sadi imren
Bursa Tur Komitesi | B.T.K
- Tepki
- 5.365
- İsim
- Sadi İMREN
- Başlangıç
- 1949—50
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Arkadaşlar havanın ısınmasıyla depolarda evimizin balkonunda bulundurduğumuz bisikletlerimiz ile daha fazla sokağa çıkar olduk, bununla birlikte bisiklet hırsızlığı haberleri, özellikle sosyal medya ve gazete gibi mecralarda çok rastlanır bir durum oldu. Aman dikkat diyorum. Bisiklet çalınmasına karşı yeterince önlem alıyor muyuz? Bu önlemlerden bir kaç tanesini aşağıda yazmaya çalıştım, aklında işimize yarayacak fikirleri olanlar varsa
Bisikletin seri numarasını bir yere yazın
Bisikletinizi gözünüzün önünde bulundurun.
Bisikletinizi kilitlediğimiz yerin sağlam olmasına dikkat edin.
Bisikletin size olduğuna dair faturanız mutlaka olsun
Bisikletin detayları gösteren çekimler yapıp bunları telefonunuzda saklayın.
Bisikletiniz için piyasadaki iyi kaliteli kilitleri satın alı
Bisiklette U-kilit kullanıyorsanız mutlaka kilidi tekerleği ve kadroyu birlikte emniyete alacak şekilde bağlayın hatta bisikletimiz pahalıysa 2 kilit alarak ön tekerleği ve arka tekerleği kadroya sabitleyin.
Bisikletinizin üzerinde bulunan kolayca sökülebilir sayaç, lamba, gibi ekipmanlarınızı çalınma ihtimaline karşı yanınıza alın
(benim 10 TL'lik pompamı çaldılar)
Bisikletinizi mecbur kalırsanız insanların gözü önünde olan, kolay fark edilir bir yere kilitleyin.
Bisiklet Nasıl Kilitlenmelidir? Kilit Çeşitleri ve Doğru Kilitleme Yöntemleri
Bisikletin seri numarasını bir yere yazın
Bisikletinizi gözünüzün önünde bulundurun.
Bisikletinizi kilitlediğimiz yerin sağlam olmasına dikkat edin.
Bisikletin size olduğuna dair faturanız mutlaka olsun
Bisikletin detayları gösteren çekimler yapıp bunları telefonunuzda saklayın.
Bisikletiniz için piyasadaki iyi kaliteli kilitleri satın alı
Bisiklette U-kilit kullanıyorsanız mutlaka kilidi tekerleği ve kadroyu birlikte emniyete alacak şekilde bağlayın hatta bisikletimiz pahalıysa 2 kilit alarak ön tekerleği ve arka tekerleği kadroya sabitleyin.
Bisikletinizin üzerinde bulunan kolayca sökülebilir sayaç, lamba, gibi ekipmanlarınızı çalınma ihtimaline karşı yanınıza alın
(benim 10 TL'lik pompamı çaldılar)
Bisikletinizi mecbur kalırsanız insanların gözü önünde olan, kolay fark edilir bir yere kilitleyin.
Bisiklet Nasıl Kilitlenmelidir? Kilit Çeşitleri ve Doğru Kilitleme Yöntemleri