Bisiklet boyama püfleri

Hempel

Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
59
Tepki
18
Şehir
Malatya
1Resimlerin boyutlandırılması icin üzgünüm :S
2Dick fren takılmayacagını bilmiyordum keske olsaydı hic bir yolu yokmu bunun?
3acaba bir kac tane daha boyanmıs bisiklet resmi koymanız mümkünmü?
4reflektör bisikleti terasa cıkartırken dönmüs olmalı :)
5verdiginiz degerli bilgiler icin tesekkürler.
 
Scudo

Hempel

Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
59
Tepki
18
Şehir
Malatya
Arkadaslar fırın boyaya verdigimde bundan kötü olmaz degilmi temizleme isini 1 haftada yavas yavas yapar bitiririm ama önemli olan boyandıgında iyi olurmu.Kaportacıya vermeyi düsünüyorum aynı renkleri yaptırıcam araba boyası attırıcam güsel olur ins.
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Arkadasim firin boya gibi seylerin maliyetleri cok yüksek. Biz 2 arkadas daha önce firin boya + air brush ile (link) bir is yapmistik.

Fakat özellikle cift amortisörlü bir bisiklet icin, cok sayida rulman yatagi, oynar eklem var. Bunlardaki en ufak bir kalinlasma, bütün hesaplari alt üst edebilir.

Disk fren icin adaptörler var, arka icin kullanabilirsin ama almayi düsündügün frenden pahali olabilir. Ön taraf icin tek sansin masayi degistirmek ama senin bisikletinle uyumlu (1" saft borulu) ve disk fren kulagi bir masa da bulman zor.
 

Hempel

Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
59
Tepki
18
Şehir
Malatya
tamam halil abi tesekkürler bilgiler icin.

Evet arkadaslar sizlerinde verdigi bilgilere dayanarak bu gün temizmele isine basladım 1 kac güne kadar parcaların temizlenmis hallerini ve daha sonraki asamada boyanmıs halini diger boya yapacak arkadaslarada örnek olması amacıyla burada yayınlamayı düsünüyorum.

Yalnız halil abi sana bir sorum daha olacak ben bu temizleme isine bizim dükkandaki elektrikli tel fırca ile yapmaya basladım boyadan önce cizikler olursa diye astar attırıcam sonrada fırın boya yapıcam sorun olmaz herhalde senin görüsün nedir acaba? +Airbrush isiyle ugrasan birisinide buldum yarın fiyat alıcam senin verdigin linkteki bisiklete baktım süper bir görünüsü var airbrush sana kaca mal oldu?

Boyanın tamamen sökülmüs hali...
 

tunermurat

Daimi Üye
Kayıt
28 Kasım 2008
Mesaj
290
Tepki
61
Şehir
Bursa/Osmangazi
işte bu aşamadan sonra ince bir astar atıp sprey boya ile ilk katı tozlama olarak ikinci katı kalın olarak atarsanız güzel bir sonuç elde edersiniz. boya tamamen sertleşince üzerine p2000 sulu zımpara yapın (boyanın sökülmesini önlemesi için) boyanın markası fark etmez. ancak katlar arası kurumayı bekleyiniz .
 
  • Beğen
Tepkiler: Hempel

Hempel

Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
59
Tepki
18
Şehir
Malatya
@tunermurat

Öneriniz icin tesekkür ederim sanırım carsamba günü boyaya alıcaklar boyama sonrası resimlerinide sanırım hafta icinde koyarım foruma.
 

arter

Üye
Kayıt
29 Mart 2006
Mesaj
48
Tepki
39
Şehir
izmir-tire
arkadaşım kolay gelsinde tühh ya yeni gördüm başlığını keşke önce görseydim boyayı tamamen kazıyıp temizlemene gerek yoktu ki :)
 

Hempel

Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
59
Tepki
18
Şehir
Malatya
@arter77

OF dostum ya onu kazıyana kadar ne cektim bir ben birde Allah bilir bana tertemiz olması gerektigi söylendi boya sökücü zaten ellerime geldi bir de ellerim yandı keske önce görseydin ya ama neyse saglık olsun:p
 

tunermurat

Daimi Üye
Kayıt
28 Kasım 2008
Mesaj
290
Tepki
61
Şehir
Bursa/Osmangazi
kazımana gerek yoktu özel kimyasal boya sökücüler var fırcayla sürüyorsun sonra kurutup bekliyorsun kuruduktan sonra suyla yıkıyorsun tüm boya ıkıyor
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
@darthslayer

Eğer boyayı tam kaldırmaz iseniz toz boya iyi tutunamacaktır ve darbelere dayanıksız kalacaktır...


