Scudo Sports

Bisiklet Düşmanlığı Vlog

Bugraacik

Forum Demirbaşı
Tepki
753
İsim
Buğra Açık
Bisiklet
Carraro
Evvveet forumda her videosuyla kavga çıkaran insan geldi. Bu sefer bi tatsızlık yok merak etmeyin. Kendi çapımda 1-2 vlog çekmeye başladım, bunları da sizinle paylaşıyorum. Kısa kes kardeşim diyenler var şuan eminim. Bisiklet Düşmanlığı adında bi vlog çektim ve kendi fikirlerimi anlattım. Bu sefer bi dipnot vermem lazım ki, argo ve 1-2 güççük küfür etmişim. Konunun ciddiyeti ve benim sinirlenmemle beraber (kaynanamın aniden gelişi ve benim hazırlıksız yakalanmam gibi oldu) biraz ağzımdan kaçmış olacak ki bunu da sorun edecek abiler kardeşler varsa şimdiden izlememesini tavsiye ederim.

Ufak bi sorum olacak, hangi tür videolar istersiniz? Yada hangi konu hakkında konuşmamı istersiniz? Bunları da hemen bu başlık altında benle paylaşırsanız sevinirim.

Muhabbetimi sohbetimi sevenler abone olursa sevinirim tabi :)

Scudo
Yarısına kadar izledim dayanamadım. Kavga çıkaran ben olmak istemiyorum ama
Trafik kurallarına zerre kadar saygın yok, bi sağ şeritte gidiyosun bura benim diyosun, bi sol şeride atlıyosun, bi emniyet şeridinde gidiyosun, tek şerit yolda otobüsü solluyosun, kırmızıda geçiyosun, öncelik kurallarına uymuyosun, bide sağdan makas atıyosun ben bunu yapan insan görmediydim daha önce.

İnsanları bisiklet düşmanı yapan sensin bence, geçtiğin yollardaki herhangi biri olsam, yaya ya da araç kullanmam farketmeksizin söverdim sana.

Benim ehliyetim dahi yok, arabaları sevmem, bisikleti de ulaşım aracı olarak kullanırım, ama bu motorsuz taşıtı kullanacaksam söke söke trafik kurallarına da uyarım. Sen de uyacaksın, uymazsan senin yüzünden herkes bisiklet düşmanı olur.

Bisikleti seven ve bisikletliler için bir şeyler yapmaya çalışan bir arkadaş olduğunuz açık.

Ancak, olmadık yerlerden girip çıkıyorsunuz ve kendinizi dört teker gibi görüyorsunuz. Kabul edelim veya etmeyelim; bisiklet kullanmak, araba kullanmaktan daha kolay ve risksiz. O yüzden arabaları durduk yere zor durumda bırakmaya gerek yok. Onlar bizi daha çok zor durumda bırakıyor evet.
Videonun 7,33 dakikası mesela çok dikkatimi çekti. Orada taksi size vursa, siz sonuna kadar haksızsınız.

Evet arabalar, kamyonlar ve tırlar bazen çok yakın geçiyor bizim yanımızdan, hatta geçen günkü uzun turumda, ben sağa doğru yani yolun dışına doğru kendimi atmasam vururdu bana bir tır. Bu tip durumlarda insan istemez bolca küfrediyor. Trafikte bisiklet sürerken küfretmediğim bir sürüşüm yoktur.
Ama siz bisiklet ilgili bir video çekiyorsunuz ve sürekli küfrediyorsunuz. Olmaz... Bunu çocuklar da izliyor, kadınlar da izliyor demeyeceğim. Ben bir erkek olarak da rahatsız oluyorum. Lütfen bir bisikletli olarak bir daha küfürlü video çekmeyin.

Ve kask takmadan bisiklet süren adam o bisikleti de almasın demek ne demek? Sana ne kardeşim. Kask takıp takmamam sadece beni ilgilendirir. Yaralanacak veya ölecek olmam yalnızca beni ilgilendiren bir durumken, siz ne hakla kasksız sürenleri aşağılar gibi konuşuyorsunuz. Kask takana bir şey demiyorum ben, lütfen kask takan da bana bir şey demesin.

