@Bugraacik
3 önemli sebep var
Birincisi,
Çevrendeki insanların senin bisikletin ve bisiklet giyimin hakkında söylediklerine çok kızmış ve içerlemişsin. Bunu videoda küfretmenden de anlayabiliyorum. Fakat buna gerek yok. Bisiklete binen herkes iyi birşey yaptığına, doğru birşey yaptığına ve her şeyden öte "naif" birşey yaptığına zaten içten içe emindir. Bunu tüm samimiyetiyle biliyordur. Ve mutludur. Sen değilsin. Çevrene karşı bir savunma, dahası saldırma (küfretme) halindesin. Bunun bisikletle ilgisi yok, bunun seni kendini nasıl hissettiğinle alakası var. "Bu yaşındasın bisiklete mi biniyorsun?" veya "Bu tayt da nesi? Ne ayaksın sen?" şeklindeki soruları kafana çok takıyorsun bunu anlayabiliyorum cümlelerinden. Sakin ol, iyi birşey yaptığına emin ol, ve bisiklet üzerinde lütfen mutlu ol. En azından dene. Sen bu sporu en başta mutlu olmak, iyi hissetmek için yapıyorsun. Birilerine bir şeyler ispatlamak veya birilerine hava atmak için değil. Bisiklete ne için bindiğini bir kağıda yazıp kafandaki soru işaretlerini lütfen gider. Kafan karışık ve huzursuzsun. Fazla kafaya takmışsın daha doğrusu
İkincisi,
Sürekli aynı güzergahta sürüyorsun ve kullandığın güzergah inan bana İstanbul'un en riskli rotalarından biri. Sorun şu ki sen trafikte sürmeyi aslında seviyorsun, içten içe. Bundan haz alıyorsun. Belkide bisiklet sürmeyi sevmekten çok, "trafikte bisiklet sürmeyi" seviyorsun

Sabah erken çıkmaya çalış, güneşin doğduğu saatte. Ve lütfen bunu videoya çek. Yolda daha fazla bisikletli göreceksin, daha fazla sayıda sahilde koşan insanlar göreceksin, daha az sayıda araba göreceksin. Bunu dene
Üçüncüsü,
Hep tek çıkıyorsun. Seni bir grupla görmedim hiç. Belkide grupla çıktığında video çekmiyorsun bilemiyorum. Şunu bil ki, gerçekten iyi ve tecrübeli bir grupla çıktığında, onların arasına karıştığında, onların (bir veya birkaç) lideri olduğunu göreceksin. Onlar önden giderler grubun güvenliğini sağlarlar. Grupla sürerken kaza yapma ve sorun yaşama riskin çok daha azdır. Bunun temel sebebi grup liderinin tecrübesiyse, yan sebebi de sürücülerin 1 bisikletli gördüğünde gösterdiği reaksiyonla 5-10 bisikletli görünce gösterdiği reaksiyonun farklı oluşudur. Bir şeridi oracıkta size bırakırlar. Sabahın bu saatinde, bisiklete binmek için anlaşıp buluşmuş, gerçek hayatta birbirini hiç ama hiç tanımayan bunca insanın bir araya gelip saatlerce bisiklet sürmesini içten içe kıskanırlar aslında

Ve size daha saygılı davranırlar. Çünkü amatör olmadığınız daha uzaktan bellidir. Nizamisiniz, 2'şerli ve çok düzgün gidiyorsunuz. Grupla sürmeyi en kısa zamanda dene. Tecrübeli bir gruptan bahsediyorum.

Grup liderinden öğrenecek çok şeyin olacak, çünkü o sadece kendini değil, hamleleriyle tüm grubu koruyor. Ne zaman işaret vereceğini, ne zaman duracağını, ne zaman yavaşlayacağını, ne zaman şerit değiştireceğini ve tüm bunları sürücülerin tepkisini çekmeden nasıl yapması gerektiğini biliyor.
Videonla igili yorum yapmıyorum

Emek vermen iyi bir şey, ama bir şeyler değişmeli.
Bonus:
Bisiklete binmeyen diğer tüm insanları bisiklet düşmanı olarak adlandırman çok yanlış. Kafanda böyle sınıflandırman çok kötü. Kimse bisiklet düşmanı değil (ben bile inanmadım ama toparlayacağım dur

) İnsanların sadece alışmaya ve zamana ihtiyacı var. Bundan 5 yıl öncesine göre çok daha iyi ve saygı gören bir haldeyiz. Sayımız artıyor. 5 yıl sonra çok daha farklı olacak. Belkide sözümüz geçecek. Bu da sabırla mümkün. Ve sempatik olmakla mümkün. El kol yaparak, küfrederek bisiklet sürersek bu iş olmaz. Sempatikliğimizi, naifliğimizi, sportmenliğimizi kaybederiz, kısacası bisiklete binmemizin bir amacı olmaz. Bunu bir düşün, dışarıdan nasıl göründüğünü düşün. Biri senin üzerine hafif kırsa(seni biraz geç farketse) veya (istemeden) yanından biraz yakın geçse de ona atar yapsan diye tetiktesin sürekli...
Bonusun da bonusu:
Duygularını, küfretmeden de ifade edebilmeyi acilen öğrenmen gerekiyor
Son bonus (söz):
Kasksız birini gördüğünde elinle (işaret parmağınla) kendi kafanı işaret et, o seni anlar