Scudo Sports

Bisiklet Dövize Karşı

Finansmanımın bir kısmını ailemden sağladım.Bizimkilere döviz cinsinden borçlanıyorum. Yatrımımın bir kısmını kendi birikimimden sağladım.Ayrıca düzenli olarak yatırım için takviye yapıyorum.
Yatırdığım Türk lirasını dövize çevirerek hesaplama yapıyorum.

Yatırdığım toplam para: X birim dolar
Şu anki portföy büyüklüğüm Y birim dolar

Döviz cinsinden fark ise : Zarar.

Türk lirası cinsinden ise : Zarar.

Dayak yiye yiye öğreniyorum.Bundan sonraki aylar biraz daha toparlayacağıma inanıyorum.İşin mantığını dinamiklerini öğrendikçe toparlayacağım gibi.Öğrenmek için çok işlem yapıyorum bu da zarar ettiriyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Scudo
Dayak yiye yiye öğreniyorum
Biraz biraz öğreniyorum galiba.
Sermayemi yaklaşık 4'e katladım.
İçinden 2000 dolar aldım bu parayı 2 ye katlamaya çalışacağım. Bununla da bisiklet almayı düşünüyorum.
Almayı düşündüğüm bisikletlerin fiyatlanmasını, senelik değişimini birinci sene sonunda yapacağım nasipse.

Biraz biraz öğreniyorum galiba.
Sermayemi yaklaşık 4'e katladım.
İçinden 2000 dolar aldım bu parayı 2 ye katlamaya çalışacağım. Bununla da bisiklet almayı düşünüyorum.
Almayı düşündüğüm bisikletlerin fiyatlanmasını, senelik değişimini birinci sene sonunda yapacağım nasipse.
Ridleye yakınsın artık diyebiliriz yani. :)

• Hahaha
Tepkiler: Kadir İLBAY
Bende bu akıma katılmak istiyorum Sayın @hamlet2006
Öncelikle bisikletimde olmasını istediğim o kadar şey fazla özellik yok hatta hiç yok aradığım özellikler sora yada tiagra setli karbon maşa olmasınada gerek yok şekli güzel bir yol bisikleti yada bu fiyat bandında gravel tarzında,
disk frenli,nispeten kalın tekerli lastikleri olan bir bisiklet yine aynı şekilde sora,tiagra setli bir bisiklet.
Bisikletleri inceleyelim:

1.
(link)
Fiyat 4080 tl yani 485 dolar

2.
(link)
Fiyat:4980 tl yani 590 dolar

3.
(link)
Fiyat:3950 tl yani 470 dolar

4.
(link)
Fiyat:5005 tl yani 594 dolar

5.
(link)
Fiyat:4459 tl yani 530 dolar

6.
(link)
Fiyat:4.235 tl yani 503 dolar

7.
(link)
Fiyat :4440 tl yani 530 dolar

8.
(link)
Fiyat:5530 tl yani 656 dolar

9.
(link)
Fiyat:4500 tl yani 535 dolar

bugün 3 kasım 2020 Dolar kuru:8,42 İnşallah düşer ama hiç umutlu değilim

Fiyatlara bir baktım da genel olarak, dövizin artmasından yapıştırmışlar bir de üzerine ekstra da yapıştırmışlar, döviz artmasına rağmen yetmemiş bir de ek olarak neredeyse hepsi 100er dolar zamlanmış.

Geri