Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Arkadaşlar merhaba,

boyum 192, kullandığım bisiklet ise Kross vento 3.0 2018 size=L
bisikleti 5 aydır kullanıyorum fakat sprinte geçince kollarım çok aşağı iniyor bu da çok rahatsız ediyor.

2. olarak ise bisikleti satabileceğim bir bisikletçi olabilir mi? hatta bunu satıp üstüne para verip daha iyi bir bisiklet alabileceğim.

Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Merhaba herkese.54 kadro yol bisikletim çalındı.Babam hediye olarak 56 kadro şehir bisikleti almış.Dizlerimde bi ağrı ve diz kapağında sürekli tıkırtı ve şişme yapıyor.Mr ve röntgen çekildim bişey çıkmıyor.Bunu büyük kadrodan dolayı yapar mı?Bu gibi şeyler yaşayanlar var mı? Boyum 1.73 iç bacak boyum 82 cm

benimde boy 190 iç bacak boyu 90 cm. şehir bisikleti bakıyorum. kaç cm kadrolara bakmam lazım.

Arkadaşım için bisiklet alacağım. Kendisinin bacakları biraz uzun 175 cm ye 88 cm bacak boyu var. Bu kapsamda 58cm kadro boyu çıkıyor fitness bisikletler için. Ancak alacağımız bisikletin 54 cm boyu kalmış sadece. Merida Speeder 20v bisiklet, biraz yol bisikleti geometrisine sahip oldugu için daha küçük kadro da uygun olur diye düşünüyorum ama sizce de uygun olur mu?

Ölçüye göre 58 cm ölçüsü olan birne 54cmlik bisiklet çok fazla sorun yaratır mı?

Herkese merhabalar,

Aslında başka bir bisiklet bulmuştum ancak bu akşam bir tanıdığımdan çok temiz Mosso Cavalier denk heldi.

Bisikletin kadro ölçüsü 54 ve benim boyum da 171-172 civari. Saatlerdir arıyorum ancak o kadro bana olur mu bir türlü ne bir tablo ne de Mosso'nun kendi sitesinde herhangi bir şey bulamadim.

Denemeye gideceğim elbet ancak öncesinde Mosso Cavalier kullanıcıları fikir verip bunun yanı sıra boylarını ve Cavalierlerinin kadro ölçülerini yazabilirler mi?

Şimdiden teşekkürler :)

@Kubrayigitt
Hanımefendi bisikletin kadro boyu anlattıklarınıza göre büyük tavsiyem imkanınız varsa boyunuza uygun bisiklet almanızdır.

@canberkvt
Tavsiyem 52 kadro satın almanızdır.
@cihataktag
54 kadro ufak gelebilir bulabilirseniz 56 kadro satın alınız.

@fberen
59-60 cm kadro boyu size uygun görünüyor tabi sabit maşalı şehir bisikleti için.

@Fırat Ç. Hocam öncelikle teşekkür ederim ilginize.

Bisikleti sıfır almayacağım, tanıdığımdan buldugum bisiklet ise 54 kadro. Yani bunu almazsam 52 kadro veya o boyutlar için bekleyeceğim ya da başka bisikletlere bakmam gerekecek.

Acaba 54 kadro beni çok mu rahatsız eder, alırsam pişman olur muyum yoksa hani "52'de olur 54'te ancak tercihen 52 daha iyi" mi diyorsunuz? Eğer 54'te olur diyorsanız deneyeceğim.

@Kubrayigitt
İç bacağı doğru ölçtüğünüze emin misiniz? Boyum 181, benim iç bacağım 83.

merhaba boyum 170 aldığım kadro 46 cm. Ayaklarım yere değiyor ancak ilk gün sonunda (30 km) yaşadığım ağrılar kadro boyu hatası kaynaklı olabilir mi?

@echosera Aldığınız bisiklet türü nedir? Yol , Mtb, Düz maşa vb.. Aralarında kadro boyu farklılık gösterir.

@echosera @echosera Hibrit bisikletlerde fark göstersede 48 CM Kadro 18'' denk gelir. 46CM ise 17" denk geliyor. Tabi bacak boyu gibi önemli etkenler mümkün. Boyunuz için ideal ölçü 16-17" 170-175 (Bacak boyu hesabı dikkate almadan.) Kadronun size büyük geliyor olması olası. "Bacaklarınızın yere değmesi kadro boyunuzu değil , ideal sele ölçüsünün ayarlanmamasından dolayı olabilir." bunu
adresinden de izleyerek yapabilirsiniz. Sele ayarlarından sonra 20-25 dakikalık kısa bir tur atın. Ağrılarınızın devam edip etmediğini gözlemleyin , ondan sonra kadronuzun durumunu değerlendirelim.

@yoldakigenc bacaklarım bisikleti ortaladığımda yere değiyor yani seledeyken değil. Bu bisikleti alalı bir gün oldu baya da kullandım geri verebilir miyim emin değilim. 46 cm sizin bahsettiğinize göre doğru bir ölçü oluyor bu durumda.

