Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Hocam küçük boy atası kullanımı için iyi demişsiniz boyum 189 18 inç kadro cok mu küçük kalır almak istediğim bisikletin sadece 18 inç i kalmış eğer cok küçük olursa başka model bakacağım

Scudo
Boyum 1.80 cm 59 kadro aldım büyük geldi. 55 kadro ideali ama 50 kadro aldım. Küçük kadro daha rahat geldi bana. Denemeniz daha iyi olur.

• Hahaha
Tepkiler: okuyucuoptik
@Pisiklet Süren Adam
Yurt dışından alıcağını için deneme gibi bi şansım yok malesef

@KarizmatikEmmi
Öncelikle kullandığınız kadronun marka verilerine bakmakta fayda var. Uygun olup olmadığı konusunda boy ölçünüz bizi yanıltır.
Diğer bir husus selenin ileride ya da geride olması çözüm olmaktan ziyade başta bel ağrısı, doğru kuvvet uygulayamama gibi sorunlar gösterir. Gidonu da yükseltmekte işe yaramaz. Gidon boğazını daha kısa seçmeyi deneyebilirsiniz. Seleninizin doğru ayarda olmasına dikkat edin. Mümkünse seleyi'de önde/arkada kullanmayın, su terazisi ile düz şekilde ayarlayarak kullanın.

Şu görsellere bakmanızda fayda var.

IMG_2345.JPG

IMG_2344.JPG

@Cyanide
corelli head tube denen kısmı biraz kısa yapmış kadroya göre gidonu 2 cm yükseltince rahatladım
gidonunda açılarını pek beğenmedim onuda değiştireceğim
seleyi ileri geri ayarlamak beni rahatsız ediyor denemiştim eski haline aldım

merhaba, ben de bu konuda sıkıntılı olduğumdan internet ortamından bisiklet alamadım.
boy 1.80 kg 77 ama bacak boyu denilen ve iki kol uzunluğu-kısalığı denilen şey bende var.
bacak boyu 76 olunca 46-50 arası kadro olduğunu bir bisikletçi arkadaş söyledi. kollar uzun ama bacak boyu çok uzun değil.
arada kalan bir kadro bacaklarına sahip olduk haydi bakalım.
bu nedenle 48 cm whistle guepago 1830 3 vites full deore bisikleti 2620 tl ye velesbit den kaçırdım.
benim açımdan kadro belirlenmiş olsa bile ben görerek ve deneyerek bisiklet alma durumunda kalacağım,
bisiklet markalarının da kadro ölçülerinde farklı tasarımlar olabiliyormuş.
artık ankara üzerinden bisiklet bakmaya başladım.

Sedona 410 düşünüyorum, boy 1.68, iç bacak boyu 74-75. 44 ve 48 arasında kaldım. Şimdiye kadar okuduğum yorumlarda muhtemelen 44 uygun gibi düşünüyorum. Profesyonel arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

1,60 boyla 28" jant, s beden (46 cm) yol bisikleti , m beden şehir bisikleti kullanıyorum (bacak aralığı 69 cm , Giant kadro geometrisine göre). Bu boyla kadro boyunun hiç bir önemi olmadığını düşünüyorum. Yani daha küçük kadro bulsam dahi 28" jant'ın önümde engel olduğunu düşünüyorum..Yeter ki yürek olsun, sağlık olsun :)

@badocan Yanlışınız olduğunu düşünüyorum. Jant ölçüsünün 28' olması bir şeyi değiştirmiyor yeter ki kadro size uygun olsun.

@1800210022 Size 48 daha uygun olabilir diye düşünüyorum.

@badocan
Bu gibi durumlarda özellikle kişiye özel kadro üreticileri 700 değil 650b jantlar üzerine kuruyor sistemi :harika:

Alıntı;
(link)

“Kişiye özel” yapılan bir bisikletteki en önemli özellik bisiklet geometrisinin kullanıcının vücut ölçülerine ve istenen sürüş karakteristiğine uygun yapılmasıdır. Bisiklet geometrisi derken aklınıza sadece üst boru uzunluğu veya sele borusu yüksekliği gelmesin. Asıl önemli olan bisikletin sizin ölçünüze göre yapılırken bisikletin sürüş dinamiklerinin de size uygun tasarlanmasıdır. Özellikle vücut ölçülerinde standartların dışında oranlara sahip olan kullanıcılar özel üretilmiş bisikletler sayesinde gerçek performanslarını yola aktarabilmektedirler.

