Scudo Sports

Bisan titreyip kendine geliyor sanırım

Tuğrul Tomba

Söz uçar, yazı kalır...
Tepki
1.472
İsim
Tuğrul Tomba
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Benim yaşıtım (76 model) ya da yakın kuşaktan olanların çocukluk hayallerini süsleyen BİSAN nihayet yeniden güzel bisikletler yapmaya başladı sanırım. Dün sitelerini inceledim ve bir İzmir'li olarak :) SMYRNA isimli modelini çok beğendim. Sanki Hollanda işi bisikletleri andırıyor. Hani derler ya: Kitap gibi... çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Başarılar dilerim.
Bu da resmi:
(link)

Scudo
Hiç unutmam komşumuz kuponla almıştı Bisan marka bir bisiklet , gözümün önünde monte etmişlerdi :D

Babamın ben doğmadan önce kuponla alıp koyduğu bisan ımı yaklaşık 15 yıl kullandım. (Belki çalan serseri hala kullanıyordur) Lastik ve fren pabucundan başka hiçbir şey değiştirmeden. Şuan Bisan yaygın bir ağ kursun. Güzel yol bisikletleri çıkarsın gider alırım. İsmi Bisan mış isimden kaybetmiş falan bunlar bizim milletimizin aşağılık duygusunun sonuçları. Bisan 3 kuruş 20 kg lık bisiklet üretip satsa 20 kg bisiklet satıyor olur. 5 kuruşa 10 kg lık bisiklet satsa 5 kuruşa bisiklet mi olur denir. Çok nankör milletiz çok..

Yani el kazanacağına ülkem kazansın, yapsın güzel bisikleti alırım yani. Onlar nasıl yapıyor sa biz de yapabiliriz tabi klasik türk mantığı diye bir şey var bizi kötüleyen. Malzemeden çalmayacak ama çokta bonkör davranıp 20 kilo da olmayacak.

@Ömer KARAN

Yol bisikleti çıkarmış zaten... :cool: hem de çok guzel duruyor ama kullanılışını bilmem.... :in:

arkadaşlar elinde şu anda göbekten vitesli bisikletleri olan biri olarak söylüyorum ki(gazelle-poınter-kettler) göbekten vitesli modeller ister alüminyum ister krom çelik olsun ister byn modeli ister erkek modeli zaten ağır olur.. yani 15-20 kg cıvarındadır.. sanırım bu bisan da göbekten vitesli... tuğrul beye katılıyorum kitap gibi bir model olmuş.. bisanın da standartları yakalamasına sevindim.. bol pedallamalar..

@Emre Yönlüer

Evet çıkardığını uzun zaman önceden biliyorum. Qrx 9800 modeli çok hoşuma gidiyordu fiyatı yüksek olmasına rağmen almaya niyetlendim. Hatta önce bulabilirsem kadro setini almak istedim ama bulamayacağımı anlayınca imkanlarımı zorlayıp komple bisiklet almak için niyetlendim ama bulamadım. bir kaç bayi ile görüştüm. Bayilerin bisan bayisi olduklarından haberi yok neredeyse. Satış agı çok kötü durumda şuan. Bisiklet üretimini komple durdurmuş ve şimdi yeniden başlamış bir firma olduğu içinde bir nevi mazur gördüm bu durumu diyebiliriz. Gittiğim yerler mobilyacı motosikletçi vs yerlerdi hep. Bir iki tanesi bisikletçiydi ama yol bisikletinin ne olduğundan bihaberlerdi. Düşünün bu modeli benim için getirtirmisiniz dedim. Adamda ne firmanın dağıtım elemanının bir telefon numarası var nede firmaya ulaşabileceği bir iletişim bilgisi. Böylelikle bu sevdadan vazgeçtim diyebiliriz. Ama şu satış ve bayi ağı düzeltilir yaygınlaşırsa yol olmasa mtb yi Bisan almayı düşünürüm kesinlikle. Yol bisikletçisiyim mtb bisikletim yok. Bütçem uygun olduğu bir zamanda bulunsun diye bir mtb almayı düşünüyorum. Çok büyük ihtimalle özellikle yerli bir firmanın bisikletini alacağım.

Göbekten vites setleri tek başına iki kilo civarında ağırlığa kadar çıkabiliyorlar. Bu tarz bisikletlerde hafiflik birinci öncelik değil hiçbir markada. Smyrna modelinin ağır olması doğal. Bisan çok fazla el değiştiren talihsiz bir marka. Yeniden piyasanın önemli bir markası olabilmek için epeyce çaba sarf etmesi gerekecek. Benim ilk bisikletim Krondu. Şimdi Sedona kullanıyorum. Şahsen yerli markaları desteklemek gerektiğini düşünenlerdenim.

1998 yılında aldığım Bisan - Mont Blanc modeli MTB bisikletimi, Aladağlar ve Uludağ'ın kayalık patikalarında, dere yataklarında günlerce kullandım, kaç kez düştüğümü bile hatırlamıyorum. Ne kadrosunda ne de komponentlerinde bir aksama yaşamadım; boyasının sağlamlığına hayran oldum. Sram, Diacompe, Marzocchi ve Acera komponetlerinden oluşan bisikletin ağırlığı pedalsız 13,5 - 14 kg. Şu anda Specialized Stumpjumper MTB'm olmasına rağmen, zaman zaman bu Bisan'ımı da hala kullanıyorum. Ne boyasında bir sorun var ne de paslanma gibi bir sorunu. Çok dengeli ve akıcı bir bisiklet, bana çok keyif veriyor.
Her firma zaman zaman rekabet kaygılarıyla piyasaya kalitesi tartışılır ürünler sürebiliyor. Bu Bisan için olduğu kadar örn., Bianchi gibi italyan firmaları için de geçerli. Bu nedenle Bisan'ı çok da yermemek gerekir.

Uçak fabrikası kurup kendi uçağımızı üretirken ırak iran ispanya gibi ülkelerden sipariş alırken kapatıp tencere tava fabrikası yaptık,kendi otomobilimizi üretirken bir anda durdurduk,Türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu başına hayvanat bahçesi müdürü getirdik,böyle bir ortamda bisan a yüklenmek haksızlık olur efem.

Bisan bitmiş diye duydum...

yönetim değişecek diye üretim yapılmamış henüz diye duydum ben de...

• Beğen
Tepkiler: Tuğrul Tomba
Bende bisan calvess aldım :) kendisiyle anlaştık, yeni yol arkadaşım oldu :)

• Beğen
Tepkiler: usame ömer
Geri