Scudo Sports

Bisan'a dikkat!

Selam,
arkadaslarin yazilarini elestirilerini hatta bakis acilarini ve tecrübelerini okudum, avrupada yasayan ve bisiklet meraki olupta daha sonradan bu isin ticaretini yapan biri olarak basit ayrintilardan bahsetmeliyim. Elbette fiyat cok önemli ama bu sizin nasil bir bisiklete ihtiyaciniz ile dogru orantili. Avrupa bisiklet sanayisi müsteri sorunu olmadan ayakta. Sebebi ise özellikle Almanya Hollanda gibi ülkelerde otobüslere ve bisikletlere ayrilmis özel koridorlar bulunmakta.Tabiki böyle oluncada sehir ici ulasiminda en cok kisa mesafeli ulasim araci bisiklet tercih sebebi. Günde 10 km lik bir mesafe deki isine bisikletle giden calisan sayisi cok yüksek. Bir bayan icin profi degilse 3 sey cok önemli. lamba, fren, koltuk. Ama erkekler icin bu dereceler daha farkli; sürüs rahatligi, vites, hafiflik. Kullanim maksadiniza göre kiyaslanirsa parca kalitesi göz önünde bulundurulmamali. günde 10 km giden biri icin her yil bisikletini degistirecegi düsünüldügünde cok kaliteli bir aksesuara ihtiyaci yok. nede olsa 3 ay icinde bisikletle yaptigi tasarruf sonucu bisikleti ona bedavaya gelmistir. Ama siz haftanin bir kac gününde oldukca uzun mesafeli bir yol gidecekseniz ve bu yol gece de olacaksa hatta yagmurlu hatta sicak hatta soguk hatta yokuslu ise kalite sizinle olmali. Avrupa da cok markali bisiklet var her kisi hemen hemen orta düzeydeki bir cok markayi tanir durumdadir. kimileri kalkhof kullanirken kimileri holland tipinden vazgecmez. ama hepsinin dizayn ve kalite farklari var. Bende cok iyi bir iskelete ihtiyaciniza göre parcalarinizi kendiniz yapmalisiniz. Pahali bir tavsiye ama bisiklet sizin bir parcanizsa onun tüm hücrelerini hissetmelisiniz. Bilgisayar gibi... iyi bir anakartin üzerine ne yerlestirirseniz yakisir.
Tüm formculara selam ve güzel bisiklet gezintileri diliyorum.

Arabaniz ne olursa olsun farketmez ama bisikletiniz mutlaka gercek olmali!!!

Scudo
Arkadaşım hayırlı olsun kendi azminle hayata döndürmüşsün bide.
Sigarayı bıraktım demişsin,aynı alay benim de başımdan geçti hala içiyorum.Sırf sorunlu Bianchi Slr200 yol bisikleti yüzünden.Sen de benim gibi olma.

bisanın "toros, everest, eldorado vb." modellerinin geçer akçe olduğu sıralarda çeyiz mağazalarında, marketlerde , beyaz eşyacılarda ne idüğü belirsiz marka bisikletler satılmıyordu diye hatırlıyorum. en azından benim yaşadığım semtte durum böyleydi. O sıralar mahalleye giriş yapan; bianchi aspid li ilk kafilenin durumu bisancılar üzerinde eziciydi, kabul. Sonra Castello terminatör - dominatör kafilesi çıktı ki onların afra tafrası bianchi yanında daha sönük kalmaları yüzünden çok etki bırakmıyordu üzerimizde. Fakat akrep kıskacı gibi boynuzlarıyla piyasalara düşen scottlar vardı ki! (siyah üzerine turuncu / siyah üzerine yeşil) Bugün bisanın piyasada bu kadar çok rakiple baş edemiyor oluşu şaşırtıcı değil türkçesi; saydığım bisan modelleri bisikletçi vitrinlerindeyken memlekette sıfır broadway in bile itibarı yüksekti... bozdular kendilerini netekim!

16 yaşındayım.2 yıl önceye kadartoplama bir bisiklet kullanıyordum ve her çıkardığı sorunlardan dolayı heryerim yağ oluyordu..taa ki aregon xt yi alana kadar.ama bir bisiklet ancak bu kadar ağır ve hantal olabilir.

• Beğen
Tepkiler: kadirg
bisan dandik bisikletler yapıyo. bisiklet geotech, scott, trek vs. ise alınır

@gurkankas

senin saydığın markalardan GİANT ve KRON haricine para vermem ben...
bende Bisan'ın milli takım için ürettiği AXMAN full carbon bisikleti var... Binmeden konuşmamalısın... Cannondale nin benim bisiklet ile aynı kıvamda olan bisikleti 9-9,5kg. benim Bisan AXMAN'ım 8,1kg. senin dediğin gibi binmeye davet ediyorsun ya... bende seni Bİsan AXMAN a binmeye davet ediyorum...

araştırmadan bilip bilmeden konuşmayacaksınız arkadaşlar...
Not: AXMAN'ın sadece full carbon olanı 10 Adet var Türkiyede AXMAN diye aratarak ALU kadroların üzerinde konuşup prim yapmaya kalkmayınız....

