Scudo Sports

Bisiklet Dengesizlik Sorunu

@Sadettin Z. Hocam benim mosso cycle cross da sürerken sıkıntı olmamasına rağmen ön tekeri havaya kaldırdığımda gidon hep sola sonuna kadar dönüyor maşayı söktüğümde bariz bi eğrilik yoktu furşta sorun ne olabilir acaba?

Scudo
gönderdiğin fotoğraflara bakınca, bariz bir hata var bisiklet bir tarafa doğru dengesiz. bunu furş yatakları ile düzeltmişsin, ama hala biraz çekeme var diyorsun, bence bisiklette çok usta değilsen işinde iyi olan bir bisikletçiye götür :)
maalesef çözümüm bu kendi kendime özenle topladığım bisiklette de buna benzer bir sorrun yaşamıştım, aldığım furş takımı maşayı tam gövdeye bağlamadı, ben de eski takımın bir parçasını kullandım, görünüşü hafif hatalı gibiydi ama sürüş ve gidiş gayet düzgündü; ta ki bir gün ön tekere taşıdığım şey sıkışıp takla atana kadar, gittim bisikletçiye bariz yamuk maşayı düzelttirdim tekrar montajı yaptı furş takımına el attı. benim topladığımdan daha iyi duruma geldi bisiklet, ama hala frene basınca ön maşada hafif hareket var.

Geçen haftalarda ben de benzer bir sıkıntı yaşadım. Yolda istediğim gibi rahat gidemiyordum. Evde bisikleti temizlerken gidonun yaklaşık 2, 3 derece ön teker hizasının sol tarafına doğru dönük olduğunu farkettim.

@İbrahim YÜCEDAĞ dik bir açıda gidon uçları arasında yarım cm fark var şimdi ölçdüm. Maşamda herhangi bir problem yoktu sorun kadroda mıdır ya da furçla alakalı bir şey mi?

Harun Hocam furç takımı ve kadro ile alakalı sorunuza cevap verecek kadar teknik bilgim yok maalesef. Benim gidonun sol tarafa doğru çok hafif bir yamukluğu vardı. Gidonu düz tuttuğumda bisiklet sağa çekiyordu. Bisikletle düz gitmeye calıstıgımda ise gidonu sol tarafa hafif dönük tutuyordum ve bu yüzden biraz duruş bozukluğu oluyordu. Ben de gidonu ön tekere göre hizaladım sadece. İnşallah sorunu halledersiniz...

Furç takımını da yeniledim fakat sorun yine aynı.

@tuna ünüvar
Forumda bana saksı muamelesi yapılıyor. Önce bana soracaksınız önce bana.

Geri