Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

merabalar ben bi salaklık edip bilmeden etmeden 49 cm ghost cross 1300 aldım ama boyum 1.74 haliyle çok büyük geldi satmak istiyorum hiç kullanılmadı lastikleri bile şişirilmedi düşünen olursa mesaj atabilir. 1 senedir aklımda bu model vardı halbuki de biraz bilgi karmaşası var bu kadro boyları hakkında.

Scudo
@halis33
dostum ben bu gün sedona 345 bisiklet denedim 48cm olanını bana büyük geldi. Boyum 1.70 bu arada 44 cm olanını almakta karar kıldım.

Herkese merhaba. Boyum 1.80 Giant Xtc 7 modelini almayi düşünüyorum. Bana uygun olanın M olduğunu söylediler. Fakat 2. el temiz S buldum ve denedim. Çok uzun sürmediğim için bilemiyorum ama alsam ileride bir zararı olur mu bana?

merhabalar. hem benim hem eşimin kullanabileceği bir bisiklet almaya çalışıyorum. boylarımız 173, 170..

ne dersiniz bize ne tavsiye edersiniz? şehir bisikletleri 28janttan aşağı değil bana biraz zorlanırız gibi geldi. dağ bisikleti almayın deniyor heryerde. ne yapacağımı şaşırdım.

işe gitmek ve sahilyolunda gezmek istiyoruz ilk planda..

@mikselina46

Jant büyüklüğünün yanısıra kadro boyu daha önemli. Bence 28 jant kullanmanızda pek bir problem yaşamazsınız uygun kadro boyu seçerseniz. Sanırım 44-49 aralığı yani Small ve XSmall kadrolar size daha uygun olacaktır. İkinizin de kullanacağı bir adet bisiklet mi almayı planlıyorsunuz yoksa birer bisiklet mi alacaksınız onu tam anlayamadım yalnız. Dağ bisikleti almama konusuna ise katılıyorum, hele hele çift amortisörlülerden kesinlikle uzak durun. Ön amortisör tercihi size kalmış, ama tavsiyem ön amortisörlü bir model alırsanız muhakkak kilitli olsun. Hibrit olarak tabir edilen bisikletlerden kulanıyorum ben kilitli maşa. Hem şehir içi hem de stabilize performansından gayet memnunum, şehir içinde kaldırımdan in-çık falan yapan biraz da spor kullanan biriyim, asfaltta da gayet akıcı hibrit bisikletler. Lastik kalınlığı ne çok fazla ne de çok az olunca hem bisiklet sizi yormuyor hem de makul bir tutunma performansı alınıyor.

Arkadaşlar merhaba. sırf bu soruyu sormak için üye oldum en kısa sürede cevaplarınızı bekliyorum. soruma geçiyorum

bisikletle daha yeni ilgilenmeye başladım ve öncelikle ucuz ve eski bir bisiklet alıp kısa bir süre kendimi denemek ve istediğim keyfi alırsam kaliteli bir bisiklet almayı düşünüyorum. bahsettiğim eski bisikletle şehir içerisinde gezmeyi düşünüyorum çok uzun yol yapmayacagım yani. istediğim türde ve fiyatlarda bisiklet bulmakta zorlanıyorum. boyum 195 ve kadro boyu 43, 26 jant bir solcano buldum ve fiyatı tam istediğim gibi. sizce alırsam çok sıkıntı yaşar mıyım ? dediğim gibi kısa süreli kullanıcam sonuçta. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

@gurur tercih edeceğiniz bisiklet türüne göre değişiyor kadro boyu seçimi ancak, 1.95 boy diyorsunuz. İç bacak boyunuz da önemli ancak size en az 55-58 kadro falan denk gelir. Hatta en az 58 diyelim.

@rata hocam teşekkür ederim ancak söylediğiniz ölçülerde ikinci el bisiklet bulmam olanaksız. anladığım kadarıyla bahsettiğim bisiklet kısa süreli kullanım için bile uygun değil. cevap verdiğiniz için teşekkür ederim iyi akşamlar.

@gurur ikinci el bisiklet bulunmuyor, sıfır bile bulunmuyor nerdeyse çok iyi biliyorum, çünkü benim boyumda 1.90 :) . Daha önce 43 kadro duymamıştım bile ve de 26 jant diyorsunuz, altınızda baya ufak kalır o bisiklet.

Arkadaşlar biri yardımcı olabilir mi hafta sonu şehir ve tur bisikleti alıcam boyum 1.60 bana göre bisiklet bulmakta zorlanıyorum sportive 225 düşünüyorum ama kadro boyları bana uygun değil galiba sitesinde de yazmıyor. Boyuma en yakın linkteki bisikleti bulabildim doğru mudur 16'' bana uygun mu?

