Scudo Sports

Bisiklet Dünyasından Haberler

UCI profesyonel yarış takımlarına lisanlarını kaybetmemeleri için karbon emisyonlarını %50 oranında düşürmesi talimatı vermiş, zannediyorum 2030'a kadar. UAE'nin 2022 emisyonu 225 tonmuş. 2030'a kadar carbon-free olacaklarmış. 2020'de Soudal Quickstep'in 1.230 tonmuş. 2021 Flanders'deki dünya şampiyonası etkinliğinde toplam 2.300 ton karbon emisyonu salınmış..
Her şey bitti sıra buna mı gelmiş?
Uluslararası taşımacılık yapan yük gemileri açık denizlerde hâlâ yakıt olarak fuel oil (ucuz ama çevreye son derece zararlı pis bir yakıt) yakarken bisiklet takımlarına karbon salınımı limiti getirilmesi bence hiçbir şeye faydası olmayan bir PR çalışması.

Scudo
Uluslararası taşımacılık yapan yük gemileri açık denizlerde hâlâ yakıt olarak fuel oil (ucuz ama çevreye son derece zararlı pis bir yakıt) yakarken bisiklet takımlarına karbon salınımı limiti getirilmesi bence hiçbir şeye faydası olmayan bir PR çalışması.
bisiklet federasyonu ne kadar güvenilir bir kurum orası da tartışılır. bunların derdi para, doğayı düşündüklerini pek zannetmiyorum

bisiklete gelene kadar neler neler var.

10. versiyonu bu sene düzenlenecek olan TCR yarışında bu sene rotaya İstanbul ve Çanakkale de dahil ve finiş İstanbul'da gerçekleşecek.

(link)Ekran Görüntüsü (59).jpg

Son düzenleme:

Napsın UCI gidip uluslararası taşımacılık yapan şirketlere yaptırım mı yapsın? Kimse üstüne düşeni yapmayıp, "asıl şunlar şunu yapsın önce" derse, her şey için geç kalınacak. Ne yazık ki yaşayabileceğimiz başka bir gezegen yok.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
"her şey bitti sıra buna mı gelmiş, bisiklete gelene kadar neler var" dememek lazım. iyi örnek olmak, iyiyi örnek almak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Napsın UCI gidip uluslararası taşımacılık yapan şirketlere yaptırım mı yapsın? Kimse üstüne düşeni yapmayıp, "asıl şunlar şunu yapsın önce" derse, her şey için geç kalınacak. Ne yazık ki yaşayabileceğimiz başka bir gezegen yok.
Ben de alıntıladığınız yoruma şu açıdan katılıyorum, bu biraz da milyaderlerin 10 tane havuzu kullanırken bana her gün duş alma denilmesine benziyor, örnek olmak için güzel ama bütüncül yaklaşım olmayınca da toplamda fayda zarar oranı bozuluyor.

Ben de alıntıladığınız yoruma şu açıdan katılıyorum, bu biraz da milyaderlerin 10 tane havuzu kullanırken bana her gün duş alma denilmesine benziyor, örnek olmak için güzel ama bütüncül yaklaşım olmayınca da toplamda fayda zarar oranı bozuluyor.

Kesinlikle katılıyorum. Bu konuların birey seviyesine getirilmesi için önce tüm devletlerin ve büyük kuruluşların örnek teşkil etmesi gerekiyor.

Sen duştan feragat etsen o suyuda havuza dökerler :D plastik çatal pıpet gibi ufak şeylere yönlendirip kendilerini unutturma çabası fonlanan STK ların dayatması yani boş iş.

GCrAqsEWkAAtUY-

Dünya şampiyonu bisiklet sporcusu Rohan Dennis, yine dünya şampiyonu olan karısı Melissa Dennis Hoskins'i arabayla çarparak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Avustralya haberlerinde Rohan'ın arabayla takip ederken karısına çarparak yaraladığı, Melissa'nın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Rohan Dennis, gençliğinde kontrol edemediği öfkesini kontrol etmeyi sonradan öğrenmiş. Bu eski röportaj bu olayda kendisine bakış açısını değiştirebilir: (link)

Son düzenleme:
GCrAqsEWkAAtUY-

Dünya şampiyonu bisiklet sporcusu Rohan Dennis, yine dünya şampiyonu olan karısı Melissa Dennis Hoskins'i arabayla çarparak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Avustralya haberlerinde Rohan'ın arabayla takip ederken karısına çarparak yaraladığı, Melissa'nın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Adam iyi plan hazırlamış, alabilecegi en düşük cezası olan suçu isleyerek kurtulmuş 😆

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Dennis'in öfkesini kontrol etmekte zorlandığı geçmişi göz önüne alındığında, bu olayın arkasında duygusal bir patlama olabileceğini düşünüyorum. Ancak, bu durum, ne olursa olsun, ölümle sonuçlanan bir kazanın hafifletici bir neden olamayacağı gerçeğini değiştirmiyor.

Kazayı farklı anlatan komşuları da var, haberlerde denk gelmiştim. "Evde atışıyorlar, adam VW Amarok aracına binip evden sinirle uzaklaşmaya çalışırken karısı arabanın kapı koluna asılıyor, hareket eden aracın altına giriyor diye..."

Her türlü facia :(

İngiltere Londra Chelsea bölgesinde bir çalışma nedeniyle daralan yolda bisikletli kurallara uymak adına yolun ortasından giderken Cornices Centre firmasının kamyoneti "sola çekil" anlamında şarj yaptı. Kask üstü kamera ile olayı kaydeden bisikletli videoyu Youtube ta yayınladı. Video ilk birkaç hafta 400 kez izlendikten sonra Cornices Centre videoda firma adı geçtiği için bunun dava konusu olabileceğini belirterek videonun kaldırılmasını istedi. Bunun üzeerine video sonraki haftalarda 200binden çok izlenme sayısına ulaştı.
(link)

Adamlardaki derde bakar mısınız 🙂

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
ve 200bin tıklama az diye sizde burada mı reklamını yapıyor ve bunun için konu açıyorsunuz? Adamları geçtim bizdeki derde bakarmısınız.

Sarj yapmak ne demek cidden ya. Konuyu anlayana kadar beynim yandi. Ortada katastrofik bir sey de yok

sizin için ya da bu forumdaki herhangi birisi için söylemiyorum.

diğer ülkeleri neden abartıyorlar anlamıyorum. hiçbir ülke toz pembe değil. özellikle gençlerde bu durum çok fazla var.

özellikle bazılarında bu durum aşağılık kompleksi olmuş.

konuya gelecek olursak yanlış görmediysem yol 20 lik, yanından geçmiş fakat öyle hızlı vs de değil. bunlar günlük hayatta çok fazla yaşanan şeyler. o zaman karayolunda hiç bisiklet süremez, 70 - 80 le 1 metre yandan geçiyorlar.

Geri