Scudo Sports

Bisiklet boyama püfleri

Oğlumun bisikleti Triban siyah mat. Yani, sıkıntı nedir ki? Bence çok güzel gorunuyor mat boyalar. Hem bisiklet eskiyip biraz yıpranınca mat daha da güzel görüntü verir. Bisiklet bu, devrilecek, çamur olacak, yağ sıçrayacak, çizilecek. Parlak bisiklet, parlak araba, krom kaplı motosiklet vs bunlar hep şov için, düğün dernek için iyi bence.

Scudo
@kumulus Parlak dediğim yanlış mı anlaşıldı normal otomobillerdeki gibi durmasını isterim çünkü pasta cila vs. atabiliyorsunuz. Önceden NG650 vardı mat siyah ve kablo sürtmesinden dolayı parlaklaşmaya başlamıştı hemde aldıktan 2 ay sonra.

Hocam sen bir dolas gel hava al. Otomobillerdeki gbi durmasini istiyorsun ve sonradan parlak vernik atarak bunu basaracaksin hmmm.

@mariokaldato Yani en basit şöyle diyeyim Carraro Cr052 2019 modeline bakar mısınız ? Siyah-lacivert olan rengi. Onun gibi bir şey olamaz mı ?

(link)

Tüm sökme ve kurulum işlerini kendiniz yaparsanız, sıkı bir pazarlıkla 800-900 liraya tam istediğiniz hale getirebilirler bisikleti. Kablo geçen yerlere kadro koruma filmi takarak bu sorunu halledebilirsiniz.

Verniğin tutması için boyanın üzerine en az 1000 zimpara atılması, araya transparan astar atılması gerekir. Yoksa vernik kısa süre içinde atmaya başlar. Atarken de boyayı hiç eder. Bu ileri düzey bir iştir.
Şeffaf parlak plastidip uygulayın. Bir vernik kadar olmasa da parlayacaktır. Hem alttaki boya zarar görmeyecek hem de korunacaktır. İstediğiniz zaman plastidip alttaki boyaya zarar vermeden sökülebilir.

İyi sonuç için kadroyu sökün, Sökmeden de olur ama iyi maskeleme gerektirir. Ayrıca plastidipi ulaştıramadığınız yerler plastidipin kendiliğinden soyunmasına neden olabilir.

Dostum madem boyle bir urun var bunu al niye israr ediyorsun. Mat bi bisikleti parlaga çevirmek asiri profesyonel boya isciligi ister ve cok para isterler . Isteyende sallama is yapar. Yukarda mesajlarda yazmissin yok gobek markasiz bilmem ne. Markali olanlarda baslangic seviyesi bsey fark etmez

@mariokaldato Bütçem maalesef clarise yetiyor ve almışken tam alayım diyorum ama bu fiyatada birşeylerden fedakarlık yapmak lazım.

özetle, o iş olmaz. para yetmiyorsa biraz daha para biriktireceksin, veya da 2. el al. 2. el otomobil almak gibi milyon tane faktörü yok bunun. kozmetik olarak seni tatmin ettikten sonra tamamdır. akort, göbekler, pedal çok dert değil onlar yapılır.

buradaki arkadaşlarımın, büyüklerimin, kardeşlerimin çoğu bisikletin dış görünümünün sandığınız kadar önemli olmadığını tecrübe ettikleri için ve harcayacağınız mesai/masrafa değmeyeceği için vernik vs kullanmamanızı tavsiye etmişler. Emin olun istediğiniz sonuca ulaşsanız ve sorun yaşamasanız bile bir süre sonra siz bile aslında gerek yokmuş diyeceksiniz. Eğer bisikleti aktif kullanıyorsanız dediğimi daha rahat anlarsınız.

@Hidrolik Yağı Sizde haklısınız ama bu işin olup olmayacağını öğrenmem için sanayii ye sormam lazım. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Sanayiiye sormanıza gerek yok. Bisiklete vernik attırabilirsiniz. Ama atamazsınız ya da atsanız da beceremezsiniz diyelim.
Bisiklet dış ortamda durduğu için akçalı vs kısa sürede dökülecek çatlayacak sorun olacaktır.
Bisiklete atılması gereken otomobil verniğidir. Bunu kendiniz atabilirsiniz eğer kompresör ve airbrush sahibiyseniz.
Ancak diğer sorun attıktan sonra kuruması 1 haftayı bulacaktır ve asla çok sağlam olmayacaktır.
Bu sorunu nasıl aşarız sanayide oto boyacıda boyanır ve fırınlanırsa birkaç saatte kemikleşir ve taş gibi olur vernik.
Bisiklet safi boyayla boyanmış da olabilir mat vernik de atılmış olabilir bunu bilemeyiz.
Boyanın üzerine vernik direk atılabilir ancak bunun için boyanın son 24 saatte yapılmış olması gerekir.
Bunu da yapamayacağımıza göre.
Tek çözüm 1000 kumluk sünger zımpara alacaksınız bisikleti söküp nazikçe tüm yüzeylerin rengi iyice matlaşana kadar zımparalayacaksınız. Fazla kaçarsa metali görürsünüz. Tamamına güzel zımpara yaptığınız takdirde oto boyacıya verip vernikletip fırınlatıp kullanabilirsiniz.
Sprey vernik de fıs fıs yapabilirsiniz ama doğrusunu istiyorsanız yukardaki gibi olmalıdır.

Bu arada kuzenlerim oğullarının bisikletini küçük kızlarına devretti ama kız binmedi mavi diye.
2 tüp pembe spreyle bisikleti ağaca yaslayıp boyadılar 2 sene oluyor kız hala biniyor bisiklet artık mavi pembe karışık birşey. boyanın %80 i döküldü bile.

