Scudo Sports

Bisiklet alırken yanında neler almak lazım...?

Tepki
10
İsim
Mehmet Çetiner
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Raleigh-USA
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar yeni bir bisiklet alacağım bisiklet alırken yanında ne gibi ekipmanlar almam gerekiyor... Ve marka olarak ne tercih etmeliyim...
Örneğin: zincir yağı olarak nasıl bir seçim yapmam gerekiyor veya pompa, alyan takımı, ön ve arka aydınlatma, hız göstergesi, bunların bazılarını bisiklette taşımak için çanta, patlak lastik tamir ekipmanları... ve aklıma gelemeyen teçhizatlar...
Biliyorum uzun bir liste oldu bunların hepsi ihtiyaç oldukça da alınabilir ve o zaman daha isabetli kararlar alınabilir işte ben bu noktada sizlerin deneyimlerinden faydalanmak istiyorum ve almışken hepsini bir arada alıp tek bir ödeme planı yapmayı istiyorum..
Yardımlarınızı bekliyorum modeller ve markalar hakkında bilgi vermeseniz bile alınacak veya lazım olabilecek malzemelerin listesini verebilirmisiniz...
Şimdiden teşekkürler herkeze...
Bu arada alacağım bisiklet "carraro 475 j race" sanırım en önemli şeyi en son yazdım :S

Scudo
Tekrar merhaba arkadaşlar mesajıma cevap alamamak beni üzdü :( gereksiz bir soru sorduğumu düşünmüyorum... Fakat sorunumu kolaylaştıracak şekilde yenileyeceğim:
Kendime göre bir liste yaptım listeyi aşağıda veriyorum sizlerden ikinci ve son isteğim listede verdiğim ekipmanlar için bildiğiniz kadarıyla marka ve model tavsiye etmeniz...
Önceden de söylediğim gibi alacak olduğum bisikletle birlikte bu malzemeleri de almak istiyorum ve bisiklet seçimi benim için gerçekten zor oldu bisiklet seçiminde de sizlerin yardımıyla seçimimi yapmıştım şimdi de sizlerin tecrubelerinizi ve yardımlarını bekliyorum...
1: Pompa
2: Sele altı çanta (veya sele altı bagaj ve üzerine uygun çanta)
3: Hız/Km göstergesi (bakım periyotlarını belirlemek amacıyla)
4: Zincir Yağı
5: Alyan anahtarı lokma takımı tornavida pense vs.
6: Patlak lastik tamiri içingerekli malzemeler
7: Eldiven
8: Suluk ve suluk kafesi
9: Kadro zincir muhafazası
10:Sele altı çanta (lazım olabilecek acil durum aletleri için)
11:Aydınlatma seti
12:Barend
13:Kask
14:Gözlük

Bu soru basit gibi görünse de, o kadar çok marka ve model var ki!!!
Hatta bir çoğunun bilinen markası bile yok.

Evet haklısınız...
Ama en azından listede sizin kullandığınız ekipmanlardan varsa siz ne kullanıyorsunuz ve memlunmusunuz veya şimdiki aklım ola şunu alırdım diyebileceğiniz bir parça varmıdır...

En azından bir zincir yağı önerisi en acili bu bisikleti alınca üzerindeki koruyucu kalın yağı temizleyip tekrar yağlamak gerekiyor yanlış okumadıysam forumlardan...

@Mehmet Çetiner

1-bar göstergeli küçük pompa
2-kask (bell -giro ) standart modeller
3-sigma saat ,paran yettiğini al.su geçirmezler sağlamdır.
4-zincir yağı :motorex wet lube
5-eldiven, yazlık kışlık (no fear)
6-arka far acil, ön far gece sürmüyceksen acelesi yok
7-gözlük Oakley .alabiliyorsan bikere alırsın ,ömür boyu kullanırsın
8-yedek iç lastik.tamirle uğraşmaktan kolaydır.

Bundan sonrası sürdükçe ihtiyaçlarına göre şekilleniyor.turlara çıktıkça kıyafetten sırt çantasına kadar lazım olanı alırsın.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çetiner
merhaba ilk önce bisikletini, sec derim çok karışıcak düşünçelerin,o kadar çok seçenek varki ekipman parana göre bisikleti,aldıgın yerden alırsın.
yardımcı olurlar.

Herkese çok teşekkürler listemi genişlettiiniz için ve öneriler için...

@CevdetÖZTÜRK

Çok teşekkürler sorumun tam cevabı için hassasiyetiniz için... Önerilerinizi kesinlikle dikkate alacağım

sakın ha vazgeçmeyin listeye bakıp.
öncelik sırası yapın güvenliği gözönünde bulundurarak bence.
hepsini birden edinmek kolay değil.

Galiba en önce kask alınması gerekir, ancak yukardaki listeler mükemmel olmuş.zamanla hepsini tedarik etmek gerek.

Ben ilk bisikletimi alır almaz başka bir dükkana gidip :) sırasıyla; kask, eldiven, yedek içlastik x 2, pompa, ayaklık, zil, suluk kafesi almıştım.

Daha sonra ufak tefek tamir malzemesi, km saati, yama seti, barend aldım.

1 ay sonra da forma, tayt, ayakkabı, pedal, port bagaj, wd-40 falan almıştım.

Bence siz de alacaklarınızı bir sıraya koyun ve yavaş yavaş temin edin. En önceliklileri ilk sıraya koymak şartıyla.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çetiner
Bence en önemli olan Kask Gözlük, Eldiven alınmalı. Daha sonra patlak malzemesi, suluk, pompa gelmeli.

Saygılar.

Geri