Scudo Sports

Bisiklet Dolabımı Kendim Yapıyorum

CyclistAntalya

Daimi Üye
Tepki
448
İsim
Erkan
Bisiklet
b'Twin
Elimde artık kullanmadığım bir tv sehpası ve bir vitrin dolabı var.
Ayrıca bir kaç parça tahta daha. Bu dolapları söküp kesip bir şekilde bisikletimi asabileceğim, yanındaki raflara bisikletimin yedek parçalarını, anahtarları, kaskları ne bileyim bisiklet giysilerimi sonra takım sandığını falan koyabilecğim, ufak tefek bakım onarımlar yapabileceğim bir köşeye çevirmek istiyorum.
Tabi bunu evimin küçük odasında basit aletlerle yapabilirim. 3_0.png bicycle-storage-solution-shelf.jpg Elbette elektrikli ufak tefek aletler kullanabilirim.

Ama Antalya'da olup marangoz atölyesi olan bir bisiklet sever arkadaşım varsa ve bana " gel kardeşim atölyemi kullanabilirsin" derse :) hemen atlarım.

Atölyesini kullanabileceğim biri var mı acaba Antalya'da?

Ayrıca fikir edinmek için google da yaptığım aramalarda yukarıdaki örnek fotğraflara rastladım.
Buna benzer bir şey olabilir.

Elimdeki malzemeler; bir vitrin dolabı, bir tv dolabı, bir Dekopaj, Bir şarjlı tornavida, L birleştirme aparatları, deniz tutkalı ve bilimum vida... Fotoğraflar ekte. WhatsApp Image 2017-04-17 at 11.49.29 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-04-17 at 17.46.15.jpeg kl-hda1108-420watt-elektronik-hiz-ayarli-dekupaj-testere_110921_1.jpg WhatsApp Image 2017-04-10 at 10.10.49.jpeg polidol-deniz-tutkali-1000062752-923.jpg WhatsApp Image 2017-04-18 at 09.23.09.jpeg

Yapmayı düşündüğüm dolap ise;

(atölye bulamadığım için evimin balkonunu kullanacağım)

kk.jpg

WhatsApp Image 2017-04-22 at 18.37.32 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-04-22 at 18.37.32 (2).jpeg WhatsApp Image 2017-04-22 at 18.37.32 (3).jpeg WhatsApp Image 2017-04-22 at 18.37.32 (4).jpeg WhatsApp Image 2017-04-22 at 18.37.32.jpeg

Dolaplar söküldü, en alttaki foto genel çerçeveyi gösteriyor. Çerçeve halinde kalan dolap yana doğru 60 santim uzayacak. Bisikletim içine sığacak. Üstünde ise dört gözlü yada üç gözlü bir raf yapacağım. bu dolabın yanına ise dört katlı bir raf ünitesi daha yapacağım. Ünite tekerlekli olacak. Bütün bu yapılanlara bisikletim, bisiklet yedek parçaları , giysileri duracak. Tamamen bir bisiklet köşesi olacak. bir hafta on gün içerisinde bitecek. :)

Yalnız şunu belirteyim, Dekupaj ile kesim yapmayı düşünen arkadaşlara " hiç yeltenmeyin. Dekupaj ile kesinlikle düz bir hatta kesim yapılamıyor. Hikaye, Atın arabaya götürün sanayide bir hizara ölçüleri belirlidğiniz şekilde kestirin, evde vidalayın. O kadar. :)

Scudo
Dekupaj ile kesim iyi olmuyor..muhakkak tezgah testerede kesilmei lazim..
Siz olculeri alin atolyede iki dakkada kestirin..gerisi montaja bakar.
Yalniz dolabin derinligi az gibi.,kapaksizmi olacak acaba,

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@Ismaildmr ön tarafı kapaksız olacak. açık plan. hatta arkasındaki beyaz kapağı bile kaldırabilirim. bilemiyorum.