Verniğin tutması için boyanın üzerine en az 1000 zimpara atılması, araya transparan astar atılması gerekir. Yoksa vernik kısa süre içinde atmaya başlar. Atarken de boyayı hiç eder. Bu ileri düzey bir iştir.
Şeffaf parlak plastidip uygulayın. Bir vernik kadar olmasa da parlayacaktır. Hem alttaki boya zarar görmeyecek hem de korunacaktır. İstediğiniz zaman plastidip alttaki boyaya zarar vermeden sökülebilir.

İyi sonuç için kadroyu sökün, Sökmeden de olur ama iyi maskeleme gerektirir. Ayrıca plastidipi ulaştıramadığınız yerler plastidipin kendiliğinden soyunmasına neden olabilir.
Dediği gibi en iyi yöntem plastidip olacaktır. forumda yapılan bir kaç örneği de var.

@Ziya On Road sizin bisiklette de mi plastidip uygulaması var? ilk aldığınızda beyazdı mavi oldu. Geçen aydı galiba tekrar beyazdı, şimdilerde yine mavi. Yalnız mavinin rengi güzel duruyor.

Burada bir soru soruyorsun, bukadar insan sana yapma diye cevap veriyor ve hala ben sanayide bir sorayim diyorsun. Peki sanayide soracaktin neden burada bu soruyu sormaya ihtiyac duydun. herkesin sana yap diyecegini mi sandin hayir yapma diyeceklerini tahmin edemedinmi?

Bisikleti almamissin daha almayi düsünüyorsun, peki sana hic mantikli geliyormu yeni bisikleti alinca söküp orjinal boyanin üzerine vernik atmak, neden böyle delme takma islerle ugrasiliyor buna da anlam veremiyorum. O alacagin mat boyadaki bisikletin ayni seviyesinde kesin baska parklak renkli bisikletler vardir. Sonucta bu bir C64 Campagnolo EPS donanimli yada nebileyim S-Works Sram E-Tape donanimli yada misal Trek Dura Ace DI2 donanimli degilya. Sonucta baslangic seviyesinde olan bir bisiklet ve bunlarin hepsi ayni seviyede olur. parlak al ve 1-2 parcasi hosuna gitmese boyaya, sötürüp taktirmaya vs. para vercegine o parayla parlakdaki parcalari degistir daha mantikli.

Arti sunuda cok merak ettim, mat boyali bisikletler nasil öyle cabuk ciziliyor yada tozlana biliyor? Zaten tozlana biliyor demene de cok güldüm, sanki baska bisikletler cabuk tozlanmiyormus gibi.

Kusura bakmada bence konu biraz dalga kokuyor gibi. Yasinin daha kücük oldugunu tahmin ediyorum ki tahminim en fazla 15

@MakRo Plastidip değil. Akrilik bazlı pigment flip flop boya var.

@Murat Cömez bisikleti alıp almamam seni ilgilendirmez geçen gün sattım mevcut bisikletimi ve zevkime göre burada konu açıp soru soruyorum ve sağolsunlar cevap verdiler bide boyacının ağzından duyarım içim rahat eder dedim bu kadar kasıntı yapcak bişey yok ayrıca yaşımın sana batmasınıda anlamadım ve 15 de değilim. Her bisiklet tozlanır evet fakat mat siyahlar daha çok belli eder ayrıca kılcal çizikler parlaklara göre daha çok fark edilir bu konuda da tecrübem var emin olabilirsin. Giant Merida Trek almıyor olabilirim fakat her insanın bisikleti kendisine özeldir ve değerlidir bütçem olsa kim istemezki DI2 lere binmek ? Kendi zevkime göre birşey alıp kendime uygun şekilde yapmaya çalışıyorum. Önerin varsa açığım plastidip gibi.
@z_g_h Sonuç olarak baştan boyanıp verniklencek yanlış mı anladım ? Bide fırınlanırsa taş gibi olur demişsiniz hiç bir zımpara işlemi yapmadan vernik atıp fırınlasakta olumsuz sonuç alırız ?

Bak simdi hic sana yakisdimi böyle yazman, sen uslu basli coluk cocuk sahibi adamsin, lutfen sakin ol sampion.😂
Sana yazdiklarim acik ve net olarak dogru seyler, inan bana burada bu tavrinla pek öneride alamasin.:( Ne kasinti yapiyorum nede senin yasin bana batiyor, tercüben oldugunada emin olamama inan gerek yok.;) Konunun basidan beri nekadar tercübeli oldugunu görüyorum oda bana yeter, hatta yeni bisiklete vernik vurduracak kadar tercübeli oldugun dünyaya yeter.:harika:
Seni Forumun 5 ⭐⭐⭐⭐⭐'li USTASI ilan ediyorum. Bundan sonra tercübelerine dayanarak tüm bilmedigim seyleri sana danisacagim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Murat Cömez buraya dalga geçmek için gelmişsiniz belli ve öneri için açtığım konunun haline bakın cidden teşekkür ederim. Rahatlamışsınızdır umarım

@Murat Cömez asıl sana "sakin ol şampiyon" denmesi gerekiyor sanki. 3-4 ay önce üşenmiyip "terbiyesiz forum üyesi" diye başlık açıp p.m. leri ifşa etmeyle uğraşan kişi değil misin sen? "forumun bilirkişisi" halleri... daha geçen gün kadroya bracket yatağının dişlerini hangi kılavuzla açarım diye soran birine daha adamın ne sorduğunu anlamadan 1 paragraf mil standartlarını anlattın. "bak ne kadar da kompentanıyım bu işlerin" havaları... hah dalga da geçtin başlığı açan kişiyle şimdi rahatlamışsındır.

Geri