Scudo Sports

Bisiklet değerlendirmesi için uzman görüşü

Arkadaşlar, amortisör gücü emer diyorsunuz fakat maalesef Amsterdam'da yaşamıyoruz, malumunuz İstanbul'da düz yol bulmak çok zor. Zaten işe giderken yokuş çıkacağım, yolda da sürekli yer değiştirmek bazı yerlerde kaldırıma çıkıp inmek, vs gerekebiliyor. Hele ki şehir turu yapayım derseniz mutlaka engebe, kasis, kaldırım bir sürü farklı engel ve yolda sürmek gerekecek. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda amortisörlü bisiklet almak bana daha uygun geliyor.

Yukarıda halilturgut'un üstte linkini koyduğu bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fiyatı da göz önünde bulundurduğumuzda şu üç bisikletten hangisini almamı tavsiye edersiniz?

1. (link)
2. (halilturgut adlı üyeninki): (link)
3. (link)

Şimdiye kadarki ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim, az kaldı almama, biraz daha ilgilenirseniz sevinirim.

Scudo
Amortisörlü almak istiyorsan bahane çok. Ama alma. Kaldırıma inip çıkmak için amortisöre ihtiyacın yok. Yollar söylediğin kadar kötü değil. Yokuş çıkacam diyorsun zaten yokuş çıkarken amortisör en olmaması gereken parça.

Yokuş çıkacam diyorsun iki amortisörlü bisiklet almaya kalkıyorsun. O bisikletle bir kere yokuş çıkarsın ikinci kere bisikleti atarsın.

hocam çift amörtisörlü bisikletleri eleyin. size dediğim bisikletlerden sedona borla kadrolu iyi. ya da muratçolakoğlunun dediği bisikletlere bakın. şehir bisikleti ve 28 inç teker çapına sahip olsun. doga da kullanmak istiyorsanız da benim dediğim bisiklete yönelin

Çift amortisörlü dediğiniz bir önde bir göbekte amortisör olanlar sanırım.

Bu durumda sadece önde amortisör olanları alabilir miyim? Dediklerinizden sonra, ben sadece önde amortisör olanları da eledim de.

Şunlardan hangisini tavsiye edersiniz o zaman?

(link)
(Sedona Borla) (link)

sedona hem yaş hem görünüş olarak daha iyi. tabi sedona borla ise. ayrıca eğer 250 çıkabiliyorsanın sedona borla derim. sadece maşa değiştirerek bianchiden daha güzel bir bisiklete sahip olursunuz

Not: Şimdi farkettim o bisiklet sedona borla kadrosu değil daha değişik bir kadro. satıcıyla görüşerek kadronun hangi bisiklete ait olduğunu ögrenirseniz sizin için daha iyi olur. sedona borlanın arka çatalda disk uyum noktaları bununki gibi değil. bunda iki çatal arasında. sedona borla da ise üst çatal borusunun üstünde oluyor

Hocam ben bayağı borla resmi inceledim, hatta yıl farkı olur mu diye 2008 borla kadrolara baktım, resimdeki ile bir fark göremedim. Ayrıca farklı marka olsa bile şu resimi nasıl açıklayacaksınız? http://image5.sahibinden.com/photos/98/80/18/85988018kbe.jpg

İlan sahibi ile konuştum 180 olur dedi.

hocam gidin elden görün bakın bisiklete. ve size bir kaç özellik söyleyeyim onları inceleyin.

öncelikle 180 tl'ye böyle bir bisiklet bulmak zor o fiyata genelde hep çift amörtisörlü bisikletler satılıyor.

1-kadroda kırık, vuruk olmamasına dikkat edin
2-maşanın yaylanıp yaylanmadığına bakın

bunlarda sorun yoksa alınabilir hemde o fiyata oldukça iyi bir fiyat.

Borlanın kadrosunda ezik yoksa ve çatalda sıkıntı vuruk hasan beyin dediği gibi yaylanmama gibi bir sıkıntı yoksa hemen alın...

