Scudo Sports

Bisiklet desteğiyle en hızlı kilo verme yöntemleriniz

Scudo
Ben de yeni bisiklet almaya karar verdim. Kiloyu bisikletsiz verdim ancak daha 10-15 kilo daha vermem gerekiyor ve verdikten sonra da korumam gerekiyor. Bisikletin iyi bir çözüm olacağını düşünüyorum.
photo_2024-07-23_14-34-20.jpg
photo_2024-07-23_14-34-16.jpg

Ben de yeni bisiklet almaya karar verdim. Kiloyu bisikletsiz verdim ancak daha 10-15 kilo daha vermem gerekiyor ve verdikten sonra da korumam gerekiyor. Bisikletin iyi bir çözüm olacağını düşünüyorum.

Ciddi km geçen, içerik yapan sporcularım var, eğer gırtlağı tutamıyorlarsa mümkün değil kilo düşmüyor :)

Veri de atmış olayım, 6 ay boyunca ayda 3500-4000 TSS yükle bile kilo oynamadı, üstelik 10 kg fazlası var, yani yağ deposu olarak limitte olan bir sporcu değil

Ciddi km geçen, içerik yapan sporcularım var, eğer gırtlağı tutamıyorlarsa mümkün değil kilo düşmüyor :)
Tabi ki yemeğe dikkat etmezseniz kilo vermeniz imkansız. Ben işim gereği yerimden bile kalkmadan 40kg civarı verdim. Ama kilo verdikçe kilo verme hızı da azalıyor. Artık hareket ederek kalori açığı oluşturmak gerekiyor. Spor yapmak bana çok sıkıcı geliyor, çareyi bisiklette görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: lrfan

Veri de atmış olayım, 6 ay boyunca ayda 3500-4000 TSS yükle bile kilo oynamadı, üstelik 10 kg fazlası var, yani yağ deposu olarak limitte olan bir sporcu değil
Hocam, günde 100 tss e gelir, bence iyi sürmüş, kilo verememesi için, acaba yediklerini artırmış olabilir mi

Tabi ki yemeğe dikkat etmezseniz kilo vermeniz imkansız. Ben işim gereği yerimden bile kalkmadan 40kg civarı verdim. Ama kilo verdikçe kilo verme hızı da azalıyor. Artık hareket ederek kalori açığı oluşturmak gerekiyor. Spor yapmak bana çok sıkıcı geliyor, çareyi bisiklette görüyorum.
Üstad ne iş yapıyorsun cidden merak ettim, nasıl bir stres seviyesi ya da nasıl bir hareket durumu? 🧐

Hocam, günde 100 tss e gelir, bence iyi sürmüş, kilo verememesi için, acaba yediklerini artırmış olabilir mi

Sağlam yiyor, tamam spor yapınca toparlanma için harcananı yerine koymak şart ama kalori hesabı yapılmazsa hedefler tutmuyor. Antrenman yapmak kolay, ben yazıyorum sporcum Garmin ekranında içeriği görüp birebir uyguluyor, ama beslenme zor, ne ben görebiliyorum, ne sporcu kendini tutamıyor :)

Üstad ne iş yapıyorsun cidden merak ettim, nasıl bir stres seviyesi ya da nasıl bir hareket durumu? 🧐
Bilgisayar mühendisiyim. Stres seviyesi her işte olduğu kadardır, aşırı bir durum yok. Ama hareket neredeyse 0. Sabah 9-10'dan akşam 10-11'e kadar. Saatleri böyle yazsam da kendime zaman ayırma problemim yok çünkü kendi işimi yapıyorum. Kilo verme aşamasının çeşitli aşamalarında 30-40dk'lık yürüyüşler yaptım ama çok sıkıcı geldi ve devam edemedim. O yüzden çocukluk hayalim bisiklet almaya karar verdim.

