Scudo Sports

Bisan RC kullanıcılar kulübü

Scudo
@ERCEYLAN set farkı haricinde fark sitede gözükmüyor

237806 dosyayı görüntüle

Eğer sitedeki kg ler doğruysa (7,90kg- 8,10kg) ayro bisiklete göre bana makul geldi üstündeki jant (WH-RS 100)1897 gr buradan tasarruf ile daha da hafifletilebilir bisiklet.
Sitedeki kg tam olarak doğru değil hocam. Ben 50 kadro Rc9800 kullanıyorum, ilk aldığım zaman pedal ve suluk kafesleri ile 8.75 kg olarak tartmıştım. Yani yaklaşık 8.3 kg geliyor bisikletin ham hali. Bu farkın Cst Czar lar yüzünden olması yüksek ihtimal, tanesi 310 gram o lastiklerin.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Mustaac pedalsız ağırlığı yazmış olabilirler siz jant seti olarak ne tercih ettiniz.

@sadi imren Yok hocam pedalsız 8.1 yazıyor ama 8.3 geliyor.
Ben Vision Team35 Jant Seti kullanıyorum görsel olarak hoşuma gittiği için.

Bugün Emre Bisiklet'ten RX 9300 aldım. Hasan isimli bi bisiklet sürücüsü abi vardı dükkanda kendi işi de düşmüş, bana çok yardımı dokundu. Belki foruma üyedir görürse diye tekrar teşekkür ederim kendisine.

185 boy, 84 iç bacak ve 75 kol uzunluğum var. İnternette çoğu yerde bahsedildiği gibi geleneksel bike fit yaptım. 54 kadro bence ve dükkandaki diğer kişilerce uygun görüldü. 56 alsam öne çok eğilecekmişim gibi hissiyatım oldu. Umarım bisikleti almadan önce deneme şansı olmayan kişiler için buraya yazdığım tecrübe rehber olur.

Sonuç olarak şehir/tur bisikleti almak için haftalardır araştırma yapıyordum. Yol bisikleti aldım :D

WhatsApp Image 2020-08-22 at 19.03.27 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-08-22 at 19.03.27.jpeg

@sieve ayrıntılı foto bekliyoruz senden. Hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: sieve
Bugün Emre Bisiklet'ten RX 9300 aldım. Hasan isimli bi bisiklet sürücüsü abi vardı dükkanda kendi işi de düşmüş, bana çok yardımı dokundu. Belki foruma üyedir görürse diye tekrar teşekkür ederim kendisine.

185 boy, 84 iç bacak ve 75 kol uzunluğum var. İnternette çoğu yerde bahsedildiği gibi geleneksel bike fit yaptım. 54 kadro bence ve dükkandaki diğer kişilerce uygun görüldü. 56 alsam öne çok eğilecekmişim gibi hissiyatım oldu. Umarım bisikleti almadan önce deneme şansı olmayan kişiler için buraya yazdığım tecrübe rehber olur.

Sonuç olarak şehir/tur bisikleti almak için haftalardır araştırma yapıyordum. Yol bisikleti aldım :D

238089 dosyayı görüntüle
238090 dosyayı görüntüle
Gidon bandini degistirin direk, cok dandik gidon bandiyla geliyor bisanlar. Bileginizde agri yapar. Benden soylemesi

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve sieve
Arkadaşlar, hem ön hem arka iç lastiğim birer kez patladı. Bunun nedeni yolda kesici bir maddeye vb. denk gelmem değil. Akşam sürüyorum, balkona koyuyorum bisikleti, ertesi gün öğlene doğru patlıyor. Bisikletin güneşi görmesi (lastiklerin bastığı yerin sıcak olması) mi etkiliyor anlamadım.

Durup dururken neden patlar bi iç lastik?

Arkadaşlar, hem ön hem arka iç lastiğim birer kez patladı. Bunun nedeni yolda kesici bir maddeye vb. denk gelmem değil. Akşam sürüyorum, balkona koyuyorum bisikleti, ertesi gün öğlene doğru patlıyor. Bisikletin güneşi görmesi (lastiklerin bastığı yerin sıcak olması) mi etkiliyor anlamadım.

Durup dururken neden patlar bi iç lastik?

Patladı derken havasının mı indiğini anlatıyorsunuz, yoksa lastiğinizde gerçekten patlak var yama yapıp mı şişiriyorsunuz lastiğinizi.Sürüşten sonra yama yapıp şişiriyorsanız lastiğinizi muhtemelen kesici cisim sebebiyle lastiğiniz patlıyodur ve havası yavaş yavaş iniyordur.Eğer yama yapmadan şişirince düzeliyorsa ya gözünüzden kaçan bir patlak vardır yavaş yavaş iniyodur havası ya da siboptan hava kaçırıyordur.