@gkbrk

sadece Sticker lara para verip almakla olmaz bu bisiklet işi arkadaşlar... İsimlere bu kadar para vermeyiniz... KRON REDBULL Marin stelvio Axman Kestrel Whistle bu markaların yarısının adını yazmamışsınız :D gülüyorum sadece...

enin saydığın markalardan GİANT ve KRON haricine para vermem ben...
bende Bisan'ın milli takım için ürettiği AXMAN full carbon bisikleti var... Binmeden konuşmamalısın... Cannondale nin benim bisiklet ile aynı kıvamda olan bisikleti 9-9,5kg. benim Bisan AXMAN'ım 8,1kg. senin dediğin gibi binmeye davet ediyorsun ya... bende seni Bİsan AXMAN a binmeye davet ediyorum...

araştırmadan bilip bilmeden konuşmayacaksınız arkadaşlar...
Not: AXMAN'ın sadece full carbon olanı 10 Adet var Türkiyede AXMAN diye aratarak ALU kadroların üzerinde konuşup prim yapmaya kalkmayınız....

böyle demişsnz ama bisan kendini vitrinde göstermiyorsa kendini tanıtmıyorsa bu mülşterinin suçumu. maalesef bisan adı altında satılan bisikletler nerde üretiliyor gerçekten çok merak ediyorum(fabrikanın ilk bornovada kurulduğunu sonrada emalpaşaya taşındığını biliyorum ) niye mi üzerlerinde o kadar adi mallar var ki arkadaşım 280 lira bisan bufolo aldı sanırım 3 hafta geçmeden aynalolu bozuldu ve parçaları servis değil arkadaşım arıyordu. bisan nasıl becerdiyse kendini bitirdi. piyasada ki en ucuz malları alıp taktı deseniz ki karbon kadro üretiyor türkiyede 10 tane var bunu kaç kişi görüyor veya soruyu şöyle sorayım trek'in cannondale 'in veya scott'ın ne olduğu belirsiz ekipmanları kullandığını gördünüz.

@sadık özer

bisanın 100TL yede bisikleti var.... 5000TL yede var... senin arkadaşın 280TL versin scott ın 280tl lik modelini alsın farklımı olacak sanıyorsun....
(Not: 280TL lik Bİsan'ın aynı malzemeli SCOTT ı en az 500TL dir...)
Yok fabrikası şurada yok kullandığı malzeme bu... ya kardeşim hep sizin aldığınız BİSAN marka bisikletlerin bir yeri bozuluyor... Bizimkiler neden sağlam hala anlamış değilim...

bende şu anda KESTREL 4000TT Veledroma bisikleti var zamana karşı...
4. tura çıkışımda maşa çatladı...
bisiklet bu bozulur kırılır kul yapımı Markaya laf atmayalımda biraz kullanışa bakalım...

Haklısın saydığın markaların ne olduğu belirsiz markaları kullandığını görmedim... AMA...
Shimano SORA takıp Yol bisikletine ULTEGRALI fiyata sattığını çok gördüm...

kimsenin markaya laf attığı yok eleştiri elbette olacak bisan yetkilelilerinin bu yazıları okuyup ona göre bir tavır takınması lazım. kimse yerli markayada karşı değil fakat yerli firmalar tarafından kandırılmaya karşı. bisan maalesef 5 numara malzeme kullanıp 3 numara malzeme fiyatın a satmayı iyi biliyor. başımdan geçen bir olayı anlatayım. izmir çankaya bisikletçiler pazarındaydım adamın biri oğluna bisiklet alacaktı satıcı tam markasını hatırlamıyorum adama üzerinde aynakol hariç ful shimao turney olan bir bisiklet gösterdi fiyatıda gayet uygundu 150 gibi bir şeydi dam shimano nun ne olduğunu bilmediğinden dolayı ve marka olarak sadece bisanı bildiği için bisanın üzerinde de mi bu parçalar var diye sordu. şimdi soruyom bisanın bu özellikte ki bir bisikleti kaç lira veya 150 liraya olan bisikletini üzerinde hangi parçalar var?

@sadık özer

Bende Bİsan AXMAN vardı full carbon, full ultegra sıfırı 4500TL idi..
Scott var full carbon full ultegra fiyatı 3500€ du.... 6900TL yapar

alacağın bisikleti seç malzemelerini seç sonra diğer markaların aynı malzemeli olanları ile kıyasla sonra konuş kardeş yukarıda fiyat ortada sadece SCOTT olması 2400TL fark ediyor... Kendi bisikletimi örnek vererek bu tez i yazdım buraya...