@Bugraacik Yanlış anlamazsan bir sorum olacak sana. Ehliyetin var mı? Trafikte otomobil sürme tecrüben oldu mu?
Sinirlendiğin, kızdığın, kaza tehlikesi atlattığın pek çok noktada arabaların seni göremeyeceği (baksada göremez) kör noktalardasın. Öncelikle dizik aynalarının sınırları olduğunu, sürücülerin yol ve 3 aynayı aynı anda görmediklerini unutmamalısın. Misal sen otobüs arkasından birden sol şeride geçiyorsun sinirle. Tam o anda kapısının hizasında olduğun sürücü seni hiç bir aynada görmüyor. Bu biraz kumara giriyor unutma.

Bu arada senin sürüş yaptığın hatta (Avrupa yakası boğaz hattı) yol iki şerit ve şeritler oldukça dar. Sürücüler seninle şerit paylaşırsa diğer şeride kayıyor. Yanına gelen otobüs olduğunda sıkışmamak için fren kullan. Daha bugün o hatta sürdüm. Sayısız kamyon ve otobüs geçti yanımdan. Çözüm basit, bas frene. Kaybedeceğin 1-2 dakika olsun. Ne kendini riske at ne sinirlerini boz.

Işıklarda durmaman, küfürlü vlog hazırlaman konularını yazmışlar tekrara girip kızdırmayalım seni :)

"bisiklet düşmanlığı" başlığını pek anlamadım, siz mi bisiklete düşmansınız? yoksa başkaları mı?
video'da bisikletli olduğunuz için başkalarının düşmanlığını göremedim, aksine arkadaşların dediği gibi karayollarını babanızın malı gibi kullanmanız var :)

sanırım amacınız sıra dışı olup youtube'da vs. izlenme sayısını arttırmak ?

sorduğun soruya cevap olarak: böyle video'lar çekme de ne çekiyorsan çek :)

Ben izlemedim, daha önce bir-iki videonu izlemiştim çünkü. Tavsiyem; yapma. Sürücüleri düşman etmeni geçtim, seni izleyen yaşı küçük arkadaşlara kötü örnek olma.

O yollarda bisiklet kullanmak çok zor..Bence riske atıyorsunuz kendinizi..Ya bisiklet yolu olması lazım,ya da yolların genişlemesi..

hocam hızlı ve çılgın değil de. zincirli ve öfkeli diyorum ben. 2 dk filan anca izledim.. allahh gitti diye diye.. :) Allah korusun. trafiğin de maşallahı var. burda en azından yoğun trafik saatleri belli.

Videonuzu 5 dk kadar izleyebildim. Küfre bu kadar meyilli oluşunuz, acziyetin boyutunu çok net ortaya koyuyor. Bırakınız bizleri, siz kendinizi izlediğinizde dünyaya bıraktığınız bu izden utanmıyor musunuz ? Yaşınız 22. Yarın belki siz de bir evlat sahibi olacaksınız ve evladınızın bu videodaki halinize benzemesinden çekinmiyor musunuz ? Bakın bu kadar insan size küfretmeden tepki gösteriyor bence bunun üzerine biraz düşünün.

"Ufak bi sorum olacak, hangi tür videolar istersiniz?" sorunuza istinaden kendi adıma video çekmemenizi talep ediyorum.

Şimdi şöyle ki, herkese tek tek cevap veremeyeceğim çünkü bazı cevaplar tekrarlanacak.

İlk önce, kuralsız olduğuma değinilmiş. Kural tanımadığım sayılı yerler var. Birincisi bazı kırmızı ışıklar. Oralarda araç geçişi veya yaya geçişi olmadığında 5km hızla sağımı solumu her yeri kontrol ederek geçiş yapıyorum. Otobüsü solladığım vs. söylenmiş, evet orada ki ani kararlar ile yapılmış hatalar olabilir. Fakat bu demek olmuyor ki tüm sürüşüm esnasında hiçbir kurala uymadığımı söyleyemezsiniz. Bisikleti ulaşım yada spor olarak kullanan kimseler, trafik olan yollarda aracın arkasında mı bekliyorsunuz yoksa sağından veya en müsait uygun olan yerlerden mi geçiyorsunuz? Cevap vermenize gerek yok aslında, aracın arkasında bekleyip egzoz dumanı yutmak istemezsiniz ve aracı en güvenli şekilde karar alarak geçmek istersiniz. Bir çoğunda ben de öyle yaptım.