@echosera @echosera Bisikleti sıfır aldıysanız mümkün olası durumlar. Ayrıca Şu tabloyu inceleyerek , iç bacak boyunuzu hesaplarmısınız.
qvGnzD.png

Ağrılarınızın bisiklet sürmeye tekrardan başlamak ve/veyahut yeni bisiklete alışma sürecinden dolayıda olabilir. Bunu kadroya vurmamak gerekiyor. Yine de kontrol amaçlı teyit edin. Sele ayarı gerçekten önemli bir durum , gerekli şeyleri kontrol edip sürüş yapmadan kesinlikle buradan , şuradan kaynaklı diyemeyiz.

@echosera

Daha önce bisiklete biniyor muydunuz? ilk zamanlar ise kas ağrılarının olması gayet normaldir. Kadro 46-47 bayanlara pek sorun yapmaz. Zaten aldığınız bisiklet hibrit yani şehir tur bisikleti.

Acaba sele boyunu tam ayarladınız mı ?

Kabaca ölçü için: pedallar aşağıda iken ayak topuğunuzu pedal üzerine yerleştirin, değdi değecek kadar olmalı.

Selede otururken parmak uçlarınız yere ya değer ya da değmez. Ayaklarınız yere değecek diye seleyi aşağı indirmeyin.

Bisiklet üzerinde iken ayaklarınızın yere değmesi gerekmiyor. Bu herkesin genel olarak, korkudan dolayı yaptığı bir hatadır, işte ayaklarım yere değsin, bir şey olursa filan rahat dururum vs.
Duruşlarda frene basıp seleden aşağı inmeniz gerekiyor sadece, o kadar :) zaten zamanla buna alışıyorsunuz.

Hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: pancama
@echoseraEsimin boyu 168 ic bacak boyu 76cm, 44-46 kadrolari agrisiz bir sekilde kullaniyor. Bence kadro boyunda degilde sele yuksekligi ve selenin terazisi ile ilgili problem yasiyor olabilirsiniz.

Mesela benim selem one yatik iken el bileklerime cok agri oluyordu, ufak bir terazi yardimi ile duz olacak sekilde ayarladim problem kalmadı ama esim arkaya dogru yatikken daha rahat ediyor.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba,
forumu uzun süredir takip ediyorum ama üyelik ve mesaj sayısı açısından yeniyim.
epey bir arama yaptım, evet bu konuda çok başlık var ama her biri bir kişinin özel sorusu için açılmış günübirlik başlıklar. tıpkı bu başlığın da olacağı gibi.
gördüğüm kadarı ile sitede kadro boyu hesaplamasını etraflıca açıklayan, derleyip toparlayan bir başlık ya da rehber yok. Bence çok büyük eksiklik. Var da görmediysem, özür dilerim deyip konuya geçeyim.

48 cm kadro boyuna sahip bir mtb almıştım (boyum 177, iç bacak boyu 79 cm). Uygun gibi hissediyordum. Bir süre sonra yol bisikletine geçtim. Şimdi mtb'yi satıp bir şehir/hibrit bisiklet alıp eşimle ortak kullanmak istiyorum.

Ancak gelin görün ki yerli yabancı her sitede farklı veriler mevcut. İkinci el baktığım için haliyle elimde bir üç aşağı beş yukarı bir kadro ölçüsü olmalı ki seçenekleri eleyebileyim.

eşimin boyu 1.52 cm, iç bacak boyu 68 cm. Benim 48liği deneyince büyük, eğimli üst borunun da etkisi ile sanki 3-4 cm küçük olsa olacak gibi ama;

1- bu siteye göre 38 cm olmalı: (link)

2- buraya göre 44 olmalı: (link)

3- buraya göre ise 46 olmalı: (link)

4- bisiklopedi de 68 cm iç bacak boyunu bacaktan saymamışlar bile: (link)

açıkçası kafam bayağı karıştı. ikinci el bakarken kadro boyunu nasıl kestireceğimi şaşırdım kaldım.

herkese çok teşekkür ederim. boyun ve popo ağtım geçti denecek kadar azaltı. bileklerde sanırım yokuş aşağı yükleniyorum o nedenle olabilir. Sele ayarına bakacağım tekrar

Öncelikle yaşım 12 boyum 1.65 ve L boy bir bisiklet aldım. Tabii zamanla boyum uzuyor fakat şuan çok büyük bir sorun çıkartır mı? Bisikleti sorun çıkmazsa 5-6 sene kullanmayı düşünüyorum. Arasıra 5 dakikalık inişler yapıyoruz tepelerden falan ve bazı günlerde 10-20 km düz yol gidiyorum. Bana çok ciddi sorunlar çıkartır mı?

@Kudret Kurtcebe Sa. Kudret abi,

İkinci el scott scale 70 almak üzereyim.Bisiklet L beden. Benim borum 1,73 ve bana M beden bisiklet daha uygun olur diye biliyorum ama bisikletin sahibi 1,72 boyundaymış ve 170--180 arası için ideal diyor L beden için.Bisikleti 1 hafta sonra görme imkanım olacak nasip olursa.Bana ne tavsiye edersin abi?Sadece bisikletin üst borusunun kasıklarıma değmemesi yeterli midir? Yoksa başka dikkat etmem gereken bir husus var mı?

Geri