Scudo Sports

Bisiklet bakım ve temizliği

Scudo
dediğim gibi sadece kadroyu nemli bezle siliyorsan sorun yok arkadaşın dediği de sanırım çamur sıçramalarının kurumuş hallerine direk bezi sürme demek istiyor o zaman camurla bırlıkte yapışan ufak taş parçaları bezın arasında kalır bezi sürdükçe kadroda ufak çizikler oluşturabilir.onun içinde önce o çamur birikintilerini bir şekilde tırnağınla yada su ile kadroya zarar vermeden ayırıp sonra silme işlemine devam etmektir.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Özçetin
@Fatih Özçetin

Su+sünger+sıvı sabun(ops.)
Sonrasında bez ile kurulama.

Her sürüş sonrası uygulamak zor olabilir(sadece nemli bezle silmek kadar kolay olmaz).Aşırı kililik yoksa 2-3 tur da bir olabilir..

@Fatih Özçetin

Hafif tozlu-kirli bir bisiklet nemli bezle silinip, kuru bir bezle temizlenebilir.Ancak oldukça kirlenmiş bir bisikleti temizlemek için aşağıdaki linkteki işlemleri yapmak gerekir diye düşünüyorum.Ayrıca bu linkte bazı gerekli ayarlar da anlatılmış.

(link)

Merhaba,
Kuru bezle tozunu aldıktan sonra oto cilası ile de bir silersen bisikletin pırıl pırıl olur.
Kolay geslsin.

ben sahsen kendim olarak evin balkonunda veya iş yerinde musluga hortum takarak ıslatıp sungerlen sabunlayarak temızlıyorum ve kuruluyorum.2haftada bırde hızlı cila araçlara yapılan (ıslak boyaya sıkıp bez ile kurulamak,bildiğimiz cila gibi sert değildir,su gibidir.) yapıyorum ve bu sekılde ılk gunku parlaklıgı kalıyor.

@mehmet biskar

Merhaba,
Hayır zarar vermez aksine kadroda ki boyayı besler tabi burda bahsettiğim sıvı cila ben ÇBS Belco kullanıyorum. Ancak ülkemizde hala oto pasta ile cilayı karıştırıyorlar pasta olarak anlamıyorsundur umarım.
Bir başka yöntemde eski şöförlerin uygyladığı yöntem bunu da deneyebilirsin.
Pamuklu hiç kullanılmamış temiz bir bez al,bir kaba gazyağı koy ve bezi gazyağına yatırıp beklet.Daha sonra bezi çıkar ve hiç sıkmadan bir yere as, 24 saat beklesin bezdeki gazyağının gaz'ı uçup bezde yağ kalıcaktır bununla da tozunu alabilirsin.
Kullanırken eldiven kullanırsan gaz kokusu eline bulaşmaz.Bir de bez olarak ben eski pamuklu fanila kullanıyorum.
Unutmadan gazyağını artık bulmak zorlaştı heryerde satılmıyor.
Kolay gelsin.

Merhaba, bisikletlerinizi nasıl temizliyorsunuz ? Bisikletçim bana bezle sil dedi ama özellikle toprak, çamur araziye girince bezle silmek bazen imkansız oluyor saatler sürüyor.
Hortumla bisiklete tazzikli su tutmak zarar verir mi ? Oto yıkamacılardan yada benzincilerden su ile yıkamak ?

Bezle küçük yerler detaylı temizlik için silinir ama hortumla yıkamak zarar verir mi merak ediyorum. Siz nasıl temizliyorsunuz ?

Zorlu bir parkurdan çıkılmış ve üzerinde çok fazla çamur vb. kir varsa su ile yıkamak iyi bir çözümdür en azından kaba pisliğini atmak için.Ben tazyikli su ile göbekler ve bağlantı kısımlarına direk su girmeyecek şekilde dikkatlice yıkıyorum.Ama bu konuda titizseniz hortum ile normal su ile yıkayarak ince temizliğini de bezle yapabilirsiniz.Kadro ve diğer geniş yüzeylerin temizliği ve parlatılması için Bref marka yağ sökücü kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: akn
Göbeklere su gitmemesi için suyu üstten değil de yandan tutarsanız daha iyi olur.

@Ali.K

Ama zaten yağmurda yada çamurlu topraklı ormanlı dağlı yollarda bisiklet yeterince kirleniyor göbeğe su gitse ne olur gitmese ne olur sürerken zaten orasıda kirleniyor, ıslanıyor ki ?

Göbeğin içine su kolay kolay kaçmaz ama tazyikli suyu alıp göbeklere sıkarsanız işte o zaman kaçar.Göbeği açıp suyu çıkarıp tekrar yağlamanız gerekir.

merhabalar acaba bisiklete tazyikli su ile yıkayıp sonra silmenin ne gibi bir zararı vardır çevremde tazyikli suyu önermiyorlar ama sebebini de bilmiyorlar acaba bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?

Ben normal yıkamak yerine, tazyikli su tutturuyorum. Tazyiklinin tek kötü yanı bisikletteki yağı yoketmesi. 2 haftada 1 tazyikli su tutturuyorum bisikletime ve zinciri 2 haftada 1 yağlamak zorunda kalıyorum :) Tazyikli'nin tek iyi yönü, nokta pislik bırakmaması :)

Tekerlek göbeklerine su kaçtığı takdirde paslanmaya neden olur, ileri ki zamanlarda kullanılmaz hale gelebilir. Tazyikli su bisiklet için pek tavsiye edilmez.

bisiklet mtb olduğu için zincirdir dişlidir çok kir ve toz tutuyor sürüş engelliyor bence de tazyikli iyi bir çözüm

@erygnd

teşekkürler ...

Geri