Scudo Sports

Bısıklet boyamak ıcın ful boya sokucuyle sokuldu zımparalandı ya sımdı ?

yunuspasa

Üye
Tepki
8
arkadaşlar bıraz ugraştırdı benı ama bısıkletı boyamak amaclı kadroyu cıkardım tum parcalarını orta kadroyu once boya sokucuyle tum eskı boyayı kökten soktum zımparaladım suan metal kısmı cıktı temiz bı sekılde gunlerımı aldı bu iş ama olsun temız bişey olsun dedım.Boyamayı kendım yapmıcam,sanayıye vermeyı dusunuyorum sizlerede sormak ıstedım.Aranızda tecrube sahıbı arkadaşlar varsa şayet .Yaptıracagım boyanın atmaması kabarmaması ıcın veya sticker yapıstırdıgımda soyulmaması ıcın nasıl attırmalıyım.Yani astar boya diyorlar mesela ,o olmazsa ne olur yada bir sanayiciye durumu nasıl anlatmalıyım cok ugraştırmayacak ama okdarda basitte olmayacak.ful beyaz yaptırmak istiyorum kadroyu acık saglam beyaz.

Scudo
Madem böyle bir zahmete girmişsiniz. El emeği göz nuru övüneceğiniz bir şey yapın. Akçalı'nın 920 Alüminyum Boyasını alın, birde Yat verniğini alın. Bunlar tabii ki fıskiye boya tanesi 8 TL. alüminyum boyayı 20 cm geriden tutarak, bir kaç kez 15 dk aralıklı uygulayarak kadroyu boyayın. Ertesi gün vernikle bunu tekrarlayın. Verniğin ve boyanın kuruması için sıcak ortama veya güneşe çıkarıp 1 gün bekletin. Krom kaplama sanacaklardır emin olabilirsiniz.;)

Arkadaşlar düşündüm düşündüm acele etmedim :)

Sanayiye verecektim aslında ilk baştan aklımda olan fikir oydu ama Tekzenden aldığım 11 liralık Polisan beyaz sprey boya ile bugün iyi birşeyler yaptık diyebilirim..Kadroyu full temizlemiştim zaten gecenin 12 sıralarında evimin önünde boyamak için elleri sıvadım:) Rüzgarda olmaması o an için iyiydi.Önce astar olsun diye çok ınceden 25 cm uzaktan komple boya attım ve 20 dakıka bekledıkten sonra kurudu boya.Asıl boyamaya gectim ve şimdi the end..İnanırmısınız cok güzel oldu ,kabarma olmadı pürüzlenme olmadı..İnanmıyordum böyle bişey yapcagımıza:) Babamıda bu işe alet ettim:)) Onunda yardımı ile bu gece bu işi hallettik cok sukur...Yarın vernik almayı dusunuyorum cilaladıkmı tamamdır..Daha sonra parcaları tek tek takıp eski hali ile yenı halını sizlerle paylaşacagım inşallah.Belki biraz zaman alacak ama iyi olması ıcın emek veriyorum..Sagolun arkadaşlar önerılerınız ıcın Görüşmek üzere tekrar ..

@yunuspasa

Beyazda sade ve hoş durur tabii ki. Krom görüntüsü de çok çok hoş olurdu. Ancak Sprey boyalar daha sonra atma yaptığı için kesinlikle verniklemen lazım yoksa oraya buraya sürttükçe boyanın rengi değişir ve çirkin bir görüntü olur.

@afidanci66

Evet kardesım vernıkleyecegım iş bittiğinde zaten.Vernık olarak ne onerırsın acaba ,cila pasta diyorlar oda aynımı yoksa nalburdan ne almam gerek vernık olarak:)

Polisan çok kaliteli bir marka. Aynı marka ile boyamakta fayda var. Sprey olarak mevcut. Daha uyumlu olacaktır. Güle güle kullan.

• Beğen
Tepkiler: yunuspasa
boyayı nasıl söktünüz hangi boya sökücü kullandınız ?
birde işlemlerinize ait fotoları iyi olur.

Arkadaşım pürmüz ile boyayı yumuşatıp tel fırma ile sürmeniz temizlenmesi için yeterli olur. Darbe almışsa macunlanması gerekir. Macun sonrası 220 numara zımpara ile geçersin yeterli olur.

