Scudo Sports

Bisiklet dostu şehirler (Türkiye)

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
310
Meslek icabı bir çok şehirde bulundum. Bunların hepsinde bisiklet kullanmadım ama bisikletsever gözüyle inceledim. Tabi ki bisiklet sürdüğün yer en güzel yerdir ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Trakya bölgesi gördüğüm en bisiklet dostu bölge. Bisiklete binen binmeyen herkes saygılı. Bir çok bisiklet kulübü aktif olarak faaliyet gösteriyor. Haftasonları nerede bisiklete binersen bin mutlaka bir yol veya tur bisiklet grubuyla karşılaşırsın. E-5'te ki bazı kamyonlar hariç hemen hemen tüm araçlar yanından geçerken güvenli bir mesafe bırakıyor. Ve daha saymadığım bir çok nedenden dolayı Trakya bisikletli yaşam için bir numara!

Scudo
Eskişehir der geçerim.Başkanımız sağolsun,Porsuk çayı etrafında yapılan çalışmalarda yaklaşık 11km mesafeyi araç trafiğine tamamen kapatarak 2.5-3 metre eninde bisiklet yolu tahsis etti.

Not : Suyun diğer tarafındada aynı 11km yoldan var.

İstanbul eyüp balat diyecegim ama bisiklet yolu tamamen valeler sayesinde otoparka dönmüş vaziyette geçen haftalarda bir araca çarpmam sonucu kaza geçirdim orda suçluda bulundum poliside ben cagırdım bide... bisiklet yoluna sahip çık diye bir örgütlenme vardı eger sesimi duyarlarsa kendilerine iletiyorum bi el atsınlar balatta kafayı yemek üzereyiz geçerken o güzergahdan cok sıkıntı yaşıyoruz.

(link)
En üstteki mesaja tamamen katılıyorum ve Trakya bölgesi diyorum. Ama bu sadece bisiklet için değildir, Trakya insanı Türkiye'nin en anlayışlı en saygılı halkıdır. Bunu inkar eden biri Trakya'yı gezmemiştir der geçerim, net!

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
Türkiye avrupa şehirleri bisiklet kültürü seviyesini hiçbirzaman yakalayamaz bence

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri