerliği sanmıştım resimden emin olamadım (sanki biraz kilo almış gibisin :D) Tuncay profilinde video editörü görünce emin oldu. Evet altuğ (kod adı basri) o resimdekinden de epey büyüdü şimdi 7 yaşında yeni resmini yanda görebilirsin. En kısa zamanda görüşelim, bisiklete binelim. Biz yahoo messenger kullanıyoruz hatta sana davette attım ama senin msn'nin var anladığım kadarıyla... Neyse bu bir bahane oldu yine yazışırız... Okul işine de inanamadım ama belli bir raddeden sonra bu işler daha da zorlaşıyor sanırım. Hele de iş hayatına iyice girince...Neyse haydi hoşçakal kendine iyi bak...

• Beğen
Tepkiler: Lütfü Çolak
bencede bu söylentiler hurafe kısırlık bildiğim kadarıyla bel üşütmesi ve selenin üzerinde uzun süre durmaktan oluyo ama pedallamaya devam
çünkü armstong un ikiz kızları ve birde oğlu var olmucek olsaydı onun olmazdı :)

Selamlar. Bel üşütmesi demekle sanırım bel soğukluğunu kastediyorsunuz (yanlış anladıysam kusura bakmayın). Bel soğukluğu, fiziki anlamdaki ,soğuk(düşük sıcaklık) ile ilgili bir problem olmayıp, mikrooganizmalarla enfekte olmaya dayalı bir hastalıktır ve bisiklet sürmeyle ilgisi yoktur. Öte yandan uzun süre selede oturulsa da yük testislere binmez. Böylece spermlerin zarar görüp kısırlığa yol açılması da söz konusu olamaz. Uzun süre ve/veya yanlış pozisyonda oturmak veya çok soğuk ve dondurucu havada korumasız bisiklet sürmek, konuyla ilgili organlardaki kan akımını yavaşlatabilir. Bu zor ve ender durumda da belki ilgili organlarda geçici his kusuru ve/veya dolaşım bozukluğu ortaya çıkabilir. Bu da kısırlık riskinden ziyade keyfi riske eden bir durumdur. İleri merkezlerin fizyoloji laboratuvarlarında bu konularla ilgili olarak yapılan ayrıntılı bilimsel araştırmalarda, forumumuzun ilgili yerlerinde de pek çok kez bahsedilmiş olan ERGONOMİK AYARLARA dikkat edildiği taktirde bisiklete binmenin hem erkek hem de kadında kısırlığa yol açmadığı ortaya çıkmıştır. Sonuçta pedallamaya devam etmekle doğru karar vermiş durumdasınız. Tebrikler ve bol pedallı günler.

Mesut Abi, bu soru o kadar çok soruluyor ki ¨Bisiklet kısırlık yapar mı?¨. Artık başka cevap vermiyorum: ¨Yapmaz, devam et.¨. :)

Arkadaşlar, işte ilk vakaa. Olayı pek ciddiye almıyorum şimdilik, çünkü yeni yeni hissetmeye başladım ve yarın da devam ederse hastaneye gitmeyi düşünüyorum. Olay şöyle, bildiğiniz gibi yurtdışındayım ve bisikletimden ayrı durumdayım. Burada geçireceğim 4 ay için külüstür bir bisiklet kiraladım ve şehir içi ulaşımımı bununla sağlıyorum. 28" şehir bisikleti, aşırı kötü bir bisiklet ama hiç yoktan iyidir. Neyse, bu cumartesi alışverişe çıktım ve bisiklet üzerinde yaklaşık 1,5 saat kaldım. Bisiklet üzerinde kaldığım süre değil sorun, selenin yanlış pozisyonu! Sele yere pararlel değil, ön tarafı daha yukarıda. Neden düzeltmeden kullandığımı hep kendime soruyorum şimdi... Amortisör sistemi sözkonusu değil ve 1,5 saatlik sürede bu tarz bir selenin vücuda hasar vermesi çok olası. Cumartesi pazar ve pazartesi birşey hissetmedim. Lakin bisikleti sürerken arka tarafına binerek öndeki yüksekliğin verdiği rahatsızlıktan kaçınmaya çalışıyordum. Bugün okula bisikletle gidip döndükten sonra, ağrı hissetmeye başladım. Şu saatlerde daha çok hissediyorum ve sık sık tuvalet ihtiyacı duyuyorum. Geçici olabileceğini düşünerek, hastaneye gidip gitmeme konusunda yarın karar vereceğim. Tahminimce geçici küçük bir ezilme sözkonusu. Diğer arkadaşların da dediği gibi, bisiklet değil, selenin pozisyonu, durumu ve oturuştaki yanlışlıklar bu tarz sorunlara sebebiyet veriyor. Lütfen sürüş pozisyonunuza, selenizin pozisyon ve çeşidine dikkat edin. Kişisel bir öneriniz varsa uygulayabileceğim, lütfen yazın. Yarın tekrar yazarım durumum hakkında. Neyseki geçici bir ağrıymış (sanırım). Şu an bir ağrı hissetmiyorum. Selenin kalitesine, çeşidine ve pozisyonuna dikkat arkadaşlar.

Beni yolda cevirip abi bu bisiklet isi adami kısır yapmıyor mu diyenlere cevabim şu oldu: ÇİN ülkesine ne demeli :D

arkadaşlar bisiklet kısı yapar mı diye sorduktan sonra nerdeyse iki üç ay gecti ve yapmadıını somut bi şekilde öğrendim.:)
eşim 6 haftalık hamile bebek bekliyoruz:D
HERKESE BOL BOL PEDALLAMALAR...

• Beğen
Tepkiler: Lütfü Çolak
Bundan da şu sonuç çıkıyor ki; bisiklet kısır yapmadığı gibi çocuk sahibi de yapar..
Şimdiden hayırlı ve uzun ömürler dilerim bebeğinize..
selam ve sevgiler..

• Beğen
Tepkiler: Yetkin Şahin
teşekkür ederim mesut abi:)
evet haklısın çocuk sahibi yapıyo kesinlikle...

Valla arkdaşlar bildiğim kadarıyla olay selenin düzgün ayarlanmasında bitiyor.eğer seleniz gereğinden fazla öne yada arkaya eğikse üstünde oturmamız gereken bölgenin üzerinde değil başka yerlerin üzerinde oturuyoruz.sonuçta da belirli bölgelerde gereğinden fazla basınç zararlıdır.Ama aramızda bunu yapacak kimse olduğunu düşünmüyorum açıkçası.Gerçi bir turumda teknisyen diye Bianchi'nin yanımıza kattığı eleman geleceğimi sakata getiryordu ama biz bu işi gönülden gelerek yapıyoruz değil mi?

Galiba uzun süre jelli tayt veya jelli sele kullanılmadığı zaman erkeklerde kısır yapma olanağı varmış bende bir tanıdığımdan duymuştum ama öyle çok çok fazla riskli değil jelsiz bisiklete binme...

bu çok güzel bir haber yetkin.
allah analı-babalı büyütsün.
demek oluyorki aramıza bir bisikletsever daha eklenecek.

peki yeğenimizi foruma ne zaman üye yapacaksın?

Geri