Scudo Sports

Bisiklet Alıcam Ama Kararsızım Bütçem 600-650 TL civarı Yardımlarınızı Bekliyorum

@muhammed.barutlu

Yanlış yaptığın bişey yok kendi açından haklısın sadece ben genel bir izah yapmaya çalıştım.Bunu yaparken de kötü bi amacım yoktu yanlış anlama.Şİmdi şöle bir açıklama yapmam gerekirse ben ön amartisörlü bir salcano ng 450 sahibiydim 5 sene kadar önce ondan sonra çeşitli yola uyarlamalar yaptım lastikler olsun sele boyu olsun.(Ng 450 sahibi olmamın sebebi ekonomik sebepler ve bilgisizlikten ileri geldi)Her insan ilk bisikletini yanlış almak zorunda değil ama çoğumuz bir hevesle bisiklet alınca mtb alırız ve yanlış olma olasılığı kuvvetle muhtemel!! Ben aynen senin kaygılarınla kendi bisikletimi toplamaya karar verdim ve 1.250 tl gibi bir bütçe ile düz gidon bir amoeba scud topladımhatta.Düz maşa amoeba scud yazarsan google a benim bisikletin ilk toplandığı halini görürsün.Bu bisikletle ben hafif arazi ve düz yol da antrenmanlar yaptım.Benim bisiklete 26'' jant cyclocross diyebiliriz.Asıl senin istediğini karşılayan cyclocross bisiklettir ama ekonomik açıdan seni zorlar.Sonuçta gelmek istediğim yer şu ki 28 jantlı ve düz maşalı bir city bike dır.Hafif off road a uygun lastiklerlede istediğini alırsın gibi geliyo bana.Ama eğer dersenki ben MTB ye kayabilirim sonradan o zaman astroyu düşün tabi ama gerçek off road koşulların da astronun jant seti ve diğer kompenentleri ne kadar uzun ömürlü olucak veya seni ne kadar tatmin edicek o bilinmez.

Scudo
Arazi ve asfalt için dağ bisikleti seçimi iyi.Çünkü mtb ye asfalt city sport tarzı ince lastik takıyorsun.Sürüşü harika.Değişmeli lastik kullanabiliyorsun.Şehir bisikleti kadro ve lastik olarak arazi için uygun değil.Bahsettiğim bisiklet (link) sram x4 .Link sadece göstermek amacıyla verdim.Shimano alivio dengi donanım.Trek fx7.3,trek ds 8.5 hybrid,wahoo 29'',kron xc 250,salcona astro 241 hd olanı kullandım.Salcona astro bu bisikletlerden performans olarak düşük bir bisiklet değil.Performansı çok iyidir.Seri ve hızlıdır.Asfaltta ince lastikte bisiklet akıp gidiyor.Donanım olarak zaten sram x4 shimano alivio ya denk bisiklet.Kron xc 2000 shimano alivio setli bisikletle disk fren hariç aynı özellikte sayılır.Birisinde sram diğerinde shimano.Sram ve shimano tercihtir.Sram rijit.Youtubeda sram vs shimano videolarını izleyeiblirsin. Maşası xcm v3 versiyon kilitli orta seviye iyi maşa var.Carraroda 419 acera arka aktarıcı var 35 tl civarı. Sram x4 ile denk aktarıcı değil.Sramx4 dengi shimano alivio.Kadrosuda iyi.Beyaz rengi mat renge dönmedi.İşçilik güzel.Forumda birisi hd fren setlisini satıyordu.Temizdi.600 tl civarı.2011 serisi olduğu için fiyatı inmiş.Hd frenli olan 13.5 kg.V-frenlisi 12.5-13 kg civarı.Carraro 419 14.5 kg gibi ağırlıkta.Arada ciddi farklar var.Piyasada 2011 astro 240 srv kalmadıysa o fiyata carraro 419-kron xc 500 gibi tercihler kalıyor.

Geri