Scudo Sports

Bisiklet bir ulaşım aracıymış :)

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
böyle bir video buldum, umarım sitede daha önce paylaşılmamıştır

amaç bu mu sizce?
(ben de işe ve okula bisikletle gidiyorum ama böyle değil)

Scudo
çok akıcı ve güzel sürüyor ters yönde gitmesi yanlış ama trafikte gitmesi ve hızlı bir şekilde gitmesi bence doğru amaç eğer bir yere en hızlı şekilde varmak ise amacını gerçekleştirmiş :)

bir çok hareketi hem kendini hemde diğer şöförler için tehlikeli.

kuralsız ve çok tehlikeli bir sürüş tarzı var. bu şekilde uzun süre işe gidemez. bisiklet mesajı vermekten çok kişisel şov amaçlı bir video.

Arkadaşlar videonun ilk başında aynada arkadaşın yüzünü görünce bu Rıza dedim. Sonra dur bakalım sonuna kadar izleyeyim nereye gidecek diye. Sonunda baktım ATV'ye gidiyor ki Rıza ATV'de kameraman. Hani Esra Erol'un bir programında Atilla ekibinin çocuklara bisiklet dağıtmak için İstanbul-Diyarbakır-Mardin turunu ATV'de fırsat bulup anlatan Atilla formasıyla kameramanlık yapan arkadaş. Ben onunla Atilla takımı adına Nisan'da Adana yol yarışlarına birlikte katılmış aynı odayı paylaşmıştım. Kendisi MTB'de yarışçı olup ilk defa yol yarışlarına da katıldı. Bisiklet üzerinde gerçekten güçlü bir arkadaş. Bu yaptıkları çok riskli ama yapan kişiyi de tanımadan yargılamayın derim. İlginç bir durumu da yazayım; kendisi MS hastası olup bu işin ilaçlarla değil doğru beslenmeyle, spor yapılarak çözüleceğini ispatlamış bir kaç yıldır hiç bir sorun yaşamayan biridir.

Ehehe bu adamda benim gibi aksiyonlu sürüyor ama bence bu sürüş tarzı daha güzel hep arabalar mı bizi sıkıştırıcak birazda biz ellerini ayaklarına dolaştıralım bide insanlarda dikkaksizlik var birden yola atlıyolar hiç sağına soluna bakmadan bunlara çok kızıyorum

İşe gitmek iyi birşey ama E-5'te egzoz dumanı çekmen N kadar iyidir o tartışılır. Bence E-5'te hiç gerek yok.

@Bahadır Gürel

Sen yazmasaydın ben yazıcaktım aynısını.Videoları var zaten antreman ve yarış.Zaten Arkadaş normal olarak kullanamıyor bisikleti , ama hakkını veriyor :D

@Bahadır Gürel

Aynı mantıkla hareket edip Formula 1 pilotlarının (hepsi araç içinde oldukça güçlü) trafiğe çıkınca neler yapabileceği hakkında fikir yürütelim mi? Diğer bir bakış açısıyla yarış pilotu olduğunu bildiğiniz biri sırf yarış pilotuyum diye trafikte olur olmaz hareketler yapsa ne düşünürsünüz? Bu videodaki beyefendi ne iş yaparsa yapsın, ne kadar iyi bir bisikletçi olursa olsun, yaptığı son derece yanlış. En azından örnek teşkil etmek adına yapmamalı.

@alp değer tanrıverdi

Evet yaptığı tehlikeli, ayrıca bunu belirtmiştim. Ancak ben örnek alın diye bir şey demedim. Neden F1 pilotunu örnek verdiniz ki? Bunu doğru bulduğumu mu düşündünüz tam anlayamadım.

@Bahadır Gürel

"Bisiklet üzerinde gerçekten güçlü bir arkadaş. Bu yaptıkları çok riskli ama yapan kişiyi de tanımadan yargılamayın derim"

Bu yorumdan anlamamız gereken nedir?

@alp değer tanrıverdi

Yapan kişi yaptığından sorumludur. Bu kadar açık bir ifadedir bu. Başka bir bakış: Bir kişi Türkiye'ye dünya rekoru kırmak için gelse 11 metre yüksekten 30 cm derinlikte çocuk havuzuna atlasa, bu kişiyi tanıdığım için şu ifadeyi kullansam: "kendi alanında uzman bir arkadaş, yaptığı çok riskli, ama yapan kişiyi de tanımadan yarglamayın" desem siz ne anlarsınız? F1 pilotu örneğini vermeyi mi düşünürsünüz?

Arkadaşlar;

Bir insanın yaptığı yanlış olduğu aşikar bir şey için yaptığı diğer(konu ile ilgili veya ilgisiz) iyi şeyleri, başarıları, hastalığı vs. neden örnek veriyorsunuz ki..

Yapılan şey, bisiklet imajı için verdiğimiz o kadar uğraşı boşa çıkartmaktan başka nedir ki..

ATV de kameraman diye, MS hastası ve yenmiş diye bu yaptığına hakkı mı var...

ARKADAŞLAR, Sadece foruma yazı yazmış olmak, cevap vermiş olmak için yazmayın lütfen....
Yazdıklarınızın açılan konuya ne çeşit bir mesaj verdiğini lütfen sorgulayın..

Formula 1 yapısı gereği kendi özel parkurunda, kendi kurallarına göre üretilen araçlarla yapılan bir spor. Bisiklet ise böyle bir özelliği olmayan bir araç.
Benim videodan çıkardığım sonuç bisiklet ile İstanbul' da ulaşım yapılabileceği, fakat bisikletin bir araç olarak kabul edilmediği ve şehir planlamasında dikkate alınmadığı için videodaki aksiyon sahnelerinin oluştuğudur. Videodaki arkadaşın gidebileceği "bisikletinde kullanabileceği" yollar olsaydı, bu aksiyonların ortaya çıkacağını sanmıyorum.
Normalde E5 üzerinde bisiklet yasaklanmıştır, fakat mesela metrobüse ayrılan yol gibi, bisiklet içinde "korumalı" bir şerit veya yol tahsis edilse, E5 üzerinde bu kadar trafik olur mu diye bir soru aklıma gelmiyor değil..

Filmdeki Bisiklet kullanım stili riskli tamam bunu herkes görüyor. Bilinen konularda nasihat tekrarlamanın kimseye faydası yok.
Filmin kaydedilme amacı sıradışı aynı zamanda keyifli bir işe gidiş yolculuğunu paylaşmak ve bu çerçevede bisiklet dışı taşıt sürücülerine de eleştiri getirmek gibi. Bu hatalara karşı bisikletçileri de dolaylı olarak uyarmak. Hatta kendisiyle dalga geçme öğeleri de içeriyor. Tehlike ve kurallara meydan okuma duygusunu veren sahneleri çıkarınca geriye bir şey kalmayacak ki.
Film her hangi bir destek peşinde değil onaylanma ihtiyacı göstermiyor. Ters yöne girdi. Kırmızıda geçti. Bisikleti kirli idi ama Sıkıcı değildi.
Kötü niyet , yanlış mesaj verme amacı olmadığı aşikar. "hatalı sollama eve acı haber yollama" karşılamasını hak etmiyor.
Çocukların izlemesi sakıncalı olabilir tabi ama bir bisiklet sitesinde hiç bir mahsuru yok bence.

@caner ünsal

trafikte bu riskli hareketleri yaptıktan, sürücülerle adeta alay ettikten sonra, sürücülerden trafikte bisikletlilere saygı ve anlayış göstermelerini bekleyebilir miyiz sizce? meraktan soruyorum

Geri