Haftalık kışın 200-250 km, yazın 300-400 km. Hafta içi kısa antrenman hafta sonu sabahtan akşama bisiklet üzerinde. Haftanın 7 yedi günü iki öğün iki kişilik yiyorum. Protein ve karbonhidrat ağırlıklı. Kışın 77-78 den 75'e düşemiyorum, yazın 72-23 den 75'e çıkamıyorum. Yağ oranı kışın 19'larda yazın 15'lerde. Aradaki km farkından çok bence sıcakta sürmek kilo verdiriyor.

Haftalık kışın 200-250 km, yazın 300-400 km. Hafta içi kısa antrenman hafta sonu sabahtan akşama bisiklet üzerinde. Haftanın 7 yedi günü iki öğün iki kişilik yiyorum. Protein ve karbonhidrat ağırlıklı. Kışın 77-78 den 75'e düşemiyorum, yazın 72-23 den 75'e çıkamıyorum. Yağ oranı kışın 19'larda yazın 15'lerde. Aradaki km farkından çok bence sıcakta sürmek kilo verdiriyor.

Hava soğuyunca ister istemez kış yağlanması için vücut önlem alıyor, yazın da tersi yönünde. Sağlıklı bir dalgalanma aslında, bel çevresini takip etmek de güzel bir yöntem olabilir

Vücudun mevsimsel adaptasyonunun da etkisi var orada, üşümemek için kılların hızlı uzaması, besin bulamayıp aç kalma ihtimalinden ötürü daha hızlı ve kolay yağ depolayabilme gibi adaptasyonlarımız var maalesef hala 😃

Bu arada evrim ağacı kanalının obeziteyle ilgili bi vidyosu var yakın zamanda paylaştığı, kilo verme konusunda tüm tedbirleri elinden geldiğince uygulamasına rağmen beklediği başarıyı elde edemeyenler için aydınlatıcı bilgiler içeriyor. Nasıl zayıflanacağını anlatmıyor yanlış anlaşılmasın, neden zayıflayamadığınıza dair analitik ihtimalleri açıklıyor, vücudunuzu daha iyi okumanıza imkan verebilir.

Sağlam yiyor, tamam spor yapınca toparlanma için harcananı yerine koymak şart ama kalori hesabı yapılmazsa hedefler tutmuyor. Antrenman yapmak kolay, ben yazıyorum sporcum Garmin ekranında içeriği görüp birebir uyguluyor, ama beslenme zor, ne ben görebiliyorum, ne sporcu kendini tutamıyor :)
orada kişisel metabolik farklılıkların ve yaşın çok belirleyici etkisi var hocam. mesela enerji metabolizmasının en önemli kısmı mitokondriyal dnayı sadece annemizden alıyoruz. insülin rezistansı yaşa bağlı testosteron seviyesi hep enerji metabolizması ve kilo almayı etkileyen faktörler. Buzul çağını atlatan doğal seçilmiş insanlar olarak minimum enerji ile maksimum hareketi sağlarken birden bire (yüzyıllar içinde) Max enerji ve min hareketin mümkün olduğu bir dünyaya doğduk.

