Scudo Sports

Bisiklet çalınmasına karşı yeterince önlem alıyor muyuz?

sadi imren

Bursa Tur Komitesi | B.T.K
Tepki
5.365
İsim
Sadi İMREN
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar havanın ısınmasıyla depolarda evimizin balkonunda bulundurduğumuz bisikletlerimiz ile daha fazla sokağa çıkar olduk, bununla birlikte bisiklet hırsızlığı haberleri, özellikle sosyal medya ve gazete gibi mecralarda çok rastlanır bir durum oldu. Aman dikkat diyorum. Bisiklet çalınmasına karşı yeterince önlem alıyor muyuz? Bu önlemlerden bir kaç tanesini aşağıda yazmaya çalıştım, aklında işimize yarayacak fikirleri olanlar varsa

Bisikletin seri numarasını bir yere yazın
Bisikletinizi gözünüzün önünde bulundurun.
Bisikletinizi kilitlediğimiz yerin sağlam olmasına dikkat edin.
Bisikletin size olduğuna dair faturanız mutlaka olsun
Bisikletin detayları gösteren çekimler yapıp bunları telefonunuzda saklayın.
Bisikletiniz için piyasadaki iyi kaliteli kilitleri satın alı
Bisiklette U-kilit kullanıyorsanız mutlaka kilidi tekerleği ve kadroyu birlikte emniyete alacak şekilde bağlayın hatta bisikletimiz pahalıysa 2 kilit alarak ön tekerleği ve arka tekerleği kadroya sabitleyin.
Bisikletinizin üzerinde bulunan kolayca sökülebilir sayaç, lamba, gibi ekipmanlarınızı çalınma ihtimaline karşı yanınıza alın
(benim 10 TL'lik pompamı çaldılar)
Bisikletinizi mecbur kalırsanız insanların gözü önünde olan, kolay fark edilir bir yere kilitleyin.
Bisiklet Nasıl Kilitlenmelidir? Kilit Çeşitleri ve Doğru Kilitleme Yöntemleri

kilidi-kendisi-olan-bisiklet-yerka-537x350.jpg

Scudo
Ben asla dışarıda bırakmıyorum bisikletimi.Daha önce 2 tane bisikletim çalındı artık akıllandım odamda peteğe kilitli şekilde duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Kabresığmaz
@Lenny07 Aslında harbiden de böyle yapcaksın.Anca içimiz böyle olunca rahat eder belki :)

Bisikletimi hiç dışarıda bir yere kitleyip birakmadim bugune kadar. Birakamamda içim rahat etmez. Bisikleti kitleyip bir yere bırakmak büyük risk.

Bisiklete takilabilecek takip cihazları varmıdır motorsikletler icin oldugunu biliuorum ama pek tuzlu bisikletler icin makul olanları varmidir? Takip cihazları calinmaya karsi iyi bir savunma oalvilrir

(link)

Ben şu kilidi kullanıyorum. Motorsiklet kilidi gibi ve çok kalın. Ağırlığı da epey var yaklaşık 2 kilo. Belim çıkıyor okula taşırken ancak her şey güvenlik için.
Bu kadar ağır ve kalın kilide bile 15 dk başından ayrılmalık yazmış Decathlon.
U kilitte her yere uydurulmuyor o sıkıntısı var yoksa onu alacaktım çok kısa geldi. Zaten bi tek üniversiteye takıyorum onun dışında kullanmıyorum kilidi.

Onun dışında küçücük bir evde yaşıyorum 3 kedimle (Şu aralar 4 olduk, kışın 10 u buluyoruz :D ) Evimin boyutu 15-20 metrekare arası baya küçük anlayacağınız. Evimden ayırmam asla bisikletimi. Bahane üretmeyip evine koysun herkes arkadaşlar, kirleniyorsa temizleyin, yerde olmuyorsa dolap yapın/yaptırın gayet şık duruyor evin içinde, Duvara asın ne biliyim bi şey yapın yeter ki çalınmasın. Vallahi çok üzülüyorum bisiklete binen güzel insanlarsınız, herkes bisikletini çok seviyor, iki uğursuz it yüzünden sevdiğinizden olmayın.

İyi akşamlar :D

Geri