komplo teorisi olarak ele alalım bu yazdıklarımı, gülüp geçedebilirsiniz. bisanı ihlas grubu satın aldı. o grup satın almadan evvel, bianchi ile atbaşı gidiyordu hatta çok güzel bir kadrosunu ben söyliim aluminyum apennin kadrosu. marzocchi maşa ile full shimano stx rc setle çıkarmıştı ve fiyatı 1000 dolar civarındaydı. sonra ihlas geldi. kendi gazetesinde kuponla bisiklet verdi. mountaincat. hala kullanan kullanıyor. kullanamayan o günlerde kullanamıyordu zaten. bisikletçiler tamire gelen bu bisikletlere lakap bile takmışlardı, bisan-iflas diye. zira bisan-ihlas idi markası artık. ben fabrikayı gezdim, almanyaya kadro üretiyorlardı. iç piyasaya da verilmiyordu. hatta ben bi tane parasıyla rica etmiştim o kadrolardan ama alamadım. üretim hatalılar bile bildiriliyor ve almanyaya gönderiyoruz diye başlarından savuşturdular beni. o kadrolardan türkiyede hiç görmedim. ne o zaman ne da şans eseri bu zamanlarda. shimano dağıtımcısı ebsattır. izmirde. bavulla, ebay ile getirip satanları bilmem.
gelelim komplo teorisine. bir sanayinin gelişmesini istemiyorsan rakip firma ya fiyat kırar ya da firmayı satın alır. bisan da biliyordu tayvandan kadro getirtip satmayı, hatta sattı da. ama ihlas holding ile firmanın önce pazarlamasının içine edildi, sonra mentalite değişti. bizim tarikat bizden alır, ne satsak bizden alırlar mantığı ile ticaret olmaz. rekabetçi olmazsanız tenekeye shimano takarım yine satarım ile bu günlere gelinir. göstermelik 2 model yapılıyor sezonluk sonrası karne hediyesi. bebelere hevesi geçsin diye bir kaç model. adamlar sonra motorsiklet ürettiler sonra da gaz marka kamyonet.
bir de bizde kendi malını beğenmeme, aşağılama var. abicim bu el yapımı japon bisiklet diye hava atmasını biliyoruz. japonyaya giden paracıklarınızdan haberiniz yok. o japon amarikan bisikletine halis muhlis yerli poponuz oturuyor halbuki, hadi kendi poponuza da laf etsenize, kendime bir popo aldım halis japon diye hava da atarsınız ben biliyorum. bisan kalite çıtasını düşürdükçe gözler yabancı mala kaydı haliyle. bunda yabancı mal kullanan kimseyi küçümsemiyorum ben de yabancı mal kullanıyorum burda lafım yabancı malı kullanmayı marifet sananlarda.

@mehmet12345

Doğru söylüyorsun hocam yukarda verdiğim örnekte işte...
Bİsan AXMAN vardı bende TAİWAN üretimi full carbon BİSAN aracılığı ve malzemeleri eklenerek türkiyeye geldi... FuLL ultegra set li fiyatı 4500 TL.
Aynı kalite Full ultegra SCOTT 3500€ adam gidiyor onu alıyor neden Diğeri BİSAN, Hayatımda SCOTT marka bisiklete binmedim, binmekte istemem Şu anda USA yapımı VELEDROMA KESTREL 4000TT bisikleti kullanıyorum. kötümü hayır güzel ama BİSAN daki esneme bunda yok kullanımı biraz titreşimli, darbeleri BİSAN kadar yumuşatmıyor olabilir ama BİSAN gözümde Ufak bir marka değil...
BİSAN ın 250 -500TL lik bisikletini alıp bisan'a Laf atan arkadaşlarada akıl sır erdiremiyor.. Bizim halkımız normaldir...
NOT: "Siz yontulmak istedikçe..Her zaman MARANGOZ bulunur"

bisannın bisikletleri güzeldir ben 1998 yılında halikarnas aldım çokta memnunum

selamlar,vakti zamanında tolga kardeşimizin önerisi ve yardımları ile izmir seda bisikletten bisan zeus full lx bir bisiklet aldım.sene 2011 daha ne bir anahtar değdi nede bir parçası değişti.artık yeni bir bisiklet istiyorum.çok araştırdım ve yine yerli malı olan sedona 781 de karar kıldım.artık türkiye'de birşeyler yapılıyor arkadaşlar,kalite için çok fazla uzaklara bakmanın alemi yok bence..

işte o kuponluk bisan arkadaşlar :) bir zamanlar babam arabası yokken almış bununla işe gidip gelirmiş :) kadrosu gerçekten çok sağlam şimdiye kadar ön vites takımını biraz bozabildim okadar başka bi eksiği bile yok:) tabi beldeyama aldıktan sonra odunluğa indirdim:)

http://tinypic.com/view.php?pic=2v0iuet&s=7

o markların devri kapandı dostumm yeni bi yol aç kendine

Gazetelerin verdiklerinden önceki mountain cat serisi taş gibiydi.5 sene bindim taş gibi sapasağlamdı hala.

Sent by Tapatalk on HTC One M7

• Beğen
Tepkiler: ahlaksahibi
600 liralık bisikletle 1500 liralık bisikletleri kıyas tutmak bu ülkeye has bi durumdur zar şu marka iyi bisan tukaka sen o iyi dediğinin fiyatına bisan salcano alırsan ve kötü bişeyi çıkarsa konuşmaya serzenişe hakkın olduğuna inanırım yoksa gerisi hikaye

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Geri