@tharun Çevre yolu konusu biraz sıkıntılı aslında, bisikletinize kavuştuğunuzda hem bisikletinize biraz ısının hem de bedeniniz alışsın, forumda trafikte bisiklet kullanmak ile ilgili arkadaşların tecrübelerini aktardığı başlıklar mevcut, onları da muhakkak okuyup işe gidip gelme işine öyle girin derim. Tavsiye olarak ise çoğunlukla asfaltta kullanacağınız için ve günlük olarak hedeflediğiniz mesafe de az olmadığından sizi daha az yoracak alternatif dediğiniz gibi yol bisikletleri olacaktır. Sakatlığınız diz bölgesinde ki bisiklet sporu dizi oldukça baskılayacaktır, o yüzden adım adım ilerlemenizde fayda var. Yol bisikleti tercih edeceğinizi ve 1000 tl civarı bütçenizi de göz önüne alırsak ikinci el tercihi de mantıklı görünüyor, çünkü bu bütçede nitelikli bir yol bisikleti edinmek zor olacaktır. Açıkçası yol bisikletleri konusunda size tavsiye verebilecek çok daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var forumda, o sebeple spesifik tavsiye kısmını es geçiyorum. Ama siz ufak ufak ikinci el ilanlarını takibe alın derim.
@mikselina46
Kendimin de kullandığı hibrit modelleri tavsiye ederim açıkçası, bütçenizin birazcık üstüne carraro sportive 224 edinebilirsiniz, gayet güzel bir başlangıç tercihi olur bence.
Carraro'nun yanı sıra Sedona 300 S ve Kron TX 250 ye de bir göz atabilirsiniz.
800 civarı bütçede disk fren işine çok girmeyin derim, V fren gayet işinizi görür, disk frenin yaratacağı fiyat artışını vites grubunda Altus'tan aşağı düşmemek üzere kullanabilirsiniz.
Bir başka bisiklet sınıfı olarak da katlanabilir bisikletlere bir bakın, eşinizle ortak kullanacağınız ve daha çok şehir içi gezintiler yapacağınız için kullanım kriterlerinize hitap edebilir diye düşünüyorum.