Scudo Sports

Bisiklet ayarları

K

Kirik Kapi

Silinmiş hesap
Bisikletim yaklaşık 10 senelik, market bisikleti olarak tabir edilen bisikletlerden. Markası Corvette. Bir ilanda benzerini buldum buyrun link,
(link)
Bisiklet 10 senelik ama her tarafı pas tutmuş durumda vites sistemi bozuk frenlerinden gıcır gıcır sesler geliyor sele yüksekliği ayarlanmıyor çünkü vidası tutmuyor.
Benim de bisiklete karşı çok büyük bir ilgim var ama ailem 12 yaşımdan beri sürmeme izin vermiyordu. Şimdi yani 6 sene sonra tekrar sürmeye başladım ama bu bisiklet beni çok zorluyor.
Sele yüksekliğini ayarlayamadığım için dizim ve sırtım ağrıyor.
Kendi başıma bisikletimi tamir edebilmemin imkanı var mı? Çok masraflı olur mu? Yeni bisiklet almak için en az 2-3 yıl beklemem gerekiyor. Yani ekonomik sıkıntım var bu yönden.
Ne yapmamı önerirsiniz?
Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Scudo
tabiki kendin bakımı yapabilirsin ilk olarak bisikleti komple söküp temizersen en azından binmek için uygun hale gelebilir. fotoğraflarını paylaşırsan bisikletin fikir vermek çok daha rahat olabilir.

Bisikletin fotoğrafını sabah çekebilirim ama aynısından bir tane buldum. Linkini bırakayım.
(link)

İlgilenen olmadı ama bisikletimin fotoğraflarını ancak çekebildim.
Bu bisikleti nasıl temizlerim hangi malzemeleri nereden bulabilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Edit: Fotoğraflar çok yer kaplayacağından spoiler içine aldım. Başka bir şey mi yapmalıydım bilemedim.

Tekrar Edit: Bisiklet 24 jant 18 vites kadro boyunu bilmiyorum.

@Kirik Kapi Paslanan parçaların pas sökücüyle temizlenip ardından yağlanması gerekir. Göbek ve arka dişlileri temizlemek için tekerlekleri sökmelisin. Aynı şekilde sele borusu ve gidonu da söküp temizleyip tekrar yerine takmalısın. Pas sökücü olarak würth pas sökücü sprey kullanabilirsin. Bisikletin arka ve ön aktarıcısındaki hareketli parçaların da görevlerini tam yapması için WD40 gibi bir ürünle temizlenip sonra da makine yağı veya bisiklet için özel satılan ürünler ile yağlanması gerekir.
Vites ayarları zaman içinde bozulmuş olabilir. Bunu bilen birine, hatta iyi bir bisiklet tamircisine ayarlatman gerekebilir. Kendin yapman zor. Frenlerin ayarlanması, kablolarının WD40 ile çalışmasını sağlayıp fren papuçlarını yenilemen de yerinde olacaktır. Kadroyu da bir temizlersen bisikletin senin işini görecek hale gelecektir.
Ben özetlemeye çalıştım ama forumda sana daha çok yardımcı olacak çok sayıda üye mevcut, ayrıca bütün bu bakım çalışmalarına ilişkin daha detaylı bilgiler forum konuları içinde zaten bulunuyor.
Kolay gelsin.

Arkadaşlar bisikletimin gidon boyunu yükseltmem lazım ancak gidon boğazında yeterli uzunluk yok yani tam ismi gidon boğazımı bilmiyorum ama gidonun bağlandığı kısım açtım altına yükseltme halkaları takıcaktım açtım ama takarsam vida girmiyordu anladınız siz :D bunun için birşey yapılabilirmi biliyorsanız ürün linkide atarmısnız lütfen.
Birde kaliteli bir dış lastik istiyorum gerçekten bayağı baktım nete ama hangisi kaliteli olduğunu bilmediğim için marka önerisinde bulunurmusunuz lütfen.
son olarak ergonomik gidon alimünyum bulabileceğim bir site varmı.(gidon orta kısımdan bağlandığı yerin sağı ve solundaki yerler düz oval şeklinde daha rahat tutuluyor ve eli yormuyor bir bisiklette görmüştüm)
Bisiklet 2016 kron rc 1000
Cahilliğim ve anlatamama kabiliyetsizliğiim için özür dilerim ama yardımcı olursanız çok sevinirim.

Adaptör kullanabilirsiniz

Geri