Scudo Sports

Bisiklet Bel Fıtığı yapar mı?

@Taxonera Hocam, valla boyum 1.81. Kadro boyu ve iç bacak boyunu bilemiyorum. Kadro boyu derken enlemesine mi ölçülüyor yoksa dikey mi ölçülüyor? Bisiklet üstündeki fotoğrafta sele ve gidon boyu iyi görünüyor mu ayağım pedala bastığında?

Scudo
Kadro boyu ile ilgili bir araştırma yap istersen. Mesela youtube da iki teker bir adam kanalının bu konudaki videosu gayet güzel ve açıklayıcı.

Yüksek bir ihtimal ile kadro boyu 46cm dir . Çünkü bisiklet satıcıları genelde onu satar. Benim boy 177cm bacak boyu 81cm ben 51cm kadro aldım.
Sele borusunun girdiği yer ile aynakol orta göbek arası kadro boyudur. Araştırma yap sonuç alırsın

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Bisiklet Yolculuğu

Bel fitigindan ameliyat oldum batikent bilgi hastanesi cem doktor. Bisiklet ve yuzme onerdi ... 6 ay sonra bisiklete basladim yaris bisikleti kullaniyorum sikayetim yok fitiginiz varsa aldirin rahatlayin kendiliginden gecmez

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
@A.Tahsin
Siz istediniz ameliyat yapmazlar. Bilgim dahilinde konuşuyorum. Arabada pedala basma gücünüz yok ise ve yahut ayak parmak ucunda yada topuklarınızda yürüyemeyecek gücünüz yoksa yaparlar yoksa öyle her isteyeni ameliyat yapmazlar.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bisikletten indikten sonra ne hissediyorsun? Belinde ve dizinde ağrı oluyor mu? Bunlar önemlidir. Ağrı yoksa sorun yok. Ağrı varsa seleni biraz indirebilirsin ya da gidonunu biraz yükseltebilirsin. Bunlar özel ayarlardır kişiden kişiye değişir.

@A.Tahsin

Her fıtık alınmaz. Bir takım egzersizlere geçebilen fıtıklar var ki çoğu da böyledir. Fıtığın alınması da çözüm değildir, fıtığı yaratan sebeplerden uzaklaşmak gerekir. Yoksa fıtık alınsa bile tekrarlayabilir.

@A.Tahsin

Bende oldum ve ameliyatı önermeni kesinlikle doğru bulmuyorum . Hafif çaplı veya şanslı geçirmiş olabilirsin , herkes için durum böyle olmuyor

Fıtık yanlış yapılan ters bir harakete veya bazen çok basit bir hapşırmaya bile bağlı oluşabilen bir rahtsızlık . Bisikletle alakası olamaz , eğer böyle olsaydı bisiklet kullananların hepsi fıtık olur bununla ilgili uyarılar yapılırdı . Ancak hayatınızda düzenli bisiklet var ve aniden bıraktıysanız her cacık oluyorsunuz

Aksine benim durumumda iyileştirdi :) fitiktan dolayı kalcamdan dizimin arkasına kadar inen ağrılarım vardı, eğilip ayakkabımı baglayamiyordum, bisiklete binmeye başladıktan sonra ağrıdan eser kalmadı. muhtemelen bisiklete binmek core kaslarımin kuvvetlenmesini sağladı bu da omurilige binen yükü azalttı.

• Beğen
Tepkiler: mekatroni
@Taxonera
Yapıyorlar kardeşim , eklem zedelenmesi sebebiyle gidiyorsun doktor ameliyat pirimi almak için fıtık ameliyatına sokuyor

• Beğen
Tepkiler: SOZUAK
@Taxonera

Oyleydi zaten.. bu arada yanlis biliyosun istemezsen ameliyat yapmazlar
istersen yaparlar : ) ozel hastane burasi

@ısıkhantahsin

Tr deki butun doktorlari arastirdim
sonunda buldum bir tane 10 tane hastasiyla konustum sonra karar verdim
Ismini de yazdik oraya mahalle doktoruna ameliyat olursan tabi ki iyilesemezsin

@A.Tahsin

Tabi yere basamıyorsun , ambulansla gelen doktorlar dahil 20 kişi elini süremeden ambulansa binip hastaneye gidiyorsun , doktor acil ameliyata girmezsen felç olursun diyor ve o pisikolojiyle eline uzatılan kağıdı imzalayıvermiş oluyorsun . Hangi ülkede yaşadığımız belli , mahalle doktoru diye birşey yok , mahalle zihniyetinden , geçmiş ve gelecek kaygısından kurtulamayan sonradan görme diye birşey var . Yorum yapabilmek için , kimin hangi şartlarda ne ile karşılaştığını bilmek gerekir . Ve tekrar söylüyorum bu tamamen şansa bağlı birşeydir , çok güvendiğiniz doktorlarda o neştere yanlış bir hamle yaptırabilir ve o kağıdı imzalayan insanın yıllarına mâl olabilir . Benim önerim ne olursa olsun son ana kadar kimsenin bel fıtığı ameliyatına karar vermemesi . En özel hastaneyede gitseniz durum böyledir , vicdani ve ahlaki dünya , palavraya kalmıştır . İstisnalar haricinde para insan hayatından çok daha önemli durumdadır .

