Scudo Sports

Bisan XTY 5600

Malum bu ara gündem yoğun. Forumdan biraz uzak kaldım. İyi dilek ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
@alifurkan390 bisikleti ikinci el aldım. 500TL verdim.800-900 hak edermi sonusuna gelince benim görüşüm eder. Sebebine gelince, aynı donanımda bir Kron veya Mosso alsanız 1200 TL üzerinde fiyat verirsiniz. Mossonun tüm aktarma acera olmamasına rağmen ACR 101 modelini yanılmıyorsam ( sadece arka arttırıcı acera ) 800 Tl den satıyordu.
XTY 5600 üzerindeki tüm aktarım vites kolları dahil acera. Vites kolları ve fren kolları bir arada.
Ayrıca yanılmıyorsam Bisan üretim yapmıyor, Haşim İşcan alt geçitte, alt katta bir iki dükkanda görmüştüm. İyi bir pazarlıkla sanırırm iyi bir fiyat alabilirsniz.
Bir market bisikleti ile arasında konfor ve çalışma olarak çok fark var. Ancak bir Tourney ve Deore farkını bilemiyorum.
Benim ilk bisikletimde bir market bisikletiydi. Forumda fotoğrafları mevcut.Neye ihtiyacım olduğunu tam anlayabilmek için ucuz bir bisiklet almıştım.
Bu forum sayesinde bir çok şey öğrendim, yapabileceklerimi uyguladım ve tam olarak neye ihtiyacım olduğunu gördüm.
Hızı biraz sevdiğimden üzerindeki aynakolu veya rubleyi hız yapabileceğim bir set le değiştirmek istiyorum. Acelede etmiyorum.
Hatırlatmak istediğim bir şey var, market bisikletide olsa, altın kaplamada olsa, titanyum veya karbonda olsa, bisikleti siz kullanırsınız.
Düşünsenize ABS yok, ASR yok, açacak cam yok, klima yok, teyp yok buna rağmen bir tomar para. :):ssrtcbya:
Pedala bastığınızda hafif bir gülümseme oluyorsa yüzünüzde, sorun yoktur bence.
Biraz çenem düşüktür, konuştuğum gibi uzun yazıyorum. Herkese tekrar iyi dilekleri için teşşekkür ederim.
Birazda son fotoğrafla bakalım. Umarım beğenirsiniz.

20160721_195905.jpg

Scudo
@Y.Genç
Bisan'ın görüntüsü, yazısı, logosu dahi bana çok sıcak geliyor. Tarifsiz bir samimiyet var sebebini bilmiyorum :) Bisan'ın bu modelinin üretimi durmuş, zaten bulunduğum konum itibariyle stoklarda kalanlara da ulaşamıyorum ve internette de bulamadım. Fakat bu zaman içerisinde Mosso ACR 101 modeline yöneldim. Dediğiniz gibi full acera değil fakat vites aktarıcıları olarak ikisi de Acera. Kilitlenebilri bir maşası var, XCM. Bu yönüyle bir tık öne geçiyor. Kadro olarak da Mosso'nun dünya çapındaki namını duyunca ve Bisan'ı da bulamayınca... Ama başlangıç için her iki bisiklet de fiyat/performans için ideal diye düşünüyorum. Yine de bu modelin incelemesini bekliyorum. Dediğim gibi Bisan'ın yeri ayrı. Allah kaza bela vermesin :)

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@alifurkan390 AMİN. Allah kimseye kaza bela vermesin. Tekerine taş deymesin.
ACR 101 benimde uzuzn zaman incelediğim bir bisikletti. Forumda yanılmıyorsam Lagarda 1521 incelemsi vardı. Oradan bir pay biçilebilir.
Acr 101 i geniş lastikli versiyonu olarak düşüne biliriz sanırırm. Tabi konunun uzmanları ne der bilemiyorum :)
Hadi sizi birazdaha gaza getireyim :)

20160712_193359.jpg

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@Y.Genç Duruşu, yeşilleri, yazısı... Maşaallah gerçekten :) Dediğiniz incelemeye hemen baktım, donanımları biraz daha düşük seviyede. 21 vites, tourney ve altus, düz maşa... Ama neyse burada Bisan'ın havasına Mosso karıştırmayayım. Burada Bisan'a devam... :)

Herkese tekrar merhaba.
Yeni konu açıp kirlilik yapmak istemedim.
Malum havalar serin ve yağışlı. Bisikletimi kışa uygun hale getirmeye çalıştım. Aldığım malzemeler kadroya uygun değil, ancak biraz kafam çalışır.
Sanırım fotolar durumu daha iyi anlatacaktır.

tx6000.jpg

@Y.Genç Bagaj montajı için sele borusuna taktığınız aparatı aldınız mı, kendiniz mi hazırladınız? Aldıysanız nerden aldınız? Yaptıysanız nasıl yaptınız?:)

@Eray Gündoğdu amortisör ve sele borusuna bağladığım aparat her nalbur veya yapı markette bulabileceğiniz boru kelepçesidir.
Kelepçenin ucundaki demir ise, iki adet L şeklinde demir parçası. Sepetin sele tarafındaki vida deliklerinin arasındaki parça da nereden kaldığını hatırlamadığım 5mm çapında 10 cm uzunluğunda bir boru.
Teknik serviste olduğumdan parça bulmak veya uydurmak zorun olmadı.Tabi yardımlarını esirgemeyen Hasan abiminde payı büyük.
3 adet boru kelepçesi, 3 adet civata ve 6 adet pula 5TL verdim. Gerçi aldığım civataları kullanmadım, geri kalanı eldeki malzemeler.
Aşağıdaki düzenleme umarım daha açıklayıcı olmuştur.

NOT : Sele altındaki kelepçe, mümkün olduğunca aşağıda kalsın veya uçları eğin. Kelepçenin kendi sıkma uçları pantolonunuza zarar verebilir. Ben bir pantolon harcadım :)

Sepet.jpg

600 liraysa hic tereddut etmeden alinmali. tourney setli bisiklete 670 lira verdim

Geri