Scudo Sports

Bisiklet aksesuarlarının çalınması

cetinsangu

Üye
Tepki
7
İsim
Çetin Sanğu
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar yol bilgisayarı, ön-arka farlar, bisiklet çantaları, bisiklet zili gibi aksesuarlar varken bisiklet bir yere bırakılmıyor. Bakkala 30 saniyeliğine gidip gelince bir bakıyorsun lamba, bilgisayar, zil ne varsa çalmışlar. Sokaktan geçen de takmıyor. Bütün aksesuarları her bisikletten inişte çıkaramıyoruz, bu problemi nasıl çözebiliriz? Elbet turcu, bisiklete yıllarını vermiş arkadaşlar biliyorlardır.

GÜNCEL

Scudo
Gündelik işler için bisikleti bırakınca dediğin gibi riskli olabiliyor.
Aksesuarların hepsini bisiklet çantasına ve ceplerine doldurup yanında götürebilirsin.

Bu tip aksesuarlar varken bakkala gitmeyeceksiniz, bu kadar basit. Evimde 2 bisiklet var. Biri normal sürüşlerimi yaptığım esas bisikletim, diğeri de eski bir hizmet bisikleti. Bakkal-çakkal işlerimi bu eski bisikletle hallediyorum. Markete gidince kilitleme gereği bile duymuyorum. Tabi yaptığım yanlış, her halükarda kilitlemek lazım. Kilit de fayda etmez de, 5 dakika için en azından bir önlem.

Zaten antrenman amaçlı sürüyorsanız, o zaman da büfeden ayaküstü işinizi halledip devam edeceksiniz.

Yani turcusu-yıllarını vermişçisi de bilmez, daha doğrusu bilecek bir şey yok :komik:
Açığa bırakılan mal çalınır, sonuçta adamın işi bu, çalacak.

• Beğen
Tepkiler: yankiaslan
Günlük kullanımda sıfır aksesuar ile sürüyorum. Zaten bisiklet üzerine gelinlik kız gibisürekli bir şeyler takılı olmasından hiç hazzetmem. Km saati vardı birisine verdim, çamurluk vardı söktüm attım. Bisiklet üzerinde sonradan takılı tek şey ayaklIk. O dahi çok elzem olduğundan,

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
plastik kelepçe güzel çözüm olabilir direk elle sökmeyi engeller ama kullanım zorlukları ve görüntü kirliliği yaratabilir.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@TmTnT
El pompasını hem düşmemesi hem de çalınmaması için plastik kelepçeyle sabitlemiştim, iyi oluyor.

Bisikletin üzerindeki aksesuar çalınır. Bisikletçi bunu kafaya takmamayı öğrenmelidir. Birkaç tane km saati çaldırdıktan sonra kullanmayı bıraktım. Takım çantası, suluk, pompa vb. bisikletin üzerindeyken gittiler. Yıllardır sürüş esnasında mutlaka lazım olan şeyleri tek bir çantada taşıyorum. Bir yere gideceksem de çantayı yanıma alıp bisikleti kalın U kilitle bir yerlere kilitliyorum.

@Anıl Erdoğan

Tekrar açılabilir olanlardan kullanıyorum. Kelepçenin kafa kısmını iç tarafa sote bir yere doğru döndürürsünüz, ilk bakışta pek belli olmaz. Çıkarmak istediğinizde de küçük bir tırnağı var ona basınca gevşeyip açılıyor kelepçe.

@Abdülkadir Ergin abi bir resim eklermisin ben açılanlarını bilmiyorum çünkü benim çok işeme yaracak bir ürün olur.

@Anıl Erdoğan
Şu an işteyim netten bulduğum bir resmi atayım. Bendeki de yapı olarak buna benziyor. Siyah ve az daha kalını. Açılabilir kablo bağcığı diye geçiyor. Kafasındaki uzun çıkıntıya basarak geri açılabiliyor gayet basit bir kullanımı var.

3_RT---250S-ACILABILIR-KABLO-BAGI-resim-320.jpeg

@Abdülkadir Ergin Abi çok saol bu bisiklet taşımadada işimi çok kolaylaştıracak. Arabaya taktığım yerde plastik aparatyları olmadığı için iplerle bağlıyordum:harika:

@Anıl Erdoğan
Tabii her alanda kullanılabilir kablo bağları on numara icat, açılabilirleri 20 numara :) Boyu yetmezse birbirine cırtlayıp uzatabiliyorsun vs. çok fonksiyonel parçalar keratalar.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Gunduz suruslerinde far takili olmuyor genelde. Bilgisayari da cikartiyorum, cebime koyuyorum. Bence onemli olan aksesuardan cok bisikleti guvene almak :)

Çözüm bisikleti bırakmamak. Çıktığımız turlarda bakkala girilmesi gerekiyorsa, en az bir kişi bisikletlerin başında bekler.
Mutlaka bırakılacaksa tüm aksesuarlar sökülmeli. Bağlıyken bile göz teması kaybetmeyecek şekilde uzaklaşmalı.

Sehir bisikletlerini kilitleyip gidiyoruz, buna ragmen 2 kez bisiklet caldirdim. 1 kez de belediye aldi goturdu hatali parketmisim diye zincirleri kesip baska bisikletlerle. Bunlarin hic birisi cok fazla sinirimi bozmuyor da bozan tek bir sey var, sele kiliflarinin calinmasi.
Bisikleti kilitleyip gidiyoruz, yagmurlu memleket. Donuste sele islak oluyor, binince islanmasin diye insanlar resimdeki gibi sele kiliflari takiyorlar, su gecirmez. Bisikletcilerde, marketlerde falan satiliyor ama simdiye kadar hic para vermedim. Bir seyler alinca hediye ediyor bisikletciler. Bazi hamburgercilerde bile var, uzerine logolarini basiyorlar diye reklam diye bedava veriyorlar.
Her neyse, bunlardan simdiye kadar cok rahat 10 tane caldirmisimdir. Bazen sabahlari cikarken hava yagmurlu ise kilif da yoksa poset alyorum, onu sarip kilitliyorum tramvay duragina bazen onu da caliyorlar. Bazen de iyi/yeni bir sey ise onu alip yerine eski bir kilif birakiyorlar.

Bunun disinda tura ciktigimizda yol bisikletlerini kucuk kasabalarda, mola verdigimiz yerlerin onune uzerinde butun aksesuarlar, kamera dahil birakiyoruz. Onlardan giden bir sey olmadi hic.

187111

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Bahsi geçen durumla karşılaşmış biri olarak :) o anı iyi bilirim ve şuan yaptığım tekşey az aksesuar barındırmak, Duraklama dışında bisikletin yanından uzaklaşırken sökülebilir aksesuarları çantaya koyup uzaklaşmak. Bunlara kablosuz aksesuarlar olmak ve sabitleme ayaklarından ayrılan mekanizmalı ürünler tercih etmek önlem sayılabilir.
Saygılarımla.

Alarm takıyorum ben sarsıntıyı hissettiği an öter ve hırsız kaçar...
taki bisikletim çalınana kadar :(

Geri