(link)

Sagolun bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Merhabalar.
Boyum 194 cm. İç bacak 92 cm.Hesaplamalara bakarsam şehir/tur bisikleti için 60 kadro boyu çıkıyor.
Tabi bu kadro boyu yerli bisikletlerde yok, bianchi ve carraro maksimum 54 kadro boyu üretiyor. Sedona 56. Bütçem 1200 TL.
Carraro modellerinden seçsem çok mü küçük kalır bisiklet.Ne önerirsiniz. Giant escape'ler xl sanırım oluyor. Giant escape ile Bianchi 821 (ikiside v fren düz maşa.) çok fark edermi?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

@zgnclskn

çok teşekkür ederim ilginize
tek bisiklet alıcam. iki kişi kullanacağız. ben en son bmx kullanmıştım. hiç vitesli bisikletim olmadı yani :(

gerçek bir amatörüm. 10 gündür bakınıyorum karar veremedim.
aynı zamanda selesi de olsun istiyorum...
800 lirayı geçmek istemiyorum. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Merhaba öncelikle birçok başlığı okudum ancak benim durumum gibi rastlamadım.

Öncelikle dizimden iki amelyat geçirdim Ön çapraz bağlarım yapay ve menisküslerim alındı. Eski Voleybolcuyum. Amelyatların ardımdan haliyle sporu bırakmamın ardından yaklaşık 40 kg aldım.

Boyum 1,80cm ve kilom 115.

İşyerin çevre yolundan ulaşılabilinecek şekilde 44 km uzaklıkta. Dizimden dolayı çok fazla spor yapamadığımdan belki fazla zorlamadan bisikletle işe gidip gelebilirim diye düşündüm.

Günlük 80-90 km yol yapabileceğim, ilk zamanlar tabiki ağrı sızılar olacak ama beni fazla zorlamayacak bir bisiklet önerebilir misiniz?

Zannediyorum ki önereceğiniz bisikiklet yol bisikleti olacaktır. Bütçem 1000 tl civarında. 2. el bir bisiklette alabilirim. Önerileriniz benim için çok değerli. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

@tharun Çevre yolu konusu biraz sıkıntılı aslında, bisikletinize kavuştuğunuzda hem bisikletinize biraz ısının hem de bedeniniz alışsın, forumda trafikte bisiklet kullanmak ile ilgili arkadaşların tecrübelerini aktardığı başlıklar mevcut, onları da muhakkak okuyup işe gidip gelme işine öyle girin derim. Tavsiye olarak ise çoğunlukla asfaltta kullanacağınız için ve günlük olarak hedeflediğiniz mesafe de az olmadığından sizi daha az yoracak alternatif dediğiniz gibi yol bisikletleri olacaktır. Sakatlığınız diz bölgesinde ki bisiklet sporu dizi oldukça baskılayacaktır, o yüzden adım adım ilerlemenizde fayda var. Yol bisikleti tercih edeceğinizi ve 1000 tl civarı bütçenizi de göz önüne alırsak ikinci el tercihi de mantıklı görünüyor, çünkü bu bütçede nitelikli bir yol bisikleti edinmek zor olacaktır. Açıkçası yol bisikletleri konusunda size tavsiye verebilecek çok daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var forumda, o sebeple spesifik tavsiye kısmını es geçiyorum. Ama siz ufak ufak ikinci el ilanlarını takibe alın derim.

@mikselina46

Kendimin de kullandığı hibrit modelleri tavsiye ederim açıkçası, bütçenizin birazcık üstüne carraro sportive 224 edinebilirsiniz, gayet güzel bir başlangıç tercihi olur bence.

Carraro'nun yanı sıra Sedona 300 S ve Kron TX 250 ye de bir göz atabilirsiniz.

800 civarı bütçede disk fren işine çok girmeyin derim, V fren gayet işinizi görür, disk frenin yaratacağı fiyat artışını vites grubunda Altus'tan aşağı düşmemek üzere kullanabilirsiniz.

Bir başka bisiklet sınıfı olarak da katlanabilir bisikletlere bir bakın, eşinizle ortak kullanacağınız ve daha çok şehir içi gezintiler yapacağınız için kullanım kriterlerinize hitap edebilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mikselina46
Merhabalar, Boyum 193 cm.İç bacak 91 cm. Bu iki bisiklet arasında kaldım. Daha doğrusu kadro boyu bana uygun 1600 tl. maksimum başka bisiklet yok.:)
Hangisini tercih etmeliyim.
1. Sedona 325
2. Scott sportster X50
Beğendiğim model olan carraro 225 maksimum kadro boyu54 cm olduğu için vazgeçmek durumunda kaldım. Carraro tercih edersem bu kadro boyu bana çok mu küçük kalır.Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Carroro sportive almayı düşünüyorum ama boy seçimi yapamadım boyum 187 iç bacak 88 cm kadro boyu ne olmalı size kadronun 55 olanı orta kısmı bacak arama değiyor nasıl bir boyut da almam lazım lütfen yardım eder misiniz

@bt09 dostum bir yanlışlık olması lazım, kendi durumumu örnek vereyim, 46-51 ve 54 kadrolar var sportive serisinde, benim boyum 177, bacak 80 cm. yanlış ebatta kadro aldım 54 kadro var elimde, benimki de değiyor hatta 1-2 cm falan sıkıştırıyor. ama 88 cm bacak boyunda değmesi imkansız?

@obezkirpi
kadro boyu konusunda emin değilim satıcı öyle olçü söyledi ama benim iç bacak boyum şimdi tekrar ölçtüm 85-87 gibi bir şey şehir bisikleti için ne alamam lazım kadro boyu olarak

Geri