@serdarbayraktar

Çıkartma işini internetten bulduğumuz modelleri a4 kağıda yada istediğimiz ebatta bir kağıda yerleştirecek şekilde yerleştiriyoruz tabi ki kesmesi de kolay olacak şekilde olmalı. Sonra ozalitçi yada büyük kırtasiyelerde DC Fix üzerine baskı alarak yapıştırıyoruz.
 

can_1903

Üye
Kayıt
29 Eylül 2007
Mesaj
19
Tepki
12
Şehir
Hatay
@darthslayer

alt kısımdaki boyayı çıkartmadığınız taktirde toz boya zaten tutmaz tutsada fırına girince alttaki boya sıcaklıktan dolayı erime yapacaktır bu yüzden bisikletiniz daha berbat bi hal alacaktır fırın boya yapacaksanız zaten bi tek boya sökme işiniz olacaktır geri kalan kısım yarım saatinizi alacaktır bence alttaki boyayı çıkartın toz boyaya astar filan kullanmanıza zaten gerek yok
 

Furkan Özdağ

Daimi Üye
Kayıt
28 Aralık 2008
Mesaj
276
Tepki
88
Şehir
[Eskişehir-Ankara]
Bende iki gün önce bisikletimi boyadım sprey Antipas ( astar ) bulamadığım için fırçayla sürdüm ve berbat oldu kesinlikle spray harici astar kullanmayın..
 

Veli Bahtiyar

Daimi Üye
Kayıt
16 Mayıs 2009
Mesaj
298
Tepki
121
Şehir
İstanbul
Elimde bir xc kadro var, eski bir kadro. Bunu boyamayı düşündüm ama sonra vazgeçtim. Sanırım mat nikel kaplattıracağım. Bu yöntem hem daha ucuz, hem daha hızlı. Babam kaplamacı olduğundan biliyorum. Boyalar söküldüp, zımpara yapıldıktan sonra nikel havuzunda 15 dakika yüdürülmesi yeterli oluyor. Tabi kaplamada renkler sınırlı. Nikel, Mat nikel, krom, bakır, antik bakır, altın tonları.
Modifikasyon tamamlandıktan sonra resimlerini siteye koyacağım.
 
  • Beğen
Tepkiler: MertSayın

uslu uslu

Üye
Kayıt
19 Haziran 2009
Mesaj
83
Tepki
21
Şehir
İSTANBUL
slm,ben graffiti boya kullanarak kadromu boyadım ve harika oldu yalnız bazı sökemediğim stiker parçaları vardı oyüzden benim tavsiyem kadroya ince temiz bir zımpara(su zımparası) çekip bir kat montana marka graffiti boya kullanarak yapabilirsin.bende tavsiye üzerine yaptım ve güzel oldu çeşit bol ve bence çokta masraf istemeyecek bir uygulama.450ml lik 2 adet alırsan rahatlıkla kadronu boyayabilirsin.istersen adreste söyleyebilirim.;)
 

Kaan Atila

Üye
Kayıt
6 Temmuz 2009
Mesaj
95
Tepki
40
Şehir
Ankara
bazi oto boyacilar oto boyasini sprey tuplere basabiliyorlar, sanirim en zahmetsiz en en guzel renk secenegi boyle olur.

astar atacaklara da tavsiyem oto boyacilarinda araba tamponlarinda vs. kullanilan boyanin esnemelerde kalkmamasi icin bir kimyasal var onu da katin icine.