7.33dk'ya değinilmiş bir de, orada tıkanan trafikte duran taksiyi geçmeyi kötülemek biraz saçma. Taksi hareket edip bana çarpsa bile ben şuan burada haklı olduğumu söylemem dediğiniz gibi.

Küfürlü video çekme konusuna da gelecek olursam, evet biraz suyunu çıkarmış olabilirim hatta eşşeğin kulağına su kaçırmış bile olabilirim. Fakat değindiğim konular beni bisiklete başladığımdan beri sinirlendiren ve geren konulardı. Bir dahaki sefere küfürsüz video olacağına emin olabilirsiniz, tabii eğer bir sonraki videomu eleştirmek için değil de,acaba neler anlatmış demek için dinlerseniz elbette.

Ehliyetim var, trafikte araç sürdüm. 3 ayna kontrolü konusunda haklısınız. Fakat kör noktada olan yöne dönecek araç sürücüsü kafasını çevirip bakmazsa ona benim gibi bisiklet kullanan biri veya bi tır bile çarpabilir değil mi? Bir önceki Günlük Olaylar serisinde otobüsün sıkıştırdığı esnada var gücümle ve yöntemle frenleme yaptım. Eğer 1 saniye bile geç fren yapmış olsaydım otobüs ile kaldırım arasında ezilecektim. Buna bile kötü yorum yapan arkadaşlar oldu. Kısaca olayı özetlemem gerekirse; yolun en sağından gidiyorum otobüs beni geçiyor ve birden sağa doğru yanaşıyor. Şöförün açıklaması ise yolun daralması. Yolun daraldığını adı gibi bilen bi şöför neden orada 5 metre önüme geçebilmek için benim hayatımla oynuyor?

Başka bir konuya gelecek olursam, Youtube'de izlenme sayısını arttırmak için bir sürü yol var, aşağılarda linkini paylaşmış bir arkadaş (o kişiye de özel teşekkürlerimi sunuyorum). Biri de çıkıp dememiş ki, Evet şu konuda haklısın birader, ama şunu şunu sen de yapmamalısın. Gördüğüm kadarıyla çoğunluk "gömmeye" gelmiş. Buralarda bahsetmeye çalıştığım konuya dair kimsenin en küçük bir yorumu bile yok. Eminim ki bu söylediklerimin bir çoğu başınıza gelmiştir fakat bunları görüp de yorumlayan olmamış, şaşırmadım tabii.

Sonlara doğru yaklaşırken şunları da söyleyeyim, en başta belirttiğim gibi "argo ve 1-2 güççük küfür etmişim" evet küçük veya 1-2 küfür olmayabilir, lakin bunu görerek geliyorsunuz ve KÜFÜR ETMİŞSİN diyorsanız sizde kendinizde 1-2 hata aramalısınız derim. Şuraya gidersen bu olur diyen birine, ben oraya gittim bak bu oldu senin yüzünden diyebilir misiniz?

Yolu nasıl babamın malı gibi kullanmışım çözemediğim bi konu olarak bu da var. Çoğunlukla en sağdan gitmeye özen gösteren birisiyim. Gerekmedikçe ve trafik tıkanmadıkça sol taraflara yeltenmemeye çalışıyorum. Fakat gel gelelim 1-2 otobüsü ve aracı sollama veya makasla geçtiğim için hem mobil veri hem de trafik katili oluyormuşum.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Erdal Yılmaz

Evet bir kaç dakikasını izledim, ölmek isteyen birine diyecek sözüm yok.

Trafikte vlog çeken arkadaşları anlayamıyorum. Tüm dikkatinizi yola vermeniz gerekirken sürekli konuşarak dikkatinizi dağıtıyorsunuz, kafanız başka yerde. Birgün bir kazaya kurban gideceksiniz ve bizler burada ölüm haberinizi okuyacağız ne yazık ki.

Ya vlog çekmeyin, ya da bisiklete binmeyin. Canınız her ikisinden de kıymetli.

Bu arkadaş beni engellemiş. Videoyu izleyemedim. Ama yorumlara bakılırsa iyiki engellenmişim. Bende bir anormallik yok diyebilirim.

@Mehmet Altuğ Düşünceniz için teşekkür ediyorum hocam. Bir daha ki sefere çekeceğim vlog'da en çok dikkat edeceğim 2 şeyden biri bu olacak.

Geri