Son düzenleme:
Herkese keyifli forumlar 🙋🏻‍♂️, kilo vermek aynı anda pek çok etkene bağlıyken; mesela vücut sıcaklığını nispeten arttırmak, hareket sayılarını arttırmak ve surelerini uzatmak , yediğimiz/içtiğimiz şeylere dikkat etmek gibi şeyler yaninda, bisiklet sürmek, tek başına malesef yardımcı olamıyor.. Herkes kalori açığı yaratmak olarak özetliyor ama iş beslenme ile yarım kaldigi gibi, antrenman tarafında da çok vakit geçirilirse, yine işler yolunda gitmiyor... işin içine girecek pek çok değişken ve sabitler ile aslında mevzu matematik hesabı da biraz.. Ben kendimden örnek vereyim, zamanında askeri okullara hazırlanırken ve sonrasinda, kabaca, en etkili ideal kiloya ulaşmanın, vücuda yağ yaktirmak olduğuna, yani terlemek diyebiliriz, yaktigim yağları da geri almamam ve bol bol maydanoz ve limonla tatlandırılmış su icmem gerektiğine sabitledim kendimi. 3 ayın sonunda, 96 kilodan , 82 ye düşmüştüm ve bunu sağlığımı kaybetmeden yapabildiğim için, çok mutlu oldum.Bunlar benim rutinim olmuştu.. Koşu özellikle, haftalık 60 km yi buluyordu.. içtiğim aromalı suyu da yanımdan ayirmazdim. Sadece 3 kg luk o suyu bile taşıyor olmak, benim için ufak bir kativite idi aslinda...yurt dışında , özellikle ABD de, ofis çalışanları için aktiviteyi arttırmak adına ufak ama etkili dokunuşlar olur. Mesela şu sebilinin koridorun sonunda olması, masalar ya da departmanlar arası mesafenin 3-5 adımlı da olsa merdivenli antreler ile ayrılması gibi müdahaleler .. Şirket yemekleri ya da hafta sonu sportif etkinlikler düzenlenmesi gibi.. neyse, yazın soğuk, kışın sıcak şeyler içerdim. Çünkü soğuk su, yazın vücut için ısıtılması gereken bir şey olarak algılanır ve yine az da olsa metobolizma hızlanır, yağ yakimi hatri sayılır artar. Tersinde de vücut sıcaklığını , soğukta içilen su arttıracağı için, metobolizmamiz hızlanacak, yağ yakimi da çok az da olsa artacak.. Öğünleri ilk başlarda miktar olarak azaltıp, sonraki seviyelerde günlük öğünlerden birini çıkarıp ya da bir gün ekmeksiz, bir gün limitli ekmek yediğim öğünler ile beslenme planlari yapmistim. Sonrasinda ekmek yeme istegim koreldi ancak elimde her zaman taze meyve ve sebze olurdu. Kuru kayisi, salatalık, elma, kuruyemiş, hurma gibi gıdalar ile canım bir şey çektikçe, bunlardan secip yerdim..Çok çok iyi, hafif, atik hissetmeye baslamistim.. Bunun sebebi , vücudumda taşımış olduğum gereksiz yuklerdi...Fazla kilolar hem iskelet sistemi için olumsuzluk yaratırken , hem de sinir sistemi için engelleri kaldırmış oluyordu..Beyni ve düşünmeyi, algilarimizi dahi boğan bir etki yaratan yağlardan kurtuldukca, Kalp, daha rahat calismaya başlıyordu ve bunu hissetmek çok farklı bir seydi..Tabi Bunlar gibi, ufak ufak şeyler, genel toplamda çok anlamlı şeylere hizmet eder hale geldi.. Sonra iş yerime gidip gelmek de, hayatımın önemli etkinliklerinden biri idi ve bunu en verimli kullanmanın aracı bisiklet oldu.. Vücudumuzun en büyük kütleli kas gruplarindan biri bacak kaslarıdir ve vücut kutlemizin neredeyse yarısı olduklarından , bacakları çalıştırmak, aslında tüm vücudu etkiler.. Son zamanlarda bisiklet sürüşlerimin, karakteristik yapısı, eşik güç degerlerime yakın olmasından ötürü, yağdan çok karbonhidrat yaktigimdan, kilo verme değerlerim çok düşük. Ancak hem mevsimsel hem de işten sonra evimde de vakit geçirmek istegimden ötürü, is cikisimda biraz asila asila sürmek durumunda kalıyorum.. Elbette bunun aneorobik ve sonraki bolgelerime olumlu katkısı olsa da, amaç yağ yakimi ise , bu aralar zamanım olmadığı için yapamıyorum. Etrafimdakiler, o kadar bisiklet sürüyorsun ama hala neden irisin? Diye soruyorlar 😀 aslında çok yiyen biri de değilim ama sebebi düşük şiddetli antrenmanlar olmadığı gibi, yüksek şiddetli antrenmanlar da değil, vo2 Max in %60 larinda kalarak, yapmadığım antrenmanlar...

Geri