Scudo Sports

bisiklet alet cantası.

Tepki
52
İsim
Abdullah Keleş
Bisiklet
Scott
(link)

merhaba;

tek tek aldığım takımlar 100-tl yi geçti hala bir dünya eksik var. hedefim bisikletimin küçük bakımlarını yapmak. zincir, ruble, pedal, aynakol söküp mazot ile temizlemek.

tavsiye edermisiniz.

Scudo
Bana biraz pahalı geldi.

(link)

buna da bakabilirsiniz biraz daha kapsamlı sanki buna göre..

http://www.decathlon.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_14309_max.jpg?rev=1362659876

https://www.deltabisiklet.com/Pub/images/4217_2175_l.jpg

daha detaylı ancak ciddi fiyat farkı var. ilginize teşekkür ederim Buğra bey.

(link)

delta hakkındaki yorum canımı sıktı, btwin stokta yok. yukarıdaki set için ne dersiniz.

@abdullah keleş

Şahsen son verdiğiniz linkteki takımı biraz pahalı buldum...Gerçi hangi cr-v alaşımı olduğuda önemli ama bir araştırmakta fayda var...

Sette bence biraz gereksiz durduğunu düşündüğüm parçalar var. 3 way allen vidalar verilmiş (mercedes amblemine benzeyen 3lu allenler) hemen altında birde portatif set verilmiş (all in one tools şeklinde). şahsi görüşüm sadece all in one seti bile allen baş ihtiyacınızı karşılayacaktır..

ilk verdiklerinizde gözümden kaçmadıysa octalink anahtarı yoktu. son verdiğiniz linkte bu anahtar mevcut orta göbek bakımlarını (piyasada genedelde octalink revacta) yapabilirsiniz. ince yanak açık ağızlar sanırım 14-15-16 serisi olabilir, jant setinizin göbek bakımında bunlar genelde yeterli oluyor bazen 17 veya 13 de ihtiyaç olabiliyor. çketirme anahtarı ve center lock veya ruble için kaset başlı anahtarınızda var, bunlara ek dişli anahtarıda var. eski göbeklerin de bakımını yapabilirsiniz gerekli görüldüğü taktirde kaset dişlinizide çıkabilirisniz.

Şahsi görüşüm elinizdeki malzemelerin eksikliğinizden çok neye ihtiyacınız olduğu yönünde bir alım yapmanız ve mümkünse yurt dışı kaynaklı sitelere yönelirseniz hem hesaplı hemde istediğiniz kaliteyi yakalamış olabilirsiniz. Evancycle,crc ,ebay vs. bu sitelere baktığınızda eksiklerinizi tamamlamanız daha kolay olacaktır 150$ sınırınıda unutmadan tabikide.birde son linkteki takım şahsen 210 lirayı hak etmiyor gibi buda ayrı bir görüşümdür.
saygılar.

(link)

merhaba mustafa bey;

bisikletim sedona 341. üzerinde shimano ürünleri var. yukarıdaki set yeterli olur mu. gerçi çok fazlada alternatifim yok. bakımlara yeni başlayacağım için sizinde belirttiğiniz gibi aslında neye tam olarak ihtiyacım var onu belirleyemiyorum. 100-tl üzerinde harcama yaptım. sadece ingiliz anahtarını tutarım gerisi çöpe :) en azında bu setlerdeki ürünler bisiklet için tasarlanmıştır diye düşünüyorum.

X-Tools Bike Tool Kit - 18 Piece & X-Tools Bike Tool Kit - 27 Piece & X-Tools Bike Tool Kit - 37 Piece bu kitler arasındaki farkı bile tam olarak çözemiyorum.

ilginize teşekkür ederim.

X-Tools Bike Tool Kit - 37 Piece %50 indirim ile 66,95 euro olmuş. albeni diyor. ne dersiniz? yani 175 tl

Tool kit 27 ve tool kit 37 arasinda tercih yapin bence. Ama tek tek aldiginiz aletler neler onuda gozonune alin. Kit olsun derken ayni seylerden 2'ser tane edinmeyin.

ruble sökme anahtarı
ruble sökme sabitleyicisi zincirli
ayarlı anahtar- kurbağacık 15 cm lik
jant teli ayar vidası
halowtech-2 ayna kol sökücü
ayna kol kapak sıkıştırıcı plastik
yıldız tornavida
düz tornavida
allen 3- 4- 5- 6 no. (8)
zincir sökme aleti
zincir pimi
ayar sehbası/ ayağı

teker göbeği açma anahtarı
pedal sökme anahtarı

torkmetre
kablo kesici
kablo teli sonuna takılan pinler
akor sehbası
zincir uzunluğu cetveli
arka vites eksen düzeltici
tamir standı
ayna kol yaprağı vida anahtarı

levye
yapıştırıcı
yama
yağ (kuru ve ıslak ortam)
pompa göstergeli
wd-40
gress
mazot
yedek iç lastik
bulunması gerekenler bunlar. torkmetre, akor sehpası, arka vites eksen düzeltici, tamir standı daha sonrada alınabilir çok şart değil. orta göbek hallowteck değilse göbek sökme anahtarı ve çektirme anahtarı ilave edip, hallowtech aynakol sökücü ve plastik kapak sıkıştırıcısını çıkartmak lazım, teker göbekleri rulmanlı ise teker göbeği sökme anahtarını almayabilirsiniz vs. katkı ve görüşler doğrultusunda liste daha muntazam hale gelir. fotoğraflarıda konabilir. hatta sabit konulardan birinde daha açık anlatımıda var. fazladan, kullanmayacağınız parça bulunan, kalitesinden emin olmadan komple takım almaktansa zaman için amaç ve önceliklere göre takım dizmek daha iyi olur diye düşünüyorum.
Furç la ilgili aletleri katmadım ilave edilebilir.

Bu arada pınarelli.comda pronun toolbox ı gelecek fiyat konusu şuanda muamma ama çoğu ihtiyacı karşılayacaktır...

(link)

Bu konuda da fikri olup pylaşırsa sevinirim..

YURT DIŞINDAN ortak alım konusu olursa ben gruba ayak uydururum...bilginiz olsun..:)

Olaki yurt dışına çıkacak olan varsa hemen sipariş geçebilirim hayrına..:)

konuyu hortlatalım aradım ilk bu çıktı :) şu anki kurlarıda göz önüne alırsak mantıklı seçim olurmu bu set ???
(link)

her ürünü göndermiyorlar..

neye göre karar veriyorlar bilmiyorum ama... mesela jant seti alsan gönderiyorlar...

@_murdoch_ @baykuş97 bunu gönderiyorlar sepete ekleyince kargo bedeli çıkıyor. %18 gümrük vergisi ile gelecek =430 + kargo = 474 emsallerinin fiyatını bilmiyorum ama bisikleçi daha mı ucuza gelir :)

@_murdoch_ Forumda görmüştüm bu setin teleskopik bisiklet askısı olmayan sadece çantası olan ürünler tamamen aynı ve fiyat 120 tl idi.
Forumda denk gelirsen linkini atarım.

şimdi buldum: (link) bir bak.

@Asusmune bunda tamir standı yok.. zaten esas para tamir standlarında..

Geri