Scudo Sports

Bisiklet Dünyasından Haberler

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Herkes İçin Spor Federasyonu (Böyle bir federasyonun varlığını bu haberle öğrendim) İstanbul’da gerçekleştirdiği etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş. 2024 Hareketlilik Yılı kapsamında, Beykoz Spor Ormanı'nda 1653 bisikletle "Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı" oluşturulmuş.

(link)

Ne de çok meraklıyız böyle ipe sapa gelmeyecek “en” lerle rekorlar kitabına girmeye. Oysa ki Gençlik ve Spor Bakanının da çok iyi bildiği üzere bisiklet sürmenin en tehlikeli olduğu şehirlerden birisidir İstanbul. Her yıl onlarca bisikletli hayatını kaybediyor bu şehirde. Bisiklet yolları yetersiz, olan şehirlerde de sür sürebilirsen o yollarda bisiklet! Motoru ile giren mi dersin, ailecek kol kola yürüyenler mı dersin, bisikletli haricindeki herkese açık o yollar, denetim sıfır.
Alternatif yollardan yoksun, bisikleti bir ulaşım aracı görmeyen insanların ve şehir yöneticilerinin bulunduğu bir ülkede rekorlar kitabına girsen ne olur, girmesen ne olur?

IMG_3880.jpeg

Scudo
Rivian da e bike üzerinde çalışıyormuş, çok innovatif bir fimra, eminim bayağı güzel bir şey çıkacaktır ortaya. Yeni çıkan SUVsi R2yi Avrupa pazarına da sunacaklar 20026te bakalım TRye gelecek mi?
Alttaki taşıyıcıları da güzel, araçtan ebikeı şarj da edebiliyorsunuz
(link)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Böylesi bir tutkuya nadir rastlanır:
(link)
Ya birader yaptığın iş yeterince olağanüstü; " dogada bulduğum meyvelerle karnımı doyuruyorum, çadıra ihtiyaç duymadan arazide uyuyorum, -10 a kadar arazide uyuyabiliyom" gibi palavralara ne gerek var? Hangi meyveymiş o, günde ortalama 90 km pedal çeviren adamın ihtiyaç duyacağı asgari 4000 kaloriyi sunacak?

Ya birader yaptığın iş yeterince olağanüstü; " dogada bulduğum meyvelerle karnımı doyuruyorum, çadıra ihtiyaç duymadan arazide uyuyorum, -10 a kadar arazide uyuyabiliyom" gibi palavralara ne gerek var? Hangi meyveymiş o, günde ortalama 90 km pedal çeviren adamın ihtiyaç duyacağı asgari 4000 kaloriyi sunacak?
Hocam abartma mevzusuna takılmaktan ziyade ben arkadaşın 7 yılda 126bin km yol yapmasına şapka çıkardım,forum sayfasına üye olup senede 10bin km yapan kişi sayısı sanırım iki elin parmaklarını ya geçer ya geçmez,hadi o kmleri yapan çok diyelim,adam Anzer yaylasından bahsediyor hocam 3500 rakımlar bunlar altındaki bisikleti görmüşsünüzdür,biz burda %7lik yokuşu 32li rublemi rahat çıkar yoksa ince profilli tırmanış janıylamı rahat çıkarız diye birbirimizi yerken eleman ortadan amortisörlü 20kiloluk market bisikletiyle yapıyor bu yolları,bence tek konuşmamız gereken yaptığı işe saygı duymak olmalı,birazda sallamaya hakkı var gibime geliyor:huhuu:

Daha önceki mesajlarimda da yazdım. Mental masturbasyon bu forumda da mevcut malesef. Kesinlikle kotulemek icin degil yazdigim. Bende bu forumun uyesiyim ve keyifle takip edip her gun yeni bir sey ogreniyorum tecrubeli arkadaslardan.

Geçmişte Silah forumlari, Motosiklet forumlari, Av forumlari, cesitli Hobi forumlarina uyeydim hepsinde vardi bu mental masturbasyon olayi, biri bir tavsiye ister yok şu olsa daha iyi olur, şu parcayi almalisin bu yeni cikmis, adamlar milimetrik bir seyini gelistirmis, en iyisi bu.... Ha farkediyormu derseniz; Kesinlikle farkermiyor. Peki neden? Nedeni, herkesin Amatör olmasi, ha tecrubeli bir kac kisi cikiyor onlar icin bir yere kadar farkediyor ama ondan sonrasi yalan. Neden? Çünkü adam profesyonel degil, hayatini yaptigi işten kazanmiyor.

Eskilerin dedigi gibi; Ne Tüfek, ne Fişek önemli olan arkasındaki Eşek.

