Scudo Sports

Bisiklet Alma Kararım Üzerine ve Tavsiyeleriniz...

@Çağatay Çağlar

Hocam siz ne diyorsunuz bisiklet boyu hakkinda bilgi verir misiniz ustteki msajimda bilgileri verdim.

Scudo
@sami06

Kadro boyu hakkında hiçbir şey diyemem. Çünkü kişilerin boyları aynı bile olsa bacak boyları değişebiliyor ve kadro boyu da bacak boyuyla alakalı bir mevzu. En iyisi bisiklete binip denemektir. Kaba tabiriyle bisikletin kadro borusu üzerinde ayakta duruyorken ve ayaklarımız yere rahat bir şekilde temas ediyorken kadro borusunun bacak arasına temas etmesi uygun değildir. 2 parmak kadar boş mesafe olması önerilir ki zaten mantıken de daha rahat bir kullanım sunar. Ben 19" şehir bisikleti kullanıyorum ve boyum 183 cm. Bir boy büyük bisikleti denemiştim, onun da kadro borusu bacak arama temas etmiyordu ama 19" daha rahat geldi bana. Boyun 172 cm ise muhtemelen 19" bisiklet biraz sıkıntı yaratabilir. Bisikletten bisiklete, bacak boyundan bacak boyuna değişiyor elbette. 17" ve 18" gibi kadro boylarına sahip bisikletleri sırayla deneyin, zaten içinize en uygun olanı direkt sinecektir!

Herkese tekrar merhabalar...

Sonunda kararımı verdim arkadaşlar benim için çok zor oldu ama doğru bir karar oldu heralde.

Şöyleki öncelikle bir dağ bisikleti alacaktım sizinde bildiğiniz gibi. carraro 417 kron xc 250 derken 2. el carraro 419 buldum onu alacaktım ama kadro boyu uymadığı için almadım ama iyikide almamışım. Çünkü benim okuduklarım, kullanan arkadaşların tecrübeleri üzerine şehirde dağ bisikleti sürmenin hammallık olduğunu ve bir çok kişinin dağ bisikleti alıp pişman olup daha sonra şehir bisikletine geçtiğini okudum. bu yüzden bende şehir bisikleti almaya karar verdim. bisiklet olarak ise CARRARO 904 PRİZMA almaya karar verdim, tabi aklımın bir köşesinde de salcano city sport var. Buna pek takılmadım açıkçası ben bisikletçiye gittiğimde hangisi benim hoşuma giderse onu alacağım, ikiside beni mutlu edecektir.

Tek sorunum var ben azda olsa toprak yollara ya da taşlı yollarda gidersem bir sorun olur mu diye düşünüyorum olmaz herhalde. Hafif olması için düz maşa almak istiyorum, eğer baktım olmuyo biraz idare eder amortisörlü bir maşa alırım.

Bütün yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sizin ve bu forumun sayesinde doğru bisikleti alacağımdan eminim.

Son olarak Kayserili arkadaşlardan yardım bekliyorum bu söylediğim bisikletleri carraro 904 ve salcano city sport u nerden alabilirim, bildiğiniz önereceğiniz yerleri bekliyorum. Bu uzun yazımı üşenmeyip okuduğunuz için teşekkürler.

En doğru kararı vermişsin.Bende önce kron xc250 417 turner felen bakıyordum ancak onları almanın benim için uygun olmayacağını fark ettim.Şehir içinde dağ bisikleti sürmek akıl karı değil.Salcano city sport 21 vs ile Carraro 904 prizma araında kalmıştım.Gönlüm Carraro'dan yana ama belli olmaz. Sana söyleyeceğim doğru bi karar yapmışsın...

@emre4335

Bence hangisini alirsan al pisman olmazsin heralde cunku ayni sinif bisikletler. Ben duz masa almayi dusunuyorum ya carraro 904 ya da salcano city sport 24 duz masa vr oluyo herhalde. Gorunce hangisini begenirsem onu alacam. Hafta sonu kayseriye gidecegim bisikleti de ordan alacam alinca resimlerini goruslerimi eklerim.

Geri