@ulaş kaya

Boyayı nalburdan aldığım 1 kikoluk boya sökücü ile ( 12 tl ) işimi fazlası ile gördü arttı bile.Jell gibi birşey boya sokucu fırça yardımcı ile sürdüm maşaya 10 dakıka kadar bekledıkten sonra ıspatula ile önce soyuldu gayet rahat bir şekilde,benım bısıklette 3-4 kat eski boya oldugu ıcın ıspatula ile boyayı soktukten sonra en son tekrar sürdüm boya sokucuyu bu seferde full zımparaladım kadroyu işte o zaman çelik kısım gözüktü güzel oldu.

Bısıkletım şu an yapım asamasında takmam gereken parcalar var,onları toparladıktan sonra kadroyu resimler ekleyecegım inşallah.Şuanda sadece kadronun eski ve yeni halınıde ekleyebilirim buraya lakın fotograf eklemeyı bilmıyorum:/ bısıklet bıtınce ogrencem o işide,hayırlı bayramlar.

@afidanci66

Kardesım tekrar Polisanın sprey şeklınde olan parlak verniğinden aldım.Kutusu 9 tl idi ama iyisinden oldugu ıcın acımadım aldım.Bisiklete 2 kat boya surdum tam beyaz oldu ,ustune vernıgıde attım sprey ile.Boya masraflarıma gelınce boya sokucu 12 tl ,sprey polisan boya 2 adet : 22 tl polisan sprey vernık 9 tl toplam 43 tl boyama için harcamısım:)) Bu kadar gitcegın sanmıyordum ama bir işi girince dewamınıda getirmeden olmuyor..Cok saglam oldu ama,eger bisiklet boyayacak arkadaşlar varsa Polisan alsın ayrıca sprey vernık ile jantlarımıda parlattım..Onuda gecemıcem halkulade oldu..İnsallah yakın zamanda bısıkletı toparladıktan sonra sizlerle paylasmak isterim.Hayırlı bayramlar dostlar

Bence boya işine kendiniz girişecekseniz, ki yapabilirsiniz.
•Öncelikle yüzeyi alkol yardımı ile çok iyi temizleyin.
•Daha sonra su ve su zımparası ile yüzeyi iyice pürüzsüz hale getirin (yüzey size şuan pürüssüz gelebilir yapın farkı göreceksiniz.)
•Yüzeyi tekrar iyice temizliyoruz.
•Sıra geldi astara. Burda birkaç yöntem var. Otomobil boyamada kullanılan gri bir astar vardır. Kırmızı astar öncesi kullanılır.Sanayide sorarsanız bilirler.
•Yüzeyin astarı kuruduktan sonra tekrar ince zımpara ile zımparalıyoruz.
•Daha sonra Kırmızı astarı atıyoruz ki bu astar boyayı tutan astardır.
•Onuda atıyoruz. Buraya kadar gelirseniz bir önerim var. Otomobil fırın boya yapan yerlerde o an hangi araç boyanıyorsa o renge boyatabilirsiniz çok cüzzi rakamlara ( bu fiyat geçen sene 20 Tl) idi.
Çünkü onlar için bu işin zahmeti boyayı hazırlamak ki biz taksi boyanan yerlere gittik çok tatlı bir sarıya boyatmıştık.
Boyayı kendiniz almak istiyorsanız size tavsiyem kesinlikle nalburdan boya almayın.Bu boyalar suya ve güneşe çok dayanıklı değiller. TAvsiyem sanayilerde boya hazırlayan yerler var Tüpleri 20 25 tl ye geliyor.Bildiğimiz araç boyası ve seçeneğiniz RGB kataloğu kadar. Bu çok fazla renk demek :)
Boyayı kuru bi yerde vurun. Daha sonra işin ustalık kısmı burda.
•Bu kısmı yapmayadabilirsiniz. Su ile çok ince zımpara ile zımparalıyoruz.
Sonra vernik...

Bu işlemleri yaptıktan sonra boyayı bir görmeniz lazım..
Fabrika işçiliğinden daha iyi neredeyse.
Istanbul'da oturuyorsanız yardımcı olabilirim.

Geri