Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Scudo
@Mehmet Metin Levent peki bunu 2 dakkalık deneme turuyla anlayabilir miyiz hocam.Yani üst boru apış arama değmiyorsa tamam bu iş oldu deyip almalı mıyım? Yoksa hiç bulaşmayım mı?

Abi bu bisiklet dağ bisikleti. cm olarak değil de beden olarak L yazıyormuş kadroda.Benim dikkat etmem gereken tek nokta bacak arası mıdır bisikleti denerken yoksa başka noktalara dikkat etmem gerekir mi?İnternetten araştırdığım tablolar genelde 1,75 cm e kadar M kadro 1,75 cm üstü L kadro gösteriyor. 2 cm fark ciddi olumsuzluklar doğurur mu?

tşk ederim abi.Bunları okumuştum.Aslında sormak istediğim şu siz tabi aradan 5 yıl geçtiği için ben tam anlatamadım galiba derdimi. Siz de bundan 5 yıl önce L beden dağ bisikleti almışşınız aslında boyunuz 1,74 sizin de M beden almanız gerekliymiş ama iç bacak ölçünüz dolayısıya L beden alarak doğru bir tervih yaptığınızı belirtmişşiniz.Şimdi benim durumum da sizinle aynı. Boyum 1,73 ama almaya niyetlendiğim bisiklet L beden.Sadece iç bacak ölçüsüne bakarak L beden bisikleti almalı mıyım? Yoksa başka dikkat etmem gereken birşeyler var mı?Siz daha sonralardan L beden dağ bisikletinten bir rahatsızlık duydunuz mu?

Aynı şeyi yüz kere sordum farkındayım abi.Kusurama bakma lütfen.

Merhaba sevgili arkadaşlar.
Bir konuda yardım isteyeceğim..

Uzun araştırmalarım sonucu kendi ölçülerimi çıkardım. 170 cm boy ve 72 cm iç bacak ölçüsü ile, bana uygun olan yol bisikleti 48 cm kadro ölçüsü çıkıyor.

Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı ve bir mtb aldım, 48 kadro. Carraro 320 force modeli.

Bu bisikleti süemeye başladım, gerek burada okuduklarım, gerekse İnternetten ulsvşksşpim tüm ölçümlere bisikleti kendine göre ayarlamaya çalıştım ama hala bir gariplik var. Gidon en alt seviyede olmasına rağmen sanki uzanıyormuşum bi geliyor ve bileklerine fazla yük biniyor, bileklerim ağrıyor. 48 cm kadro bana büyük mü acaba, daha küçük dağ bisikleti var mı?

Bu bisikleti nasıl kendime uydurabilirim?
.

@Sergüzeşt 48 cm kadro demek için dağ bisikletinde inç ölçüsünü baz almanız lazım 1 inç 2.54 cm olduğuna göre sizin bisiklet 19 inç civarına geliyor ama sizin ihtiyacınız 16 inç bir dağ bisikleti.

@trainspotting35Peki, bu elimdekini saymadım, kendime göre nasıl uydururum? Veya uyursam ayarlasak bile ağalık sorunu yaşar mıyım sizce? 3 inç az değil

@Sergüzeşt Bence hiç uydurmaya çalışmayın çünkü uymaz küçük kadro bir şekilde uydurulsa bile büyük kadroyu uyduramazsınız.

Bu fikirler benim şahsi fikirlerim.

Gidon alt seviyede olduğu zaman zaten bileklere daha çok yük binmesi çok normal ileri uzanmamaniz için gidon yukarıda olmalı.

@Sergüzeşt
Gidon boynunu ayarlı gidon boynu veya açılı boyunla yükseltebilirsiniz. Bilek tutuş açınız değişir. Bir de ergonomik elcik alırsanız biraz daha konfor sağlamış olursunuz.

Mosso black edition S M kadrolardan hangisi uyar?
Boy 172 bacak 84

@frkn5114 Bacak ölçüsü doğrumu aldınız bilmiyorum ama. 1.68 boyumla Mosso Wildfire s kullanıyorum.

@frkn5114 74 Demek istediniz herhalde, insanların boy anatomisine aykırı 1 ölçü söylediniz. Size tavsiye 29" jantlı 16" (normal 27.5" jantlı bisiklette 17"e denk geliyor ki bu tam size göre) kadrolu bisiklet almanız. Ya da 27.5" jantlı 18" size uygun olabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bacak boyum kısa benim(poposu yere yakın olandan korkacaksın der atalar ) o nedenle dışardan bana bakan 18 abi diyor ama 16 da rahat ediyorum ben. Eski güzel günler ne güzeldi, tek boy kadro, bisikleti binmek isteyen o kadroya uyum sağlardı. Oversize bir bianchi almıştım mesela, hava direnci neymiş, gidona erişmek için nerdeyse yere paralel hale geliyordu gövdem. Tabii, almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık ve 24 ocak 1980 kararlarının cilasını 12 eylül 1980 de çektikten sonra 1990ların ikinci yarışında gümrük birliğine girdik ve film orda koptu. Boy boy kadrolar, grup grup setler, kısım kısım modeller. Herşey var huzur yok. Bana bisiklet sorana hangisi iyidir diye, sürerken keyif aldığın bisiklet en güzelidir. 500 lira olmuş 500bin lira olmuş farketmez. Diyorum. Konfor huzursuzu olduk. Bende de var. Bir şey alacaksam yarim numara küçüğü ve yarım numara büyüğü var mı, varsa getir hele deneyek diye işkence ediyorum hadi etmeyeyim desem eve gidince huzursuz oluyorum acaba yarım numara şöylesi daha mı iyi diye. Konfor rahatsızlığı hepimizin derdi. Allah kolaylık versin.

Şimdi de üst boru ölçüsü çıkmış.

@Mehmet Metin Levent
Katiliyorum usta ;
Altındaki bir bisiklet birader Man kamyon değilki bu konfor a bakasin. Sonuçta insan gücüyle çalışan, seni yoran ,haşat eden bir şey .Bunu kabullenmek en doğrusu :D

@frkn5114 ayağın ile bacak arana kitap koy aradaki mesafeyi ölç

kadro boyunu bir türlü seçemedim. internette türlü türlü tablolar var ama toplamda iki farklı değer alıyorum. ikisi arasında seçimi bir türlü yapamadım ve son çare olarak gidip bir bisikletçide deneme yapmadan önce burada sorayım dedim.

boy 178 cm, bacak boyu 78-79 cm. kadro boyu 46cm mi 51 cm mi olmalı. kullanacağım bisiklet şehir bisikleti, mosso legarda 1821. kadro boyu konusunda yardımcı olur musunuz?

Geri