Bunun en iyi uygulama alanını özellikle boyu kısa olan bisikletçilerde görebiliriz. Boyu 165cm den kısa olan kullanıcılara 700c (28”) teker boyutunda bisikletler yerine çok daha iyi sürüş kalitesine ve dinamiğine sahip olan 650c teker boyutundaki bisikletleri tavsiye etmekteyim. Daha önceki yıllarda büyük imalatçıların modelleri arasında bulunan bu bisikletler artık firmaların daha çok kar amacı ile üretim yapmaları sebebiyle üretim bantlarından kaldırılmıştır. Bunların yerine sele borusu dikleştirilmiş, alın borusu yatırılarak “reach” mesafesi kısaltılmış ve diğer beden bisiklerindeki “rake”e sahip maşalar kullanırılarak bisikletin sürüş karakterini çok önemli bir şekilde etkileyen “trail” mesafesi olumsuz yönde değiştirilmiş bir bisikleti kullanıcıya sunmaktadırlar.

@badocan bu söylediklerinize katılmıyorum çünkü kadro boyu sizin pedala basış şeklinizi belirler ve pedala yanlış şekilde basarsanız uzun vadede diz sakatlıkları yaşamanız çok muhtemel ikinci olarak bel ve bilek ağrıları dağ bisikleti yada şehir bisikletinde insanlar çok fark etmez ama yol bisikletinde bir tık daha etkilidir çünkü oturuş pozisyonu zaten yatık birde kadro boyu küçük olursa çok bel ağrısı ve bilek ağrıları çekersiniz ama insanlar bunu yol bisikletinin oturuş pozisyonundan dolayı sanıyor halbuki durm çok farklı

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@BerkEvren
Hocam bilgi için teşekkürler. Ama benim sorunum kadrodan kaynaklanmıyor. Sorunum jant boyutuyla alakalı. Bahsettiğiniz 650 b jant sadece dağ bisikletleri için geçerli . Yani piyasada 650b jant standartına sahip yol bisiklet mevcut değil. Zira 26" lik dağ bisikletim var ve hiç sorunum yok..

@badocan
Zaten paylaşımım da bu yönde. 650b yol bisikleti üretiyorlar bu sebeple. Hatta lastik seçenekleri için bir çok gravel kadroyu da bu ölçüde seçenler var.

Ek;
(link)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Bisiklet sever 93
Sahip olduğum giant'ın 46" lik yol ve şehir bisikletlerinde, kendime göre ayarlamalar sonucu sürüşte herhangi bir problem yaşamıyorum. Benim sorunun 28" janttan kaynaklanan bisiklete binme, inme esnasında yaşanan zorluk. Teşekkürler..

@BerkEvren
650b kadro yol bisikletini özel siparişle aldık diyelim. Piyasada 650b yol bisikleti lastiğini nereden buluruz ? 640b lastikler sadece dağ bisikletleri için üretiliyor !

(link) buyrun kısa bir araştırma ile bulunabiliyor. Alternatif çözüm üretmeye çalışıyor insanlar, inatlaşma ile çözüm bulamazsınız malesef.

(link) triban 3 serisi 48 ve 51 kadrolar 26 inç jantla geldiler. (link) ikinci el almam derseniz Carraro mevcut 0 olarak.

Merhaba, boyum 174-175 arası. Bisiklet seçiminde zorlanıyorum, beğendiğim bir model var, (link)
bu ürünün benim boyuma uygun olduğunu nasıl anlayabilirim? Araştırdığım kadarıyla kadro boyumun 16-17 inch olması lazım. Fakat ürünlerde böyle bir seçim göremiyorum.

@dunkelgluck Satıcıyla iletişim kurup kadro boyunu sorun. Carraro sitesine göre bisikletin 41, 46 ve 51 cm olmak üzere üç boyu var. İnç olarak 16" 18" ve 20" yani.

Geri