Scudo Sports

Bisiklet alımı,ulaşımı ???

Selami53

O PARAYA BİSİKLET ALIRIM !
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Merhaba,arkadaşlar ben İstanbul-Kartal'da oturuyorum,sirkecide ki bisikletçilerden bisiklet almayı düşünüyorum (Kron xc500 veya 750) fakat bisikleti ne şekilde veriyorlar,metrobüstür,iett dir vs. yol yardımında bulunur musunuz ? Şuan eminönünden vapurla haydarpaşa,haydarpaşadan trenle Kartal güzergahını kullanmayı düşünüyorum uygun mudur ? daha uygunu var mıdır ?

Scudo
bahsettiğin güzargah uygun ancak sirkeci den bisiklet almayı bir daha düşün.

@mustafa tanrıverdi

Neden hocam ?

Bisikletin ayarlarını yapıyorsun/yapıyorlar, atlıyorsun, önce vapur, sonra ver elini sahilden Kartal. Bu kadar...

@berkant_atay

Hocam gelebilir miyim dersiniz ? Yaklaşık 2 senedir bisiklet kullanmıyorum ve önceki bisikletim de bisiklet sayılacak tarzda değildi.Gerçi bacak kaslarım fena değil ama hiç denemedim zor mudur acaba ?

evinle arası yaklasik kac km acaba.gelinmesine elbette gelinir.daha once bsiklet aliskanligin varmis o yeterli.hemde daha agir bisikletde kullanmissin.bacak kaslarının o kadar ham olcagini sanmiyorum ama birden yuklenmenede hic gerek yok.yavas yavas aheste olarak.mtb ler ozellikle kalın lastik asfaltta tekerler sorun cok efor saftettriyor.ne kadar performans iyi olsada.özellikle yokuslar.zamk gibi yapisir.maşa asfaltta her zaman kitlenemeli olması tavsiyem.düz maşa bence en iyisi.devamlı arazide kullanmicaksan city tour lastik takmanı tavsiye ederim.istanbulda genelde mtbler city tour tarzi lastik mevcut.bende mtbde city tour slim lastik taktirdim.canavar oldu:D.arazi turlarına yine rubenayı arazi takarsin.fazla mal goz cıkarmaz lazim mutlaka.suyunu ihmal etme:D gunes fena carpar şapka tak+gozluk olmassa olmazlardan.matara taktir.suluk.biskleti aldikdan sonra zaten donanım yukseltme+tamir aletleri mutlaka pesinden kovalıcaktir.artik bisiklet bagimlisi iyice olcaksin.aramıza tekrar hosgeldin.

• Beğen
Tepkiler: Sait Hislioğlu
sahil yolu gözünüzü korkutuyorsa tekrar trenle eve dönün.

• Beğen
Tepkiler: gok
seleye intibak sorununu göz ardı etme :) aldığın sele alıştığın seleden ufaksa, bu ilk yolculuğunda bisikletinle tanışmış ve de kaynaşmış olursun.

Arkadaşlar vazgeçtim sirkeci'den sıfır almaktan,İnternette güzel bir Sedona 761 buldum onu alacağım.
Lastik konusuna gelince 2,50 lik schwalbe lastik var asfaltta öldürmez inşallah :) Ama denedim eski bisiklete göre dağlar kadar fark var,kayıyor resmen.

Yeni bisikletler öyle gerçekten.Bende ilk denediğimde çok şaşırmıştım. Eskiden bilim kurgu gibi görünen mesafeler bu yeni bisikletlerle işten bile değil. Eğer çok dik yokuş falan yoksa şehrin her yerine bisikletle gitmek mümkün.

@volkert

Eğer alacağım bisiklet gerçekten mtb gibi kullanırsam işim kolay ama sahilde vs. asfaltta kullanırsam biraz yorucu olacak gibi. Lastikler 2,50 lik de :D

@Selami53

bende 1.90 lastikler var. en ideali. Düz yolda çok yormuyor, araziyede giriyorum hiç patlamadı çok şükür.

selami takip ediyorumda neden kendini zora sokuyorsun ben sana daha yakınım atla minibüse gel samandıraya gör bisikleti beğenmessen ben seni eve aracımla bırakıcam beğenip alırsanda yine aracımla eve nakliyeni yaparım eminimki eğer bisiklet almaya niyetliysen benim carraroyu beğeneceksin ;)
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=102849

Geri