@Ismaildmr yan çevirirsem içten içe yükseklik 121 cm oluyor. bisiklet ise 103 cm. yani üste raf koymak için pek bir yer kalmıyor. ama beyin fırtınası iyi geliyor şuanda.

aa bir de şu var. normal pozisyonda yükseklik içten içem 157 cm. genişlik 121 cm. bisikletimin ise genişliği 167 cm yüksekliği ise 103 cm. uymuyor. illaki ek yapıp büyütmek gerkiyor.

Uzunluk kurtarirsa yan cevirin..raflarida kacak kat misali uste cikarsiniz..:)

• Beğen
@Ismaildmr son anda mesajıma ekleme yapmıştım. denk gelmedi tabi. ölçüler tutmuyor o şekilde siz yazınca koşarak gidip şerit metreyle ölçtüm. :)

@rknsycck 10 cm ile kurtarmiyor.
Duvarda dayali plakalardan ince uzun olan kac cm acaba.10 cm varsa ondan ilave yapilabililir..yada yan cevirmeden diger genis plakalardanda ilave yapilabilir..olur sizin bu is..

@Ismaildmr şimdi şöyle. bisiklet 167 cm ama rahat bir şekilde dolaba asmak ve indirmek için sağ sol dan beşer altışar santim geniş olmasını düşündüm. bu durumda da en ideal ölçünün 180 olduğunu düşündüm. rahat rahat bisikleti asarım. alırım. vs. boşluk lazım biraz bu durumda. dik konumdayken 69 cm lik ek yapmayı düşündüm. :) ölçüleri aldım ölçtüm biçtim vs. hafta içi sanayiye götürüp kestireceğim artık. gerisi vidalamak :)

Dolabımın son durumu bu. Bu aşamadan sonra dekoratif hamleler kaldı. Renk, desen, bisikletin altına koyacağım mat, asacağım aparat. Sonra kullanıma hazır.
WhatsApp Image 2017-05-07 at 16.30.34 (1).jpeg

@MİRZAS yavaş ama güzel ilerliyor dolap işi. arabam olmadığından bauhaus a gidip gelmek zor oluyor. boya yada sticker ile kaplama yapabilirim dolaba. renk konusunda kararsızım. iki tane de askı kancası alıp bisikleti dolabın tavanına asacağım.

gayet güzel olmuş güle güle kullan tek yapman gereken bölmelerin üstündeki parçanın le bağlantılarını alttan o kısmada le atman üstten atılan le bağlatılar zamanla gevşeme ve dolapta sallatıya neden olur le leri alttan atarsan daha sağlıklı olur ..

• Beğen
@edu nereden bahsettiğini tam anlayamadım ama alttaki bölmelerden bahsediyorsanız bugün L bağlantısı olmayan tüm parçalara L vidaladım. Alttan da L vidaladım. Sanıyorum aynı yerden bahsediyoruz.

• Beğen
Tepkiler: edu
bisiklet kancasını evde biz yapabilir miyiz L şeklindeki aparattan yapabilir miyim yanlız kum taşı tuğlalarına sabitlemeyi planlıyorum ( tebeşir gibi olan taş tuğla ) :):)

• Beğen
@MİRZAS şöyle bir video var youtube da. Pratik bir yöntem. fikir vermesi açısından.

Dolabım ve raf ünitesinde son durum bu. Artık sadece ikisi içinde dekoratif hamleler kaldı. Bisikletim için askılar takıldı. Gayet güzel duruyor askıda bisiklet. Stabil ve pedalı çevirip arka tekeri döndürebiliyorum, bakım ve onarım ayar vs işlerini yapabiliyorum. Raf ünitesinin ise iki rafını raylı yaptım. Çekmece gibi çekip öne çıkartabiliyorum. Bisiklet tamir bakım için alet edevatları o raflara yerleştirip bir nevi tezgah olarak kullanıyorum. Şimdi sadece dolapları hangi renge boyayacağımın kararını vermem gerekiyor.

WhatsApp Image 2017-05-26 at 22.53.00.jpeg

Geri