Kadrodaki çizikleri hiç önemsemeyin önemli olan bağlantı noktalarında eziklik vurukluk olup olmadığı veya başka bir yerinde mesela arka tarafa kaynak noktalarına bakın mutlaka kusuru pek yoksa bu fiyata müthiş bisiklet:)

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
http://img259.imageshack.us/img259/8568/sedonaborlaer0.jpg

hocam bisiklet bundan. adam sadece boyamış. gidince kadroyu çok dikkatli bir şekilde elinizle de dokunarak çatlak kırık olmadığına bakın. 180 tl uygun fiyatta

Arkadaşlar, bisikleti 175 TL'ye aldım. Gittim gördüm, kadrosunu inceledim bir ezik, çizik, kırık bulamadım. Bisikletin bazı yerlerinin elden geçmesi lazım; ön fren, vites ayarları, sele borusu biraz bakım istiyor. Lastikler kabaklaşmış fakat değişmeye şimdilik gerek yok. Onun dışında bir problemi yok. İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Gidon ile ön maşanın birleştiği yerde alyanla açılabilen bir kapak var ya sarı. Sadece ona biraz takıldım, o kapak el ile döndürülebiliyor ve dönerken o alyanın takılacağı yer olan tam ortası sabit durmuyor. Yani kendi merkezi de yer değiştiriyor dönerken. Bilmem anlatabildim mi? Fakat bugün işe bisikletle geldim, bir sıkıntı yaşamadım.

hayırlı olsun hocam. bisikletin fotograflarını koyarsınız artık :)

bu arada dediğiniz sorunu tam anlamadım. ortasındaki alyanlı vidayı sıkarken sarı kapakta mı dönüyor ? (ayrıca o vidayı sonuna kadar sıkmanız lazım

Muhtemelen furş kapağından bahsediyorsunuz.
Gidonun diğer somunları iyice sıkılı ise kapak pek önemli değil. Yükü diğer kısımlar taşıyor. O kapak montaj sırasında sıkılığı ayarlamak için kullanılıyor.
Çok zorlamadan sabitleninceye kadar sıkarsanız iyi olur.

@selimmerdan

Selim bende birşey dememek için artık zor tutuyorum kendimi ama artık yöneticiler bir temizlik yapsınlar bu bölümde ilgili ilgisiz birçok saçma konu açıldı ya taşısınlar ya silsinler artık!!!

100 liralık bakkal bisikletini bile dh fr bölümünde de sormayın arkadaşlar yuh yani... İki tekeri olan herşey DH- FR değildir bunu öğrenin artık...

Forumda nerdeee o eski günler.

@Özgür Tunalı

Çok değerli Özgür Tunalı ve selimmerdan arkadaşlarım. Forumlar üzerinden atışmayı çok basit bulduğum için size bir şey demeyeceğim. Lütfen sadece bu konudaki benim birinci mesajımı okuyun. Orada şöyle demişim:

@bahriyeli

Eğer kendinizi zor tutuyorsanız yahut gerçekten amacınız nizami bir forumsa, bu başlığı okuyup "Hayır arkadaşım bunun yeri burası değil, şu forum bunun için daha uygun" diyebilirdiniz. Başkalarına ahkam kesip, başkalarını bilmedikleri şeyler yüzünden yahut alacakları bisikletin fiyatı yüzünden aşağılamadan önce sizi samimiyete ve saygıya davet ediyorum.

Başlıkta çok gereksiz muhabbetler dönmüş. Zaten arkadaş da bisikletini almış. Artık bize hayırlı olsun demek düşer. :)

Verdiğimiz cevabın aşağılamayla ilgisi yok.Konuyu saptırmayalım. Downhill bisikletlerinin nasıl olduğuyla ilgili yüz tane konu var bu bölümde biraz araştırsaydınız bu konuyu açmazdınız zaten. Gerek kalmazdı. Yeni üyelerin en büyük problemi okumamak. Biraz araştırın önce. Herkez kolaycı olmuş, Ona ithafen yazılmış şeylerdi bunlar.

Geri