Scudo Sports

Bisiklet Bakımı

@Ozan k. Evde eski uyumlu anahtar varsa sıgmayan ağzını taş makinesinde kolayca inceltip kullanabilirsiniz.Çok büyütmeyin kontra işini gözünüzde,birkaç denemede ögrenirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Scudo
bisiklet bakımını kendin öğrenebilirsin. sadece azıcık birkaç "video - anlatım - deneyim"
sonra bisikletçinin yolunu bile unutursun. -bkz ben- öğrenirken hollowtech II göbeği bile kırdım bitane :D

@Barış TURAN Ben o ayarları öğrendim ama ilk seferinde delta'ya gidip inceliklerine bakarak öğrendim, kendim denesem göbekleri kullanılmaz hale getirebilirim...

Bu işler yavaş yavaş sindire sindire olmalı bence. 1aydır bisiklet sürene göbek bakımını kendin yap demek bence masrafa davetiye çıkarmaktır...

Vites ayarı, zincir yağmamak, fren ayarı, eklemleri gresslemek falan gayet yapılabilir işler. Ama ayna kol, göbek vs işi hadi deyince yapılmıyor, en azından benim durumumda böyle oldu...

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@Ozan k. kolay iş aslında gerçekten. @Barış TURAN abinin dediği gibi bi kaç denemede öğrenilir.
ben mt65 göbeklere bi cesaret ile giriştim. bilyeleri tutan plastik kapağı vardı. ben nereden bileyim 4 kapakta birbirinden farklı boyutta.
tam anlamıyla geri toplamam 2 günümü aldı. deneye yanıla. 2 gün işten sonraki akşamları uğraştım.
topluyorum göbekleri takıyorum herşeyi baktım olmamış haydaaa tekrar sök tekrar bak hangi parça hangisinin tekrar tak olmamış hadi tekrar sök :D
ama bidahaki göbek girişimimde deneyim oldu 0 hata ile açıp kapatacağıma eminim.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Göbek bakımları zaten her zaman olacak iş değil. Bisikletteki en büyük sorun vites fren ayarları ile ufak akort düzeltmeleri olur. Bunlarla başlanır, kullanıma göre de birkaç senede bir de göbek bakımı (yalnızca gerekirse) yapıldı mı al sana bisiklet bakımı. Uçak değil bu alet, abartmayalım.

Aynı şeyi söylüyoruz :) yapılır ama işte göbeği kırmayı, 2 gün Bisikletsiz kalmayı göze alırsanız :)

@Ozan k. işte olayın pozitif yönünden bakmak lazım :D
bisikletçiye versem bakımına 60 lira belki daha fazla alacaktı ben orta göbek 40tl ile olayı kurtardım :D 20 lira belki daha fazla kardayım üstüne işide öğrenmiş oldum :kptmya:

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
İlk bakım zaten ücretsizdir.

İlk bakım dediğiniz şey kontroldür. Yalnızca "bakılır". Montaj ya da imalattan kaynaklanan sıkıntılar var mı, gevşeyen yer var mı şöyle bir "bakılır"...

Ben mesela dedim ki tüm anahtarları alcam vurucam kırbacı,genel bakım sırasında göbek yalama oldu,2-3 gün göbeği geçmiş olsun ziyaretine gittim balkona,yeni göbek almak zorunda kaldım , ama öğrendim ya , işte bu dedim , artık sana muhtaç değilim , çayını höpürdetmeni beklemek zorunda değilim dedim kendi kendime,bu bence maddiyatla ölçülemez , o bilye yatağına dokunmanın verdiği huzuru monica belluci veremez..

Geri