@BooJack Baya sesli bir şekilde durup dururken balkonda patlıyor :D

Jant şeriti düz bir şekilde çekilmemiş, bir sağa bir sola meyil etmiş devamlı. İç lastik bu yüzden jant ile temas halinde. Patlağa yakın yerlerde baloncuk yapmış lastik. Baloncuk yapmasının nedeni şeritin böyle çekilmesi olabilir mi?

Jant şeridinin üstünden siyah elektrik bandıyla birkaç tur döneceğim, baloncuk yapan lastiği de kullanmayacağım sanırım. 2 kez bindim 2 iç lastik değiştirdim...

• Beğen
Tepkiler: BooJack
Merhabalar,

Ben de aranızda yeniyim Bisan Rx 9200 model bir yol bisikleti aldım sıfır bisiklet olmasına rağmen daha ilk sürmem de (benzin istasyonun içerisinde) Zincir arka dişli ile Jant arasına sıkışması sonucu Kadro kulağı denilen parça kırıldı, Bisan fabrikasını aradım ellerinde bu parçadan şu anlık olmadığını (ne zaman olacağı belli değil), İstanbul da tüm servisleri neredeyse aradım hiç birisinde bu parçadan olmadığını gördüm daha hevesini almadan bisikletin öylece atıl duruyor ben bir çözüm bulamadım yardımcı olabilen arkadaşa şimdiden çok teşekkür ederim..

@1881-Up Hocam geçmiş olsun,9900 almayı düşünüyorum ama şu yazdıklarını okuduktan sonra insan şüpheye düşüyor almak almamak konusunda.

238089 dosyayı görüntüle
238090 dosyayı görüntüle
Nasıl memnun musunuz bisikletten?

@sauron karşılaştırma yapacak kadar bir tecrübem yok açıkçası. Bisikletle beraber gelen jant şeritleri tam fiyasko. Durup dururken 2 tane lastik patlattı. İç lastikten şerit yapıp taktım, sorun düzeldi. Sanırım benim aldığım seride bu problem varmış.

Onun dışında sorun yok. Bisiklet akıcı ve hızlı :)

Edit: Yukarıda bir arkadaş yazmıştı, gidon bantları dandik bileğinizde ağrıma yapar diye. Bileklere fena vuruyor cidden, gidon bandını değiştirmek lazım.

Değerli bisikletseverler herkese iyi günler dilerim , Ben de yol bisikletine geçmeye karar verdim bu açıdan bütçeme uygun(3000-4000) araştırmaya başladığımda 3 marka model arasında kaldım fiyatları hemen hemen aynı şu anda

1-Carraro 042 race: Scwalbe lugano lastikleri olması artı ,ağırlığı 11 kg diğerlerine göre ağır
2-Bisan rx 9300:Carbon maşası ve 10 kg ağırlığı ile dikkatimi çekti
3-Mosso cavalier 700 sora: ağırlığı ideal ,kablolar bisan gibi kadrodan geçiyor
Lastik, jant ve karbon maşalar hakkında değerlendirecek bilgim yok maalesef Kısaca bu modellerin özellikleri arasında artıları ve eksileriyle değerlendirme yapacak bisiklet kullanıcısı dostlarımın yorumlarını bekliyorum.Nihayetinde Hangi bisikleti almalıyım sırf karbon maşa almaya değer mi?
şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.
bisiklet karşılaştırma.png

Değerli bisikletseverler herkese iyi günler dilerim , Ben de yol bisikletine geçmeye karar verdim bu açıdan bütçeme uygun(3000-4000) araştırmaya başladığımda 3 marka model arasında kaldım fiyatları hemen hemen aynı şu anda

1-Carraro 042 race: Scwalbe lugano lastikleri olması artı ,ağırlığı 11 kg diğerlerine göre ağır
2-Bisan rx 9300:Carbon maşası ve 10 kg ağırlığı ile dikkatimi çekti
3-Mosso cavalier 700 sora: ağırlığı ideal ,kablolar bisan gibi kadrodan geçiyor
Lastik, jant ve karbon maşalar hakkında değerlendirecek bilgim yok maalesef Kısaca bu modellerin özellikleri arasında artıları ve eksileriyle değerlendirme yapacak bisiklet kullanıcısı dostlarımın yorumlarını bekliyorum.Nihayetinde Hangi bisikleti almalıyım sırf karbon maşa almaya değer mi?
şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.
241650 dosyayı görüntüle
Yola geçiş yapanlara endurance kadro öneriyorlar. Ben de öyle yaptım.
Yani GTE. Bisan 3-0 😆

Geri