Hocam abartma mevzusuna takılmaktan ziyade ben arkadaşın 7 yılda 126bin km yol yapmasına şapka çıkardım,forum sayfasına üye olup senede 10bin km yapan kişi sayısı sanırım iki elin parmaklarını ya geçer ya geçmez,hadi o kmleri yapan çok diyelim,adam Anzer yaylasından bahsediyor hocam 3500 rakımlar bunlar altındaki bisikleti görmüşsünüzdür,biz burda %7lik yokuşu 32li rublemi rahat çıkar yoksa ince profilli tırmanış janıylamı rahat çıkarız diye birbirimizi yerken eleman ortadan amortisörlü 20kiloluk market bisikletiyle yapıyor bu yolları,bence tek konuşmamız gereken yaptığı işe saygı duymak olmalı,birazda sallamaya hakkı var gibime geliyor:huhuu:
Saygıyı hak ettiğinden hiç kuşkum yok, kesinlikle... fakat mevzu ayı avlayan bir adamın bunu silahla değil de elleriyle boğarak yaptığını iddia etmeye benziyor. Ayı avlamak bir avcı için yeterince görkemli bir iş iken insan neden palavra sıkarak başarısını değersizleştirir.
Anlamadığım diğer bir konu: röportajda, 48 yaşında olduğunu, üç beş yıl sonra bacaklarının pedal çeviremeyeceğini söylüyor. Neden? 53 yaş için neden böyle bir çöküş öngörüyor bu arkadaşımız. Mesela forumda bir zamanlar çok aktif olan bir büyüğümüz vardı: Kudret Kurtcebe... Bugün sanırım yetmişine merdiven dayamış olmalı ve hala bisiklet yarışlarına katılmaya, senede on bin km pedallamaya devam ediyor.

Saygıyı hak ettiğinden hiç kuşkum yok, kesinlikle... fakat mevzu ayı avlayan bir adamın bunu silahla değil de elleriyle boğarak yaptığını iddia etmeye benziyor. Ayı avlamak bir avcı için yeterince görkemli bir iş iken insan neden palavra sıkarak başarısını değersizleştirir.
Anlamadığım diğer bir konu: röportajda, 48 yaşında olduğunu, üç beş yıl sonra bacaklarının pedal çeviremeyeceğini söylüyor. Neden? 53 yaş için neden böyle bir çöküş öngörüyor bu arkadaşımız. Mesela forumda bir zamanlar çok aktif olan bir büyüğümüz vardı: Kudret Kurtcebe... Bugün sanırım yetmişine merdiven dayamış olmalı ve hala bisiklet yarışlarına katılmaya, senede on bin km pedallamaya devam ediyor.

+1
Ne yalan söyleyeyim, iradesine şapka çıkarılır ama tavırlarından, hareketlerinden bana da biraz sıkıyor gibi geldi. Yani ne yalan söyleyeyim!
2021'de şahsen temmuza kadar 2 bin km'yi zor görmüşken (iş-güç yüzünden), temmuz sonrası 5 ayda bu sayı 10 bini geçmişti sanırım.
Kafada sadece sürmek olunca Everest'e bile çıkılır yüklü gezi bisikletiyle.😅

+1
Ne yalan söyleyeyim, iradesine şapka çıkarılır ama tavırlarından, hareketlerinden bana da biraz sıkıyor gibi geldi. Yani ne yalan söyleyeyim!
2021'de şahsen temmuza kadar 2 bin km'yi zor görmüşken (iş-güç yüzünden), temmuz sonrası 5 ayda bu sayı 10 bini geçmişti sanırım.
Kafada sadece sürmek olunca Everest'e bile çıkılır yüklü gezi bisikletiyle.😅
Şu kirli sakalın izini bulalımda ona stravayı kurduralım :koptum: bu böyle olmayacak:cool:

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo

(link)

(link)
Videodaki kisiyi kastetmiyorum ama bu tip insanlara hep supheyle yaklasirim. Ozellikle istihbarat orgutlerinin adamlari dagci, motorcu, bisikletci kiliginda ulkelerde dolasiyorlar.

Videodaki kisiyi kastetmiyorum ama bu tip insanlara hep supheyle yaklasirim. Ozellikle istihbarat orgutlerinin adamlari dagci, motorcu, bisikletci kiliginda ulkelerde dolasiyorlar.

Sözüm Meclisten dışarı ama ben de CIA ' in beni takip ettiğinden şüpheleniyorum :)

Sözüm meclisten içeri, bu ara forumda aynı haberler farklı başlıklarda paylaşılıp duruyor, gayretleriniz için şahsım adına teşekkür etmek isterim lakin bi tık rahatsız edici olduğu da bi gerçek maalesef..

Geri