• Beğen
Tepkiler: DevilsLawyeR
@ısıkhantahsin

Bel fıtığı yüzünden yataklara dustum. Özel bir hastaneye gittik, doktor MR istedi ve sonuca bakınca yakın zamanda büyük ve küçük abdestimi tutamayacagimi acil ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Dunyam başıma yıkıldı. Oturdum ciddi ciddi ameliyatı düşünmeye başladım. Sonra hayır dedim. Bir ay fizik tedavi, 15 gün denizli kaplıcalar, ve şimdi bisiklet sürerek çok iyi bir duruma geldim. Bazen günlük 60 km yapıyorum bazen 50 km belim iyice güçlendi...

@Ferhat Karaca
Budur işte , Abi bizde genel bir uyuşukluk var sorun biraz bundan , birazda aldığımız gıdalardan kaynaklanıyor . Bel fıtığını yenebilmenin mümkün olduğuna kesinlikle katılıyorum . Ameliyattan önce 150 kg yüklerle denemeler yapıyordum , yaklaşık 7 yıl en fazla 15 kilo taşıyabildim , şimdi şükürler olsun 90 - 100 kilo rahatsız etmiyor . Bu konuda forumdaki Bisikletçi arkadaşlara bilgim dahilinde doğadan toplayıp sağlıklarına sağlık katabilecekleri bitkilerle ilgili konular hazırlamayı düşünüyorum . Zaten uzun yollara , havanın temiz olduğu yerlere çıkıyorlar , buralarda yabani yetişen organik ötesi ve şifa kaynağı doğal besin kaynakları var . Günümüzde tartışmasız en doğalı , insan eli değmemiş olandır . Sporu bırakıp ara vermeyin daha kötü oluyor . Doğru kararınız ve azminiz tebrik ederim

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
@ısıkhantahsin

Eee sonuc?
Ya birader biz de sabah kalkip hadi ameliyat olak demedik zaten bos bos konusma
yok yanlis nester yok sans diyip de milletim gozunu korkutma belli ki kucuk bi sehirde mahalle doktoruna gitmissin sen muamelen boyle olmus. Gel baskente git ozel hastaneye gor muameleyi bilip bilmeden konusma

Katranı kaynatsan olurmu şeker ? Olmaz

Hayırdır bilader benimlemi yaşıyorsun yoksa çokmu iyi tanışıyoruz . Uslubuna ve haraketlerine dikkat et 40 yıllık arkadaş falan değiliz

@ısıkhantahsin

Ankara batikent bilgi hastanesi cem doktor.
ameliyat olmus olsan bile sikayetlerin devam ediyosa git baktir ... problemi cozsun ... problem cozulunce sinirin de kalmaz ... hadi gecmis olsun

Laf anlayana konuşulur . Yorum yok

• Beğen
Tepkiler: A.Tahsin
Forumda eskiden beri sürekli sorulur bu soru, cevabı bel için doğru bisikleti seçmekte. Doğru olanı da yol bisikleti. Bisiklet üzerinde mümkün oldukça dik durmaktan kaçınmak gerekiyor, yol bisikleti açıları bunun için en ideal olanı.

Forumda eskiden beri sürekli sorulur bu soru, cevabı bel için doğru bisikleti seçmekte. Doğru olanı da yol bisikleti. Bisiklet üzerinde mümkün oldukça dik durmaktan kaçınmak gerekiyor, yol bisikleti açıları bunun için en ideal olanı.
Tam tersi denmiyor muydu????

Tam tersi denmiyor muydu????
Aslında dik durmaktan kaçınmak gerekiyor ifadesini yanlış buldum. Bisikletlerde türden türe değişiklik gösteren oturuş biçimleri vardır. Bir şehir bisikletinde oturma açısı 90°'ye yaklaşırken agresif kadrolu bir yol bisikletinde 45°'den az bir açıya sahiptir.

Kadro çok çok agresif olmadığı müddetçe her kullanıcı rahat edebilir fakat düzgün ayarlamalar yapıldığı takdirde. Eğer tüm ayarlamaları düzgünse bir yol bisikletinde de, bir şehir bisikletinde ve bir dağ bisikletinde de rahat edilebilir ve uzun kilometreler kat edilebilir. Yani genelde bisiklet hakkında bilgiye sahip olmayan insanlar tarafından duyduğumuz ve herhangi bir gerçekliğe sahip olmayan "Rahat etmek için dik oturmak gerekir" düşüncesi yanlıştır. Dışarıdan rahatsız gibi görünebilir bazı oturuşlar ama dediğim gibi ayarlar düzgün yapılırsa çok rahat edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri